Lapsang Souchong Dressing

Lapsang Souchong Dressing
Deze basis dressing is heerlijk om een komkommersalade mee op te pimpen en een Japans tintje te geven. Een soort vegetarische dashi.

Dressing:
60 ml bruine rijstazijn (of een andere mooie, zachte azijn)
1 el suiker
¼ tl zout
1 stukje kombu (5 x 5 cm)
1 tl lapsang souchong

Breng de azijn, suiker, zout en kombu rustig aan de kook, zo gauw het kookt voeg je de lapsang souchong toe en zet het pannetje van het vuur. Laat nu trekken. Lang, kort, wat je wilt. Zeven voor gebruik.

Japanse komkommersalade:
Snijd de komkommer in partjes, schijfjes of spaghetti-sliertjes (met een julienne rasp). Bestrooi met wat grof zeezout. Even laten trekken (minuut of 20-25), dan goed afspoelen en enigzins afdrogen. Mengen met bovenstaande dressing en eventueel wat wakame (1 à 2 eetlepels, 5 minuten geweekt in koud water). Naar gelieve op smaak brengen met een klein scheutje mirin (of gewoon suiker) en/of een scheutje lichte sojasaus.

Komkommer & Wakame Salade met Lapsang Souchong Dressing


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *