Gedroogde Tofu Sticks (Fu zhu)

Gedroogde tofu stengels
Hoe heet het?
Gedroogde tofustengels, tofusticks, dried bean curd sticks, tofu bamboo, kusatake (Japan), phù chúc (Vietnam), fǔ zhú / 腐竹 (China).

Wat is het?
Gedroogde tofu sticks zijn feitelijk hetzelfde als de gedroogde tofuvellen uit de vorige post (het vel dat ontstaat op een pot kokende sojamelk) maar dan niet netjes uitgespreid over een stok gehangen maar bij elkaar op een dotje. Het grappige is dat na het weken de kreukels blijven.

Hoe te gebruiken?
Liefst een paar uur of een nacht weken in koud water bij kamertemperatuur. Leg er een bord op, zodat alles goed onder water staat. Daar waar het tofuvel over de stok hing blijft de tofu vaak nog een beetje hard. Als je daar niet van houdt kun je die stukjes weg snijden. Daarna in stukken van pak ‘m beet 5 cm een half uurtje of iets langer sudderen in soepje of bijvoorbeeld wat meestersaus. Na openen droog nog lang te bewaren.

Tips, weetjes & recepten

Andere posts over tofu enzo:

Gerookte Tahoe Silken Tofu Tofu Beignets Tofu-vellen Tofuzakjes Tofu sticks

Wat is er zoal te koop?


 Tofu stengels Verpakking

merk: Cock Brand
land van herkomst: China
etiket: Dried bean curd sticks (±30cm)
ingrediënten: sojameel (fout vertaald, moet gewoon sojabonen zijn), water
prijsindicatie: € 1,50 (200g)

 Tofu stengels

merk: Double Dragons Brand
land van herkomst: China
etiket: Bean Curd (sticks), gedroogde sojabonen stengel (±11cm)
ingrediënten: soy bean, water
prijsindicatie: € 1,75 (300g)

Reacties

Gedroogde Tofu Sticks (Fu zhu) — 6 reacties

  1. Ik denk eerder als vleesvervanger, bij een maaltijd dus. Maar misschien nog samen met iets anders? Ik zou het wel karig vinden namelijk, maar ja, ik ben ook wel een beetje een verwend kreng. ;-)

    En oja, snacken kan natuurlijk ook. Ik maakte het ’s middags, als experimentje en was van plan het bij het avondeten te serveren, als bijgerecht dus, maar de helft had ik tussendoor al opgesnoept.

  2. Hej, ik vond deze site via Google, ik at dit vroeger altijd bij oma in de soep en wilde het nu zelf proberen maar wist niet hoe.
    Goede uitleg van wat het is en hoe te bereiden, ga er meteen mee aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *