De Grote Aziatische ingrediënten Kennis Quiz

Aziatische Ingrediënten Quiz

Doe de Quiz en test je kennis van Aziatische ingrediënten.
Dertig foto’s met dertig pittige vragen.
De antwoorden zijn te vinden op deze site.

Klik op de knop “quiz starten”. Daarna krijg je 15 vragen, selecteer het juiste antwoord, klik op de knop controleren om te zien of je het goed hebt en dan op de knop “volgende vraag” om naar de volgende vraag te gaan.
Op het eind kun je je naam invullen voor een plaatsje op het scorebord.




Reacties

De Grote Aziatische ingrediënten Kennis Quiz — 54 reacties

  1. Leuke, leerzame quiz! Gelukkig veel Japanse vragen…dan score ik toch nog ‘best goed’.
    Je moet alleen ‘umebushi’ even veranderen in ‘umeboshi’. ;-)

  2. Wat een verrassende resultaten. Inderdaad helemaal niet slecht, Malikka. Tsja, Ingrid, toch eens wat vaker langskomen, maar bedankt voor de tip. ’t Kwam denk ik door de overkill aan Wendy van Dijk in het nieuws afgelopen tijd. ;)
    Niet zo best Leny, maar dat kan alleen maar beter worden.
    En René, ik ben trots op je!

    Leuk, deze reacties. Misschien ga ik er vaker zo’n quizje ingooien. Foto’s zat.

  3. Leuke quiz! Ik heb een score van 19, ‘best goed’. Bijna alle japanse vragen heb ik verkeerd en ook 1 of 2 chineze vragen. Misschien is mijn nederlands woordenschat niet goed genoeg. Of ik moet jouw website meer surfen. ;)

  4. De “best goeien” scoren volgens mij rond de 20, dus Gerben en Sara, jullie zijn toppertjes! ;-)
    Ik had trouwens niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn. Maar ach, moeilijk is misschien ook wel leuker dan veel te makkelijk. Ik heb nog niet gehoord dat iemand ze alle 30 goed had. Daar ligt ook een uitdaging.

    Wat wel minder is is dat het erop lijkt dat teveel quiz-kandidaten tegelijke de site vertraagt en gisteravond zelfs onbereikbaar maakte. Oeps.
    Als dat te vaak gebeurt zal ik ‘m offline moeten halen, maar hopelijk vind ik een betere oplossing. (en als iemand verstand heeft van plugins en denkt te kunnen helpen, graag!!!)

  5. “Je had in totaal 14 van de 30 vragen goed.

    ‘Het kan slechter.’ ”

    Bedankt he! ;-)

    (Japanse en Koreaanse keuken ken ik nauwelijks)

  6. Misschien dat ik me bij volgende quizzen beperk tot de keuken van een land tegelijk. Dat is misschien makkelijker. Veel mensen hebben een voorkeur voor de ene of de andere keuken, dat is waar.

  7. Ik had in totaal ook maar 10 goed..oeps. Leuk zo’n quiz, hoe heb je die op je blog gekregen als ik vragen mag? Heb je daar een speciale site voor?

  8. Met behulp van een zogenaamde WordPress plugin. In dit geval mtouchQuiz of quizzin. Een stukje extra software dat je installeert en daarna wijst het zichzelf uit, ’t is best simpel.

  9. Yeay, 20 van de 30 goed. En ik dacht niet eens zoveel van de oosterse ingredienten te weten. Leuke quiz, ook leerzaam. Je mag er best meer maken!

  10. Leuk!
    21 van de 30 goed, bijna alle ingredienten goed, maar veel ‘japanse foutjes’…

  11. 22/30 vooral door voor mij totaal onbekende zaken. Doen al die kookboeken bij mij in de kast toch nog iets goed! :)

    Erg leuk om te doen.

  12. Mag ik je er even op attenderen dat een madame jeannette nooit rood is, je hebt dan waarschijnlijk te maken met een adjoema peper of een habanero variant. Een madame jeanette is geel en ziet er verfrommelder uit. Deze fout wordt vaker gemaakt.

  13. Hee, dat wist ik niet! Bedankt.
    Moet even denken hoe ik dat op ga lossen. :-)

    Update: ‘k Heb een nieuwe foto verwerkt. Deze werden me echt als Madam Jeanette verkocht en ze zijn ook geel, dus ik ga er vanuit dat het nu wel klopt.

  14. 15: Niet het Melinjo maar het Belindjo nootje is gebruikt om empeng van te maken. 22/30

  15. Hm, volgens mij zijn dat 2 namen voor hetzelfde nootje. De Indonesische wikipedia zegt bijvoorbeeld dat melinjo ook bekend is onder de namen belinjo, mlinjo (in het Javaans), tangkil (Sundanees) en bago (Maleisisch).

    Het blijft lastig altijd, zoveel namen in zoveel talen en dialecten. Ik kies dan maar meestal voor de naam of schrijfwijze zoals ik die het vaakst tegen kom. Maar discutabel blijft het.

  16. Score 24 lekker , leuke quiz. Kleine aanvulling: tapioca is (zet)
    meel van de cassavewortel.

  17. Ik moest de quiz even opnieuw doen, want ik kon me daar geen vraag over herinneren. Maar zie nu dat tapioca en cassave ergens alletwee als antwoordmogelijkheid (beide fout) worden gegeven.
    Ja, misschien had ik wat creatiever kunnen zijn in het verzinnen van foute antwoorden. ;-)

    Gefeliciteerd met je score, 24 is best goed!

  18. 24 !!! niet slecht ik had minder verwacht…..
    Trouwens een super leuke site !!!!!

  19. Volgens mij zijn de pepers van deze quiz geen Madame Jeanette maar
    Adjuma /Adjoema.
    Madame Jeanette is langer en de Adjuma is meer gedrongen .

  20. In eerste instantie stond deze foto bij die vraag:

    Adjoema chili pepper

    En ik denk inderdaad dat dat geen Madame Jeanette’s maar Adjuma’s zijn. Daarna heb ik speciaal in een Surinaamse toko deze pepers gekocht:

    Madame Jeanette Chilipepers

    En ik kan me niet voorstellen dat ze me daar “neppers” hebben verkocht. Die achterste is ook best langgerekt. Toch?

    Hoe dan ook, de andere 3 antwoorden in de vraag, die zijn ze-ker niet goed. ;-)

  21. Oepsie, ik dacht dat ik er wat van af wist maar mooi niet Was al blij dat ik boven de helft zat.
    Over de kwis: Laos is typisch “Hollands”, de rest vd wereld gebruikt Galanga.
    En peking eend is met prei! niet met komkommer = ook groen ;=))

  22. Laos, zo heette het in Indonesië, Anne. Toch geen klein landje op deze wereld. ;-)
    Zo zijn er veel meer voorbeelden van wat we in Nederland door de link met Nederlands Indië anders noemen dan jullie in België. Taugé bijvoorbeeld in plaats van sojascheuten (wat ook nog eens fout is *grin*).
    Ketjap zeggen tegen sojasaus. Trassi in plaats van belachan. Teveel om op te noemen. Maar lastig blijft het als je de grens over gaat. Lastigste vind ik nog wel dat jullie in België een heel andere keuken bedoelen met de Indische keuken dan wij! :P

    PS. Prei kennen ze niet hoor, in China. Of is dat ook weer een taaldingetje en bedoel je lente-ui?

  23. Leuke quiz maar nummer 18 klopt niet
    De peper heet in het Surinaams gi uma ning wat betekent geeft vrouwen een naam
    De beruchte madame jeanette is niet zo rond dus kleiner en langwerpiger van vorm maar heftig in intensiteit

  24. Toch zijn ze me verkocht als Madamme Jeanette’s en ik vind ze er ook best zo uitzien. Maar je bent niet de enige die eraan twijfelt. Zie ook een paar reacties hierboven. ;-)

  25. 13/30….met dat japanse spul heb ik ook niets.
    Gelukkig kan ik beter koken dan quizen ;-)

  26. Ik doe niet anders….maar ik onthoud het uiterlijk en de namen beter als ik ermee kook (leeftijd hèhèhè). Dus dat maar vaker doen, niet voor de quiz maar voor lekker eten;-)

  27. Ik vergat ook steeds alles, daarom ben ik deze site begonnen. Als je het uitzoekt en een keer opschrijft onthoud je het ook beter.

    En uiteraard ermee werken/koken, het opeten helpt ook. En dat is wel een beetje de regel, ik schrijf er pas over als ik het in mijn handen en mijn mond heb gehad. ;-)

  28. Ha, leuke quiz, 24/30 goed!

    Paar wel moeten gokken hoor. Ook ik had trouwens het idee dat de pepers Adjuma (ook uit de familie van Habanero pepers)zijn ipv Madame Jeanette, maar dat ten overvloede.

    Wel een treurige toko als die zijn pepers niet kent. What’s next: Spaanse pepers als Rawit verkopen :’)

  29. Oh, ik kwam ook hier om te vertellen dat er bij 18 adjoema’s stonden en geen madame Jeanettes. Maar anderen zijn me al voor geweest zie ik :)
    Ze worden wel vaak verkocht al Madame Jeanettes in Nederland (maar in Suriname dan weer nooit :) ).

    Op de wikipediapagina van Madame Jeanette staat een plaatje waar je het verschil duidelijk ziet: https://nl.wikipedia.org/wiki/Madame-jeanette De MJ is veel langgerekter dan de adjoema, die ik er altijd meer als een verfrommelde paprika uit vind zien.
    Grappig genoeg staat daar ook een plaatje van een Habanero, die ik weer erg vind lijken op die rode pepertjes die je eerst meegekregen had. Al bestaan er ook rode adjoema’s.

    Oh en: 25 goed, viel me best mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *