Japanese egg tofu

Eitofu Hoe heet het?
Japanese egg tofu, tamago dofu, Japanse eiertofu, Riben doufu 日本豆腐, Jade tofu yuzi doufu 玉子豆腐

Wat is het?
Voor deze tofuvariant worden rauwe eieren toegevoegd aan sojamelk voordat deze wordt gestremd. Dit mengsel wordt in plastic tubetjes geperst en gekookt. De kleur is pastelgeel, de structuur puddingzacht en de smaak iets hartiger en iets minder tofu-achtig dan gewone tofu.

Hoe te gebruiken?
In het midden de verpakking voorzichtig opensnijden, terwijl je de tofu er voorzichtig uitknijpt in schijfjes van 1,5 cm snijden. Stomen of gewenteld in wat maïzena goudbruin bakken en dan serveren met een knapperige mix van broodkruim, knoflook, lente-ui of een simpel gembersausje.

Tips, weetjes & recepten

  • Recept: Japanese Egg Tofu with ginger sauce
  • Recept om het zelf te maken: home made egg-tofu (Mary Moh, Engels recept)
  • Uit het etiket op te maken zit er niet altijd tofu in de egg-tofu.
  • Robin update: versie van Unicurd gevonden. Ziet er iets minder geel uit, ik verwachtte dat die ook minder lekker zou zijn, maar dat was niet zo. Gewoon net zo lekker. (hoewel ik ze niet naast elkaar proefde) Nu duidelijk wel tofu in de ingredientenlijst.

Andere posts over tofu enzo:

Gerookte Tahoe Silken Tofu Tofu Beignets Tofu-vellen Tofuzakjes Tofu sticks

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: Guang Fa 广发
land van herkomst: China
etiket: 日本豆腐 Yuk Chi Beancurd
ingrediënten: ganzenei, water, kruiden
prijsindicatie: ± € 0,85 (100g)

Etiket lezen? Klik hier!
merk: Unicurd Food Company (Pte) Ltd
land van herkomst: Singapore
etiket: Silken Tofu Special
ingrediënten: Water, ei-poeder, sojabonen (niet genetisch gemodificeerd), kruiden.
prijsindicatie: ± € 0,95 (150g)

Reacties

Japanese egg tofu — 6 reacties

  1. Hallo Robin,

    Wat een geweldig initiatief. Dit is voor mij de info bron voor de producten uit de toko.

    Sinds mijn kennismaking vorig met Ken Hom bij het Kookpunt in R’dam, vind ik veel inspiratie (bijna kopiëren ) op jouw sites (Foto en Kok) en nu met de gegevens uit Aziatische-ingredienten.nl kan ik zelf ook makkelijker experimenteren. Veel succes en vooral veel plezier met de kook en foto hobby.

    Gr Paul

  2. Oh, wat leuk! Dat was vorig jaar november, dat wij elkaar ontmoetten bij de Ken Hom kookdemonstratie. Ik dacht dat je de weg naar mijn blog nooit meer gevonden had. Maar dus toch. Dankjewel voor je complimenten. Echt leuk te horen. :)

  3. Hallo Robin,

    Ja inderdaad dat was november dat we elkaar ontmoeten bij de kookdemo van Ken Hom

    Via de blog van Mr Ooijer ben ik weer op FotoRobin gekomen.
    De sichuan olie was de aanleiding. Niet helemaal gelukt.
    Maar zodra de nieuwe keuken klaar is gaan we het opnieuw maken etc. Momenteel is de keuken een leeg hok, met niks erin. Maar over 1,5 week kunnen de kookplaat en de oven hun werk gaan doen.

    Lemongrass & Ginger Liqueur is ook heel erg inspirerend bedankt hiervoor.
    Ik ga het proberen te maken ivm de kerst en oud en nieuw.

    Gr Paul

  4. Weet iemand waar ik de ‘worstvormige’ egg tofu (van unicurd bijv) kan krijgen. Je kon het altijd bij de Dun Yong in Amsterdam krijgen maar die voeren het niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *