Chinese beef jerky

Beef jerkyHoe heet het?
Chinese beef jerky, gedroogde biefstukreepjes, niurou gan(r)牛肉干

Wat is het?
Beef jerky zijn reepjes rundvlees, gemarineerd en daarna gedroogd door op lage temperatuur (70°C) te roosteren. Vroeger ter conservering, maar tegenwoordig alleen nog maar omdat het zo lekker is. Van 240 gram vlees blijft uiteindelijk 100 gram over. Er zijn vele varianten, maar de pittige Sichuanvariant is veruit favoriet.

Hoe te gebruiken?
Als snack voor de hartige trek. In de verpakking nog minstens een jaar houdbaar, uit de verpakking toch beter in de koelkast bewaren.

Tips, weetjes & recepten

  • Het kan nogal eens een gok zijn om dit te kopen, het ene merk is het andere niet. Van mij had deze Sichuanversie nog wel wat pittiger gemogen, maar over de kwaliteit van het vlees was ik wel te spreken. Geen enge zeentjes of ingedroogde vetslierten.

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!

merk: Advance Food Ltd
land van herkomst: GB
etiket: 牛肉干 Beef Jerk. Sichuan hot and spice 四川辣肉干
ingrediënten: Rundvlees, rietsuiker, zoetstof: sorbitol, moutsuiker, lichte sojasaus (= water, sojabonen, suiker, tarwemeel en champignons extract), 5-kruidenpoeder (=anijszaad, kaneel, kruidnagel, zoethout, venkel), ethylmaltol, kruiden, witte peper, aroma, kruiden en conserveringsmiddel Kaliumsorbaat (E202)
prijsindicatie: € 2,35 (40g)

Reacties

Chinese beef jerky — 6 reacties

  1. IK had ze vandaag zien liggen in de toko Sin wah in eindhoven 2 soorten volgende keer maar eens kopen.
    Ze hebben ook iets nieuws op dit gebied kippenpoten en vleugels en kippenbout alles ingemaakt en zo als snack op te eten heb er vandaag gekocht erg lekker is dat.
    Als je foto,s ervan wilt zeg je het maar.

  2. Dank je, Karl, maar onze policy is dat we de dingen echt zelf hebben geproefd of klaargemaakt voor we erover bloggen.

  3. Ik kwam dat vandaag op “de boot” tegen.
    Zakje gekocht, even geproeft, jamjam. :-))

  4. Mooi zo! Ik zoek nog steeds naar andere versies, pittiger liefst. Als je zoiets tegen komt, geef je dan een gil?

  5. geef mij maar de dendeng manis van Sang Lee ( Woensel/Eindhoven)
    alleen ze zijn niet in de rekken … moet gewoon vragen aan bediening,
    liggen meestal achter ( ook te krijgen dendeng asin …zoutig )
    Import uit Indonesia …€ 7,95 250 gram
    Op moment dat je het gaat weken , kun je hem pittig maken , zo sterk als je wil…betere smaak en kruiden dan de Chinese …

  6. Let op : veel vlees , zeer dun … weken in lauw warm water totdat je het kunt scheiden … even uitdruipen …bakken in hete olie 1 minuut …
    Kinderen eten het graag rauw , als snoepgoed.
    Smaakt nog lekkerder dan abon sapi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *