Wok Mie van Tai Ming

Wok Mie van Taiming
Hoe heet het?
Wok mie, Chinese wok mie, gewalste noodles van Tai Ming.

Wat is het?
Wokmie van Tai Ming is een Nederlands merk tarwe noodles, onder de aandacht gebracht door Wouter Klootwijk in zijn programma “De wilde Keuken”. Het leuke van deze noodles is dat ze volgens authentiek, Chinees recept worden gewalst in een fabriek in Enschede. Al sinds 1966 favoriet bij veel Chinese restaurants wordt het tijd dat nu ook de consumentenmarkt veroverd gaat worden. Deze wokmie is in verschillende diktes verkrijgbaar, met of zonder ei en met of zonder toegevoegde kruiden.

Hoe te gebruiken?
In ruim kokend water met eventueel een snufje zout volgens de gebruiksaanwijzing in 6-14 minuten (afhankelijk van de dikte) gaarkoken. Daarna afgieten en onder de koude kraan goed afspoelen tot echt alle warmte eruit is. Doe je dat niet krijg je plakmie. Meng er een theelepeltje (sesam)olie door en zet tot gebruik weg. Daarna verwerken in bami goreng en andere roerbakgerechten.

Tips, weetjes & recepten

  • Ezelsbruggetje voor wie net als ik de naam maar niet kan/kon onthouden: “bij wokken komt het aan op timing/taiming”
  • Recept: chow mein (Chinese versie van bami goreng)
  • Bekijk de aflevering van de Wilde Keuken over Oost-Groningse tarwe en Overijsselse mie: klik. (mie-item begint bij 13:56m)
  • Lees ook de post over: Chinese noodlesoorten op een rijtje

Wat is er zoal te koop?
Bij toko, supermarkt of Taiming webshop.


Chinese Wok Mie

merk: Taiming
land van herkomst: Nederland. (Enschede)
etiket: Chinese Wok Mie, naturel
ingrediënten: tarwebloem uit geselecteerde harde tarwe
prijsindicatie: € 1,16 (500g) (dubbeldikke verpakking)

 Fijne Chinese Wok Mie

merk: Taiming
land van herkomst: Nederland. (Enschede)
etiket: Fijne Chinese Wok Mie, naturel
ingrediënten: tarwebloem uit geselecteerde harde tarwe
prijsindicatie: € 1,- (250g)

 Kantonese Wok Mie

merk: Taiming
land van herkomst: Nederland. (Enschede)
etiket: Kantonese Wok Mie met ei
ingrediënten: tarwebloem uit geselecteerde harde tarwe, ei.
prijsindicatie: € 1,16 (250g)

Reacties

Wok Mie van Tai Ming — 28 reacties

  1. ik gebruikte deze Mie altijd
    maar kan deze niet meer vinden niet bij AH
    niet bij de Jumbo in Raalte.
    vr,gr, J Jetten

  2. Dit is toch wel heel wat anders dan wat ik bij de toko vind, hoe authentiek kan zal t dan echt zijn? en welke restaurants gebruiken dit dan? heb het nog nooit gezien , vraag me stilletjes af of t er niet maar 1 is ofzo…

    voordeel:
    hoe dan ook de dikke variant vind ik wel fijn op zn tijd en ook veel voordeliger dan de dunne, waarom mag joost weten :P
    nadeel:
    relatief lang koken.

  3. Het authentieke slaat natuurlijk alleen op het recept, het wordt gewalst ipv door gaatjes geperst zoals de miesoorten van andere Westerse fabrikanten. En waarom zou je zoiets simpels als mie van ver halen als je het ook heel goed hier kunt maken? Verder denk ik niet dat ze hun miefabriek draaiende kunnen houden met slechts 1 klant. ;-)

  4. hallo
    ik probeer deze mie voor het eerst, deze is te koop bij de deka winkel .

  5. Ik heb net de uitzending van de Wilde Keuken van Wouter K. over de pasta en mie gekeken:
    http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1054861
    En wat blijkt nu: ik heb 54 jaar lang tagliatella gegeten i.p.v. mie !!
    Ik ben even redelijk confuus temeer omdat ik tijdens het kijken mie aan het koken was van Conimex……….precies dezelfde nestjes !!

    Het walsprocédé is denk ik arbeidsintensiever, lees duurder, dus Honig, Conimex en weet ik veel wie nog meer, duwen onder druk het deeg door sleufjes, rollen er een nestje van en noemen dat dus Mie terwijl het tagliatella is.

    Nou, die twee zijn dus een klant kwijt aan Taiming, want zo belazerd heb ik me in geen tijden gevoeld!

  6. kijk eens goed om je heen als je je boodschappen haalt mensen vragen erom balazerd te worden wat maakt het trouwens uit het gaat toch om prijs/kwaliteit verhouding als het maar lekker is

  7. Volgens mij kijk ik goed om heen als ik boodschappen doe.
    Ik kan me overigens niet herinneren gevraagd te hebben om belazerd te worden.
    Als ik een zak citroenen koop en thuis tot de ontdekking kom dat het knollen zijn voel ik me bekocht, correct me if I’m wrong ;-)

  8. je word ook niet belazerd een citroen daartegen is wezenlijk een ander produkt dan een knol en tagliatella komt van het woord tagliare is snijden deze lintpasta word in italie authentiek dus gewalst en gesneden jij haalt bereidingwijze door elkaar ingredienten van produkten zijn hetzelfde overigens zijn er ook italianen die hun tagliatella met een pastamachine bereiden die perst door diverse mallen die je kunt kiezen het woord tagliatella geeft dus aan dat het een lintpasta is ideaal met volle vlezige sauzen en zegt niks over walsen/snijden;persen

  9. Wij kochten altijd Taiming,Mie, Chinese wok, in een Chinese winkel in de Kruisstraat, Eindhoven.
    Nu niet meer te krijgen.
    Waar in Eindhoven kunnen wij dit produkt nog wel krijgen.
    Jumbo, misschien ?

  10. Ja, misschien. Of anders zou ik Taimin even bellen/mailen. Zij kunnen het je vast precies vertellen.

  11. Hallo mensen,

    Ik kom net bij de Makro vandaan en daar vond ik Tai Ming Chinese Wok Mie! Een pak van 500 gr kost 1,29 excl. 5% btw per stuk. Kleine tip van een insider: de Makro is officieel alleen voor horeca en bedrijven met KvK-nummer. Maar je kunt met een legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort) een dagpas krijgen.

    Groetjes,
    Fierce

  12. Nou, ik gaf dat als tip door aan iemand en die kreeg het bij de Makro in Delft toch echt niet voor elkaar. Ze kwam niet binnen.

  13. Oh, wat ontzettend vervelend dat ze niet binnen kwam bij Makro Delft!

  14. Ja, dat vond ik nou ook!
    Gelukkig is ze niet heel erg boos. Niet op mij en niet op jou. :-)
    Maar lullig blijft het wel ja.
    Hoe kwam je daar nou bij dat het wel kon?

  15. Nou, als je je pasje niet bij je hebt, dan kijken ze even je gegevens na
    en dan krijg je een dagpasje.

    Dus zo erg insider is mevrouw Fierce nou ook weer niet,
    dit niet wetend en food 5% btw.

  16. Zeg Ed, doe eens een beetje liever voor mijn lezers. Fierce beweerde ook nooit een insider te zijn, die dacht alleen een goeie tip te hebben. Niks meer, niks minder en die hoef je niet zo af te branden omdat ze het mis had.

  17. Gisteren nog enkele pakken Tai Ming mie gekocht bij De Jumbo in Someren. €0,99 voor 500 gram.
    Vandaag voor de eerste keer bereid met stukjes achterham, prei en roerei (op authentieke wijze, volgens de NL Chinees). Afgemaakte met een beetje sojasaus en een drup sesamolie. Superlekker!! En de kinderen hebben ook alles opgegeten.

  18. @Robin,

    Zal’k niet meer doen, uiteindelijk heet ik geen Maarten :-D
    Weet je, er wordt dikwijls zoveel flauwe kul verkocht op het net
    dat ik inderdaad wel eens sarcastisch reageer.
    Zal’k bij jou niet meer doen, niet meer boos?

  19. Waar kan ik deze Mie nog kopen in Maassluis Ah ,Hoogvliet en jumbo hebben het nog niet in hun assortiment.geef me AUB een adres waar het wel te koop is.

  20. Raar, zogauw ik er sesamolie doorheen meng wordt het een plakboel.
    Ik heb de olie van Mee Chun.

    Ik zal eens een ander merk olie kopen, kijken of dat beter gaat….

  21. Enige jaren geleden had ik hier de vraag al eens gesteld hoe die typische smak aan bami bereikt wordt die je bij de Chinees haalt.

    Nog steeds ben ik op zoek naar de typische smaak van de bami van de Chinees.
    De typische smaak aan de bami bij de chinees lijkt sterk op een rooksmaak.
    Zou graag eens horen van een kok uit een Chinees restauranthoren wat er in de bami zit en/of hoe die typische smaak aan bami gegeven wordt.
    Ben bang dat ik dat niet te horen krijg.
    Of zit de smaak al aan de wok waarin de bami gewokt wordt?
    Is die ingebrand met rookspek bijv.
    Of ontstaat die smaak door het gebruik op hoge temperatuur?

    Het lijkt mij dat reuzel wat neutraal smaakt maar rookspek (ook varkensvet) zou weleens heel dicht bij die typische Chinese bami smaak kunnen komen.
    Wat ik nu doe is eerst wat rookspek uit smelten en dan de gekookte bami erbij.
    Ook sesam olie (maar niet teveel) mag niet ontbreken.
    De Tai ming bami lijkt het meest geschikt.

    Regelmatig let ik goed op bij de afhaal chinees hoe de bami wordt bereidt maar kom er niet achter.
    Het enige waar ik achter kwam was dat ze soysaus light gebruiken wat de kok uitlag als Chinese maggie.

    Als ik dus bij de afhaal chinees mee kijk naar het bereiden van de bami wordt er met een pollepel uit een groot onleesbaar blik (vermoedelijk olie) wat in de hete wok gegooid.
    Daarna de gekookte en afgekoelde bami erbij, en regelmatig omroeren/wokken.
    Daarna gaat er weer met een pollepel wat uit een grote pan waarvan ik vermoed dat dit warme kippenbouillon is.
    Dan wat hamblokjes en evt. nog zeer klein gesneden vlees stukjes.
    Daarna de genoemde soysaus maar ook nog wat andere donkere saus uit een flesje.
    Mogelijk een mengsel van sesam olie, vissaus of oystersaus en rijstwijn.
    Als laatste kort nog wat gesneden prei erbij.

    Hoop voorlopig maar dat iemand wat aan deze tips heb maar als iemand meer weet of tips heeft hoor ik het graag.

  22. Ik vind dit echt een van de lekkerste. Helaas heeft de Jumbo het uit het assortiment gehaald, dus de TaiMing webshop is denk ik wel een uitkomst.
    Ik kook de mie altijd net gaar, spoel het dan af met koud water en meng dan de sesamolie erdoor. gaat altijd goed.

  23. Zoals op de verpakking 14 min. koken en dan afspoelen met koud water. Dan laat ik het in koud water staan tot gebruik.
    Daarna even kort in warm water laten staan, goed uit laten lekken in vergiet en gelijk wokken in de uitgesmolten rookspek en dan nog weinig sesamolie erbij.
    Wat ook helpt om de rooksmaak te verkrijgen zijn goed gerookte stukjes goedkope ham erbij.
    Overigens is de Tai ming mie ook verkrijgbaar bij Dirk van den Broek. Suc6.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *