Vegetarische Kip (mock chicken)

 Vegetarische KipHoe heet het?
Vegetarische kip, vegetarische gebraden kip steak, mock chicken, suji / 素鸡

Wat is het?
Vegetarische kip zijn gepaneerde, vegetarische schnitzel-achtige lapjes nepvlees op basis van tarwegluten en soja (hoewel er in de Engelse ingrediëntenlijst geen soja wordt genoemd, in de andere talen wel). Tenminste, die uit de toko.

Hoe te gebruiken?
Een paar minuutjes in een klein laagje olie op middelhoog vuur knapperig bakken. De structuur van de nep-kip leek verdacht veel op echte kip, van die draadjes/vezeltjes. Erg grappig. Maar jammer genoeg vond ik de smaak helemaal niet op kip maar eerder op karton lijken. Met veel zoete Thaise chilisaus nog wel te eten, maar ja, gewoon niet lekker.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: Mong Lee Shang 万里香
land van herkomst: Taiwan
etiket: Vegetarian Fried chicken Steak. Healthy Vegetarian Foods. (diepvries)
ingrediënten: samengestelde tarwe proteïne, sojabonen proteïne, vegetarische kruiden, canola olie, zout, gebrouwen azijn, broodkruimels, zwarte peper.
prijsindicatie: € 3,45

Vegetarische

merk: De Vegetarische Slager / Beeter
land van herkomst: niet vermeld
etiket: Vegetarischeh Kipstuckjes, op basis van soja
ingrediënten: 59% sojacontraat, water, zonnebloemolie, specerijen, aroma, zout
prijsindicatie: € 3,69 (160g)

Reacties

Vegetarische Kip (mock chicken) — 21 reacties

  1. De BAZHEN nepkip is erg lekker (ik ben de ‘zus’ waar kattebelletje over spreekt), is een beetje gekruid met anijs…cha siu-achtig dus. In een van de weinige toko’s in Spijkenisse kocht ik de nepkip voor 69 eurocent per zakje!

  2. Geef ook even het adres van de toko door, dan zet ik hem erbij. En… laat horen of andere vegetarische kip die je probeert, lekker is?

  3. Hallo,
    Ik zit me hier te kwijlen,
    de allerlekkerste vegetarische kip haal je bij de Toko
    aan de Bloemfonteinstraat 78-B 3072 HK Rotterdam
    De nieuwe U.
    Vriendelijke eigernaar dochter spreekt Nederlands.
    Was erg wantrouwig omdat het er zo echt uitziet,dat hoeft van mij niet.
    Ben zelf principieel vergetarier 38 jaar nu.
    Half uur bijna met de dochter aan de lijn gehangen hij had haar voor mij gebeld,en ze heeft het goed uitgelegd.
    Er is ook een site van. http://www.denieuweu.nl/shop/
    Vegetarische kip,
    bakken in de plantaardige becel BB beetje aromat toevoegen in de becel ,je kunt het warm en koud eten.
    Je mag me ervoor wakker maken.
    180 gram vergetarische kip E 1,70 .
    En waar vroeger Termeulen zat in Rotterdam daar staat tussen de winkels een klein tentje of kar die verkoopt heerlijke vegi FALAFEL mmmmhh,,,mm.
    Laat me weten als je het hebt geprobeert wat je er van vindt.

    Groetjes Carolien

  4. Is dat daar op de hoek? Aan het begin van de Bloemfonteinstraat? Aan de kant van de Hillelaan?

    Dan ga ik binnenkort eens even kijken daar.

  5. Maar dan wel gewoon bakken in de olie of boter toch? Want Becel…..dat vind ik persoonlijk écht niet kunnen ;-)

  6. Ik had de indruk dat daar ook veel spul in zit dat niet direct plantaardig is te noemen, om het mager te maken enzo.

    Als er onleesbare zaken op het etiket staan, klopt het mijns inziens niet meer…

    Maar ieder z’n smaak: ik ben van de pure dingen, dus zuivere olie en echte boter enzo….maar dat is echt mijn ding, vandaar ;-)

  7. Robin volgende week weer proberen ben benieuwd wat je er van vindt,
    en over die becel dan ga ik wel bij becel zelf informeren wat ze er allemaal indoen,
    en ik weet ze zullen niet alles prijsgeven maar ze moeten mij wel vertellen of het totaal vegetarisch is en diervriendelijk,
    en volgens mij worden de producten om iets gezonder te maken en die worden toegevoegd moetemn plantaardig zijn.
    ps sorry voor de schrijffouten ben ADHDer en licht Dislecties en NAH.

    Groetjes Carolien

  8. @carolien ik volg toch ook de redenering van goudkeeltje,des te minder er met een product gerommeld is des beter het is. Becel is al behoorlijk ver door ontwikkeld , het is plantaardig ja maar of al die bewerkingen een product gezonder maken daarover heb ik ook zo mijn gedachten

  9. Ik denk dat Appelejan en Goudkeeltje bedoelen dat ze niet graag een “bewerkt” product willen. In die bak & braad producten zitten natuurlijk allerlei toevoegingen om het zo mooi vloeibaar te houden en als je pure (dierlijke) boter of pure (plantaardige) olie gebruikt zitten er niet van die extra dingen in. Ik denk niet dat ze suggereren dat die toevoegingen niet vegetarisch zouden zijn. Ze houden gewoon niet van bewerkte producten.

  10. OOOOOO,
    nou ze mogen bewerken wat ze willen als het maar
    diervriendelijk is en vegetarisch.
    Ik kook niet alle dagen,maar heb een bleoddruk
    van 200 om 120 is nu iets lager ,maar was altijd 95 om 60 ,en ik heb er last van dus weer een pil erbij gehad ,en ik wil van die pil af,
    dus ik kan nu zowie zo geen pure boter of olie doen en ik vind het ook niet lekker eerlijk gezegd.
    die keer dat ik kook wil ik lekker eten leker en verantwoord.
    weet een van u iets wat ik extra kan eten van groenten of fruit ,wat die bloeddruk omlaag krijgt.
    p.s ik vind het heerlijk dat je hier gewoon die dingen kan zeggen en normale reakties of die nou negatief of positief zijn terug krijgt,want twee paar ogen zien altijd meer als een paar ahahhaa.

    Groetjes Carolien

  11. elke ochtend een paar zure gewelde abrikozen schijnt/ blijkt te helpen tegen hoge bloeddruk.
    Ik ben ook tegen becel en alles van unilever, mijn advies is rijstolie. tot het tegendeel bewezen is denk ik dat dat geen kwaad kan.

  12. Rijstolie …. hoeveel olie zit er in rijst … je kunt je dus afvragen hoe ze die eruit g e p e r s t moeten hebben ……

  13. Ik geloof dat ik nou in de war ben (ouderdom)
    Ik zag enkel maar berichten over rijstolie dus ik dacht dat is het verkeerde lijntje.
    Ik heb niet verder gekeken dan m’n neus lang is en die is op zich behoorlijk lang, sorry, sorry, sorry. :-((

  14. Allemaal de schuld van Jaap, die begon hierboven opeens over rijstolie. ;-
    Maar goed, opgelost dus. Geen verwarring meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *