Beni shōga (Japanse rode gember)

Japanse gemberHoe heet het?
Beni shōga (紅生姜), Japanse rode gember, rode gemberstrips, red pickled ginger.

Wat is het?
Julienne gesneden reepjes gember, ingelegd in umezu. Umezu is het vocht dat wordt onttrokken uit zure, Japanse pruimpjes wanneer die in zout en rood shiso blad worden ingelegd om umeboshi te maken. Ziet er superchemisch uit, maar is het (als het goed is) niet.

Hoe te gebruiken?
Als garnering op bijvoorbeeld gebakken noodles (Yakisoba) en rijstgerechten of smaakaccent in okonomiyaki. Het smaakt eerder zoutzuur dan zoetzuur zoals gari.

Tips, weetjes & recepten

  • Niet vewarren met : gari (zoetzure gember voor bij de sushi)
  • Zelf beni shoga maken : gember julienne snijden, inwrijven met een beetje zout en een dag in laten trekken. Goed droogwrijven met keukenpapier, dan nog een dagje (in de zon) te drogen leggen. In een steriel potje leggen en bedekken met Umezu. Na een weekje in de ijskast is ie goed. Daarna nog weken houdbaar.

Wat is er zoal te koop?


 Zakje beni shoga
merk: Shinshin
land van herkomst: Japan
etiket: sengiri shoga
ingrediënten: Ginger, water, salt, vinegar, acetic acid, potassium sorbate (preservative), FD&C red no. 40, sodium sulfite.
prijsindicatie: € 2,95 (141g)

Rode gember (beni shoga)
merk: Tencho Foods
land van herkomst: Japan
etiket: Rode Gemberstrips (Tencho Beni Shoga)
ingrediënten: gember, water, zout, conserveermiddelen E260-E202 snaakversterker E621, kleurstof E124
prijsindicatie: € 1,65 (45g)

Reacties

Beni shōga (Japanse rode gember) — 3 reacties

  1. geachte ik heb een darm onsteking en nu heb ik gelezen dat rode gember helpt alleen heeft u voor mij een adres waar ik het kan kopen vrgr wim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *