Mango pudding

Mango Pudding
De meeste Chinese restaurants in Nederland hebben geen uitgebreide dessertkaart. Vers fruit en ijs (of erger, ingeblikt fruit), daarmee houdt het meestal wel op. Maar toch is er een toetje dat je in heel Azië regelmatig tegen komt: mangopudding. En dan het liefst in de vorm van een spartelende goudvis, al maakt dat voor de smaak gelukkig niet uit, want ik heb ze niet.


RECEPT
voor 4 personen

1 rijpe mango (= 400g vruchtvlees)
175ml (= 235g) gecondenseerde melk
90g suiker
175ml water
7 blaadjes gelatine
sap van 1 limoen

Pureer de stukjes mango in een blender fijn.
Laat even goed draaien, zodat de puree echt helemaal glad is.
Voeg gecondenseerde melk toe en meng eventjes verder.
Week de gelatine 1 minuut in een bakje koud water.
Breng het water (ik gebruikte witte port. Zoete, witte wijn is ook lekker) met de suiker in een steelpannetje aan de kook. Voeg van het vuur de uitknepen blaadjes gelatine toe en roer even zodat het goed oplost. Giet dit bij het draaiende mangomengsel.
Giet in omgespoelde puddingvorm of vormpjes. Laat 1-3 uur opstijven.
Voor het uitstorten zet je de vormjes een paar tellen in een bak heet water.
Bestrooien met poedersuiker (optioneel) en serveren met limoensap (verplicht).
Limoenrasp is leuk, maar ik denk dat ik deze keer iets teveel gebruikte.

NB. De gebruiksaanwijzing van de gelatineblaadjes raadt 12 blaadjes per liter vocht aan. Dit mengsel is ongeveer een liter, maar heeft van zichzelf al stevigheid, dus iets meer dan de helft, 6 of 7 blaadjes was genoeg.

Aziatische Mango Pudding


Reacties

Mango pudding — 7 reacties

  1. Hello. I believe, in Asia is more common to use agar than gelatine. If I use agar in this recipe, how much should I make with?

  2. Gisteren gemaakt en goedgekeurd! Ook door de kinderen, die eigenlijk niet van pudding houden.
    Doe alleen wel de gelatineblaadjes 1 voor 1 in het water en niet, zoals ik, in een stapeltje….:(
    Ik denk dat rasp van een halve limoen precies goed is, van 1 hele is too much, het overheerst dan teveel.
    Volgende keer ga ik het denk ik eens maken met kokosroom ipv gecondenseerde melk en wat kardamom ofzo, lijkt me ook lekker.

  3. Leuk, keep us posted, Beline!

    Aniko, I’ve had some disappointing results with agar agar in other puddings. I think it’s because it will set so quickly, when you dissolve it in just a part of the recipe (hot) and then mix it with the other part which is cold, it will cause lumps. I decided I only want to use agar agar when I can heat the whole mixture. And in this case I do not want to heat the mango mixture. So I’m sorry, I can’t help you.

    Of course you’re right that they do use agar agar in Asia, I’m just not familiar enough to advise you in this case. Sorry!

  4. Ik heb de kokosversie gemaakt!
    De gecondenseerde melk heb ik vervangen door kokosroom van Conimex.
    De 175 ml. water heb ik vervangen door Kara coconut cream (de lekkerste, zeker voor toetjes).
    Ipv 90 gram suiker heb ik 125 gram suiker toegevoegd, om te compenseren voor de zoete gecondenseerde melk.
    Verder dus 400 gram mango en 7 gelatineblaadjes.
    Het resultaat; een frisse, aromatische pudding met een romige kokosnasmaak.
    Verder dus geen limoensap of rasp.
    Het jongste kind vond jouw versie lekkerder, de oudste de mijne…;)

  5. Smaken verschillen dus. :-)
    Ik zal het ook eens met kokosroom proberen. En misschien ook eens gewoon met opgeklopte slagroom.

  6. Oh ja, ik had ook nog een halve tl kardamom er door gedaan. Het deed me qua smaak denken aan mangolassi, ook zo’n succesnummer hier thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *