Made in India van Meera Sodha

Indiaas Kookboek Made in IndiaVeertien jaar werkte Meera Sodha aan dit persoonlijke project om de nooit eerder opgeschreven recepten van haar familie te bundelen en dat merk je: Made in India is een goed uitgewerkt, mooi, compleet kookboek geworden. Het is geen naslagwerk voor authentieke, bewerkelijke, klassiek Indiase gerechten, maar het geeft je een goed beeld van wat er in haar familie zoal op tafel kwam. Eerst in Gujarat (India), toen in Uganda (waar haar opa naartoe emigreerde en haar moeder is geboren) en uiteindelijk in Lincolnshire, Engeland waar Meera is geboren. De titel van het boek luidt oorspronkelijk dan ook “Made in India, cooked in Britain: recipes from an Indian family kitchen. Geen poespas, geen superingewikkelde gerechten, maar eerlijke thuisgerechten met een Indiase ziel.

Ook al weet je helemaal niks van de Indiase keuken, dan kun je met dit boek gewoon aan de slag. Meera legt uit hoe je haar boek kunt gebruiken, hoe je menu’s samenstelt, dat je vrij weinig speciaal keukengerei nodig hebt, ze legt uit hoeveel sap er bij haar uit een citroen komt (50ml), hoe groot haar eetlepels zijn (15ml), hoe je met je handen eet, dat je op moet passen voor kurkumavlekken, wat te doen als je gerecht te zout, te pittig of te nat is en achterin het boek bespreekt ze ook nog de ingrediënten die ze gebruikt. Al is dat niet nodig, want alles staat al op deze site. ;-) Nou ja, bijna alles, ik moet de dahl dringend eens op een rijtje gaan zetten.

In totaal 135 recepten verdeeld over 12 hoofdstukken: voorgerechten en snacks (17), groenten en bijgerechten (26), peulvruchten en granen(12), eieren (4), vlees (19), vis (9), brood (7), chutneys en pickles (8), desserts (15) en tot slot dranken (7). In het hoofdstuk voorgerechten en snacks staan ook dingen die ik gewoon als hoofdgerecht of groentengerecht zou serveen, dus per saldo staan er erg veel bruikbare recepten in dit boek. Ik maakte geroosterde pompoen met pittige tomatensaus, kip met korianderpesto (zie foto hieronder), curry van kip met vijgen, lamskebab met komijn en koriander en natuurlijk haar versie van shakshuka: Bombay eieren. Er zat geen teleurstelling bij en er zijn nog veel meer recepten die ik graag eens zou maken.

Bestellen
Enthousiast geworden? Bestel bij Bol via deze link:
   Made In India
en sponsor kostenloos en automatisch deze site..

Voorbeeldrecept. Niet moeilijk, wel lekker, korianderkip:
Meera Sodha’s Korianderkip uit Made in India


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *