Knoflookstengels (suen sum)

Suen Sum
Hoe heet het?
Knoflookstengels, knoflookstelen, knoflookspruiten, garlic stems, garlic sprouts, suen sum, suan miao (蒜苗), suan tai (蒜苔) (China), manul jong (마늘종) (Korea).

Wat is het?
De frisgroene (bloem)stelen van de knoflook plant. Stop een bol knoflook in de grond en je zult het zelf zien. De mooie, kaarsrechte stelen van zo’n 30 tot 40cm zijn milder van smaak dan de welbekende teentjes.

Hoe te gebruiken?
Rauw in kleine schijfjes als smaakmaker door salades en rauwkost. Of bijvoorbeeld als decoratief alternatief voor gewone knoflook in gehakt, viskoekjes of allerlei farces voor dimsum en snacks. Maar knoflookstengels kun je ook in grotere stukken op hoog vuur wokken of grillen. De smaak wordt dan nog milder zodat je ze als groenten kunt eten. Bijvoorbeeld in plaats van groene asperges of haricot verts. In een afgesloten zakje in de ijskast nog wel een week houdbaar.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


 Knoflookstengels

merk: merkloos in het versvak
land van herkomst:
etiket: Suen Sum
prijsindicatie: € 13,95 p/kg

 Knoflookstengels

merk: merkloos op groente afdeling (bij Cheung Kong)
land van herkomst:
etiket:
prijsindicatie: € 7,50 p/kg

Reacties

Knoflookstengels (suen sum) — 4 reacties

  1. Zeker decoratief deze ‘buisjes’ en lekker! Maargoed dat het zeker een week houdbaar is, want de toko verkoopt behoorlijk grote bossen.

  2. Ja, zo’n bos is misschien teveel als je het gebruikt als smaakmaker ipv knoflook, maar weer te weinig als je het dus grillt en serveert als groente. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *