Snack nori (zeewiersnack)

Snack noriHoe heet het?
Snack nori, snackzeewier, nori chips, norivelletjes, Koreaans zeewier, roasted seaweed, ajitsuke nori (味付けのリ), zǐcài piān (紫菜片), hǎi dài (海带 | 海苔)

Wat is het?
Snack nori zijn kleine velletjes nori die op de niet-glimmende kant heel licht worden ingesmeerd met (sesam)olie en andere smaakmakers als sojasaus, wasabi, kimchi, whatever. Daarna worden de velletjes voorzichtig geroosterd in een vlam of eventueel gefrituurd. Resultaat: een erg knapperig/breekbaar velletje nori.

Hoe te gebruiken?
Gewoon als snack bij de borrel. Verder ook als garnering te gebruiken in Japanse noodlesoup (ramen) of waar men verder nog nori gebruikt ter decoratie/garnering. Let wel, in Japan zou men dat niet doen.
In de verpakking een paar maanden te bewaren. Eenmaal geopend, luchtdicht, liefst in de koelkast nog een paar dagen te bewaren, maar pas op, als het vochtig/slap wordt is het echt niet lekker meer: taaie kauwgom. Je zou ze dan eventueel wel weer kunnen “oppiepen” in een warme droogkast, een bordenwarmer of een niet al te warme oven.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: Beonyoung Food Co.
land van herkomst: Korea
etiket: Beonyoung, wasabi laver, わさび风味のり
ingrediënten: seaweed, corn oil, sesame oil, salt, wasabi flavor (powdered wasabi 100%)
prijsindicatie: € 1,85 (3 pakjes x 7g = 21g)

 Etiket lezen? Klik hier!
merk: Beonyoung Food Co
land van herkomst: Korea
etiket: Beonyoung, kimchi laver, わさび风味のり
ingrediënten: seaweed, corn oil, sesame oil, salt, kimchi flavor (red pepper powdre, powdered garlic, powdered onion)
prijsindicatie: € 1,85 (3 pakjes x 7g = 21g)

Snack nori Olive taste

merk: bakje kim
land van herkomst: Korea
etiket: Seasonde seaweed (laver)
ingrediënten: laver 47%, oliev oil 5%, green tea powder 2%, canola oil 40%, sesame oil 2%, perilla oil 2%, table salt (salt, monosodium glutamate) 2%
prijsindicatie: € … (6 pakjes van 5g )

Reacties

Snack nori (zeewiersnack) — 8 reacties

  1. Het wordt gebruikt bij de maaltijd en men eet het met de rijst samen. Ook als garnering bij bimbimbap en allerlei soepen. Maar nooit gegeten tijdens nuttigen van alcohol!?
    Het is gewoon 1 van de vele bijgerechten.

  2. Toch heet het niet voor niks snack nori en ligt het bij de andere snacks, niet bij de sushi ingrediënten. ;-)

  3. Hoi robin

    Oh zo bedoel je in de schappen van een toko?! Ja daar heb je gelijk in, bij amazing oriental staat het wel keurig tussen alle zeewieren.
    Met de gim en andere ingredienten maak je je “snack”.
    Bijvoorbeeld met grote vellen gim maak je gimbap en de kleine eet je o.a. met rijst, gladnoedels etc etc.
    In korea is het momenteel hip om met olijfolie te roosteren ipv sesamolie best wel lekker.

  4. @Robin, mochten ze slap worden, kun je ze in een warme droogkast/bordenwarmer stoppen, dan worden ze weer lekker crispy!

    Je hebt een hele fijne site met veel info, ben zelf een kok met passie voor Oosterse ingedrienten. Bedankt Robin!

  5. Dank voor je tip, ik heb hem er in de post bijgeschreven.
    En bedankt voor je complimenten. *glim*
    Zegt het voort! ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *