Leliebol

LeliebolHoe heet het?
Leliebol, lily bulb, Lanzhou lily, Lilium davidii (L), lánzhōu bǎihé / 兰州百合 (China)

Wat is het?
Lily bulb is de eetbare bloembol van een speciale leliesoort (Lilium davidii), een specialiteit uit Lanzhou, midden China.

Hoe te gebruiken?
Voorzichtig pellen en de “oortjes” wassen en drogen. Ze kunnen rauw gegeten worden, door een salade, of als knapperige toevoeging aan een soepje. In roerbakgerechten maar heel kort meeverwarmen. Ook lekker in zoete gerechten.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: ?
land van herkomst: China
etiket: langzoubaihe
ingrediënten: leliebol
prijsindicatie: € 2,50 p/2 stuks

Reacties

Leliebol — 3 reacties

  1. Waar heb je dit gevonden/kun je dit kopen? (Tenminste dat neem ik aan, als je het hier noemt ;) )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *