Paksoi (Bok Choy)

Pak Choi of Pak Soi of Bok choy
Hoe heet het?
De gewone/grote: Paksoi, pak choy, bok choy (白菜)
Kleintjes: baby paksoi, mini pak choy
Groene: Shanghai paksoi, Shanghai bok choy (上海白菜), Shànghǎi báicài,

Wat is het?
Een koolsoort uit Azië (Brassica rapa var. chinensis) met zachte, knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. Smaakt niet erg naar kool, heeft een neutrale, aangename smaak en beet.

Hoe te gebruiken?
De grote paksoi wordt meestal in stukjes gestoomd, gekookt of geroerbakt. Paar minuutjes, 5 hooguit, zodat de stelen nog knapperig zijn. Beste is om die stelen eerst te bereiden en pas op het laatst het gesneden blad erbij te doen. Van de middelgrote paksoi (Shanghai) kun je ook het kontje vanaf snijden en de bladen in hun geheel stomen of koken. De kleintjes kun je in hun geheel stomen/koken. Ook lekker in de soep of in een Thaise curry.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


 Paksoi
merk: Versvak van Oriental Supermarkt
land van herkomst: onbekend
etiket: Dagvers de Beste, Pak choy
ingrediënten: paksoi
prijsindicatie: € 2,80 (p/kg)

 Shanghai Pak choy
merk: Versvak van Oriental Supermarkt
land van herkomst: onbekend
etiket: Dagvers de Beste, S.H. Pak choy
ingrediënten: Shanghai paksoi
prijsindicatie: € 3,50 (p/kg)

 Baby Pak Choy
merk: Versvak van Oriental Supermarkt
land van herkomst: onbekend
etiket: Dagvers de Beste, Mini Pak choy
ingrediënten: paksoi
prijsindicatie: € 3,50 (p/kg)

Reacties

Paksoi (Bok Choy) — 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *