Welkom bij Aziatische-ingredienten.nl

Je weg vinden in de Aziatische supermarkt is niet altijd makkelijk, met al die vreemde producten en onbegrijpelijke etiketten. Met deze site wil ik de helpende hand bieden, door gedetailleerde uitleg te geven over producten en de wijze waarop ze zijn te gebruiken.


Mijn liefde voor de Aziatische keuken is ontstaan toen ik enige jaren in Beijing woonde. Terug in Nederland begon de grote zoektocht naar het reproduceren van de in China opgedane smaakervaringen.

PRODUCTEN & INGREDIËNTEN
Op deze site vind je uitgebreide informatie over allerlei producten en ingrediënten uit Azië die je bij je lokale toko of gewoon in de supermarkt kunt vinden. De hoofdstuk indeling vind je hiernaast in de sitebar, maar er is ook een indexpagina:
alle producten & ingrediënten op een rijtje

RECEPTEN

Naast alle productinformatie vind je ook recepten, die vallen buiten de hoofdstuk indeling maar kun je vinden op de indexpagina: alle recepten op een rijtje.
(of je bladert hier: chronologisch door de recepten)

KOOKBOEKEN
Zoek je een Aziatisch kookboek, kijk dan eens in de sectie kookboeken

TOKO’S
Om een toko bij jou in de buurt te vinden is er een adreslijst voor toko’s in Nederland, toko’s in België en online toko’s. Bij sommige toko’s gingen we op bezoek en daarover lees je hier meer: alle toko’s op een rijtje

Verder is er een lijst met workshops in Aziatisch koken, een topic voor feedback en vragen die je niet kwijt kunt onder bestaande artikelen en tot slot, een aantal leuke kwisjes om je kennis te testen. Heb je vragen, aanvullingen, of ander commentaar? Reacties worden op prijs gesteld! Veel lees- en kookplezier!

Robin


Reacties

Welkom bij Aziatische-ingredienten.nl — 174 reacties

 1. Best Robin,

  Ik vind het een beetje jammer dat Alice en jij uit elkaar gaan. Na twee jaren de tokowijzer, (een regelrechte aanwinst voor iedereen) gaan jullie je eigen weg. Alice met de Tokowijzer en jij hier op je Aziatische-ingredienten. Om aan de kookverslaving te voldoen is er dus weer een site bij.

  ’t Is al moeilijk om al die heerlijkheden te volgen en soms weet ik niet meer waar ik dat ene recept vandaan had. Lemongras likeur kwam geloof ik bij jou vandaan. Chineesedumplings is helaas offline, dood. Gelukkig heb het recept van de dumplingsaus yin yin-saus uitgeprint maar anders kan ik Kattebelletje wel mailen.

  Voor jullie beiden, heel veel suc6, ik blijf jullie volgen.

  Remi

 2. Het recept voor citroengraslikeur staat op Kok Robin en het recept voor yinyin-saus is: 1/2 geraspt knoflookje, 3 tl suiker, 1 tl zwarte rijstazijn, 10 tl lichte sojasaus en 3 tl sichuan chili olie.

  Blij te horen dat je ons blijft volgen, Remi!

 3. Hoi Robin

  Ook van mij veel succes toegewenst met je nieuwe site,ik heb ook mijn site vernieuwd ik ben weer terug bij flickr.

  Ik zal je blijven volgen en af en toe wat bijdragen leveren op deze site.

 4. Dag Robin,

  Wat een mooie website heb je. Ik ga er eens uitgebreid op neuzen.

 5. Lees net pas dat Alice en jij ‘gesplitst’ zijn. Dit ziet er goed uit! En als je kijkcijfers op je blog omhoog schieten: heb wat vrienden die groenten moeilijk vinden een link gestuurd voor o.a. de broccoli en bok choy :-) Succes met deze site!

 6. Ha, dank je! Extra kijkcijfers zijn van harte welkom.
  Ik zal de recepten van die broccoli en bok choy binnenkort eens hier in het Nederlands vertalen. Want die zijn hier in huis ook nog steeds favoriet. Maar ja, er is nog zooooveel te posten. De lijst houdt maar niet op. ;-)

 7. Jeetje, ik lees net van de splitsing. Het ziet er overigens weer gelikt uit en de informatie is ouderwets goed. Succes en je zult me regelmatig zien hier.

 8. Beste KokRobin,

  Leuk dat je ons volgt op Twitter. Fruityfriends heeft mij attent gemaakt op jouw Twitter en Blog. Je hebt een leuke website met veel interessante info. Mijn Chinese vriendin heeft onlangs een Chinees kookboek gekocht zodat we wat meer konden experimenteren. Ik zal haar wijzen op je website. Ik voorzie dat we veel plezier zullen beleven aan je blog. Thanks!

 9. Dankjewel, Thuan! Hopelijk halen jullie veel inspiratie uit deze site. Feedback en vragen vind ik altijd leuk.

 10. Wat een geweldig informatieve site is dit, super!
  Ik heb van de week een workshop “Asian Streetfood” gevolgd waarbij gebruik werd gemaakt van diverse, voor mij onbekende, ingrediënten. Tijdens de workshop heb ik een foto gemaakt van alle flesjes, potjes etc. en op deze site heb ik alles terug kunnen vinden. Ik kan nu met mijn boodschappenlijstje naar de Toko.

  Bedankt.

 11. Cool! Boodschappen doen kan nogal lastig zijn als je niet precies weet wat je zoekt, want in de toko weten ze ook niet alles. Net als bij de gewone supermarkt waar het personeel vaak ook geen idee heeft wat een knolselderij is. ;-)

 12. Ik hou ook van Asian Foods .. Im momenteel hier in Phuket Thailand en genieten van Thaise Keukens =)

 13. Hi Robin, weet je misschien wanneer het gedroogde sharon fruit (die platte) weer te krijgen is bij de toko?
  Het heeft meerdere namen als persimmon, kaki en in het chinees is het shi-bing dacht ik.

 14. Ik weet het eerlijk gezegd niet. Ik kwam toevallig wel deze week de Japanse variant (die veel hoger is) tegen bij de Turk. Maar om die nu zelf te gaan drogen, dat lijkt me nog niet makkelijk.

  Ik lees dat het seizoen voor verse persimmons van september t/m november loopt en het seizoen voor gedroogde persimmon is wat onduidelijker, maar volgens mij begint dat in November, dus eigenlijk hadden we ze al moeten zien, denk ik. Ik ga er extra op letten nu!

 15. Uw website zou nog beter worden als u ook ingrediënten uit de Filippijnen opnam, en ook de Filippijnse naam bij groenten en fruit opnam.

 16. Ja, erg consequent in de benamingen ben ik niet, maar de Filipijnse naam sla ik inderdaad meestal over. Ik ben namelijk echt absoluut onbekend met de Filipijnse keuken. Denkt u dat er in Nederland veel behoefte is aan die informatie?

 17. Hallo Robin,

  Net je site ontdekt en ik kan niet anders zeggen dat het water me al in de mond loopt van al die heerlijke recepten.
  Ben al een tijd van plan om mijn kook-hobby weer eens op te pakken en ik weet zeker dat het eerste gerecht hier zeer snel vandaan gaat komen….

 18. Geachte heer/mevrouw, U beschrijft uw producten op een zeer heldere en informatieve wijze. Dat heeft mijn belangstelling gewekt. Daarom verzoek ik u mij aan te geven, welke condities u hanteert bij het overnemen van tekstmateriaal door derden en/of is deze te koop?

 19. Beste J, ik had u geantwoord via mail, maar misschien was het geen geldig adres, want ik heb nog geen reactie. Dus dan toch maar zo via de site. Ik weet niet precies wat u zou willen overnemen en waar. Misschien kunt u gewoon linken naar de informatie hier? Dat zou ik het prettigst vinden. ;-)
  Voor een beter antwoord raad ik u aan even te mailen met wat meer informatie.

 20. Hallo Robin,

  Ik heb je site pas ontdekt via het FOK-forum en het ziet er tot nu toe allemaal goed uit. Mijn complimenten!

 21. Ik vind je site geweldig! Geweldig ook dat je nu in de Delicious staat :) Ik ga nog even snuffelen op je site

 22. Beste Robin,

  Allereerst proficiat met je mooie en duidelijke site. Heb al veel info gevonden en héél wat producten waarvan ik het bestaan nog niet wist.

  Bij het bekijken van de winkels in België waar deze producten eventueel verkrijgbaar zijn, moet ik opmerken dat Sunrise Asiatic Store in Turnhout inmiddels gesloten is.
  Goed nieuws is echter dat het productengamma nu in een andere winkel in Turnhout te verkrijgen zijn. Hierbij de gegevens:

  Stefan
  Paterstraat 38
  2300 Turnhout
  België
  0477/76.04.58
  stefanidumitru@yahoo.com

  Zodoende kan je je gegevens op de site aanpassen.

  Voor de rest wens ik je nog veel succes.

  Groetjes,

  Eric

 23. Leuke website!! Ik kwam er toevallig op toen ik de naam van een vrucht zocht die wij thuis hebben liggen. Hij begint namelijk te groeien en we willen hem graag in onze moestuin hebben! Ik heb de site erbij gezet voor nieuwsgierigen. (De vrucht is een Chayote) Je staat nu bij mijn favorieten! Groet.

 24. Gaaf, zo’n moestuin in een voormalige rozenkas, de Rozenkrib. Daar kun je inderdaad leuke, exotische planten en bomen in ‘kweken’.
  Weer eens wat anders dan appels uit eigen tuin.

  Wat ik er in zou zetten:
  Kerrieboompje voor verse kerrieblaadjes
  Kaffir limoen plant voor verse djeroek poeroet blaadjes
  en misschien een mangoboompje? Het hele jaar door verse, groene mango’s?
  En citroengras! Oh, ik zou niet meer op kunnen houden met planten. Hihihi.

 25. Ik heb je net ontdekt en heb al wat recepten van je verzameld.
  Zal daarom geregeld kijken .Waar heb je nog meer recepten staan?

 26. Leuk! Ik heb nog een engelstalig receptenblog: Kok Robin, maar daar komt niet zoveel meer bij sinds ik Aziatische-ingredienten.nl doe.
  En verder maak ik regelmatig foto’s van wat ik zoal eet en zet dat (altijd met recept) op mijn flickr-account: FotoosVanRobin. Eigenlijk is dat mijn persoonlijk recepten/aantekenboekje waar iedereen mee kan lurken. ;-)

 27. Wat een vreselijk leuke site! Wij eten heel veel “Oosters” (diverse landen), en het lijkt mij dat op deze site zeker veel nieuws is te vinden.

  Sugestie, ik weet niet of die al eerder is gedaan, en ik ben mij er van bewust dt dit behoorlijk wat werk is, maar een regelmatige mailinglijst met de belangrijkste laatse nieuwjes zou leuk zijn. En dan ga je regelmatig terug naar de site!

  Sterkte er mee!

 28. Dank je wel, Liesbeth (en Michiel), voor het compliment en de suggestie. Ik had een tijdje terug een soort automatische nieuwsbrieffunctie ingesteld, maar dat beviel toch niet helemaal. Misschien dat ik eens ga kijken naar andere mogelijkheden.

  Je kunt ook elke week even komen kijken, meestal staat er dan wel iets nieuws. Of je abonneren op de RSS-feed of google-feed.
  Hoe dan ook welkom!

 29. Bedankt voor de leuke blog, ik ga hem de komende tijd eens even volgen, omdat ik toch graag de kant van de aziatische keuken op ga

 30. Beste Robin,
  een wéreld website, ongelooflijk goed !
  Maar jullie zijn wel bofferds, want ik woon in Kroatie, en hier kennen ze geen toko’s.
  Dus moet ik af en toe zelf of via vrienden inkopen regelen om onze indische feestmaaltijden te kunnen blijven koken.
  Selamat makan, en pozdravi iz Hrvatska, Pim.

 31. Ja, we zijn hier in NL inderdaad verwend met toko’s. En het aanbod verbetert ook met het jaar. Dat maakt het een stuk leuker om Aziatisch te koken, als alles gewoon voorhanden is.

 32. Wat een geweldige, duidelijke en complete site is dit !
  Echt helemaal super, complimenten, thanks, Anja

 33. Ik heb bij je artikel van strochampignons deze opmerking ook al gemaakt maar eigenlijk hoorde mijn berichtje geplaatst te worden qua onderwerp in dit artikel dus zeg ik het maar nog een keer hier ;)

  Dit is echt een goede en fantastische site! Ik weet vaak niet goed wat Aziatische ingrediënten inhouden of waar ik ze kan verkrijgen. Toko’s zijn voor mij soms net doolhoven in een ander land en ik herken de helft niet. De laatste tijd wil ik ook steeds vaker Aziatisch koken maar omdat ik ‘typisch’ Nederlands ben heb ik dat nog nooit gedaan. En snap ik vaak de inhoud van de recepten niet goed. Maar door deze site krijg ik wat meer duidelijkheid!

 34. Goed te horen, Andrea. Ik hoop dat je ook snel fan wordt van de Aziatische Keuken. Er zijn zoooveel lekkere dingen te maken en proeven. En toko’s zijn zoooo leuk om door te struinen.

 35. Heel erg bedankt voor het bijeenbrengen van zoveel nuttige informatie. Ik kwam er eigenlijk per ongeluk op terecht omdat ik op zoek was naar een schaarse (bij mij in de buurt) toko. Mijn kinderen zijn nu in de leeftijd gekomen, dat ze de indische keuken gaan waarderen, dus ga ik weer lekker veel indisch koken en eten.
  Het is fijn dat er ook goede verwijzingen en beoordelingen op de site te vinden zijn ook van restaurants. Die ga ik zeker ook aandoen voorzover ze in de buurt gevestigd zijn.

  Nogmaals een erg informatieve site, maar wel lastig te vinden in de zoekmachine. Ik heb de (meta) tags nog niet bekeken, maar dat kan de vindbaarheid verbeteren.

 36. Hoi Robin,

  Super bedankt voor het maken van deze uitgebreide site.
  Dankzij de gedetailleerde beschrijvingen heb ik mijn weg goed kunnen banen door de toko en kon ik goed uit de voeten in de keuken. De vietnamese stoofschotel en pak choi dit weekend waren in ieder geval alvast verukkelijk.
  Momofuku’s pork buns staan voor de volgende keer op het program :)

 37. Ik ben zelf een enorme fan van de Aziatische keuken. Voor alle exotische benodigdheden ga ik altijd naar Remon Afro Asian Market in Rotterdam en koop ik grootschalig allerlei lekkernijen in. Eenmaal thuis verzin ik de gekste combinaties, maar vrijwel altijd met een heerlijk eindproduct!

 38. Hoi Robin, bij toeval je site ontdekt, in een woord geweldig !!!!!
  Leuk, informatief en bovendien zeer leerzaam.
  Dank en succes ermee :-)

 39. Ik ben vorig jaar in Thailand geweest,en ga dit jaar weer,maar iedereen loopt te zeuren over de staks,als je een hap hebt genomen heb je daar echt geen last meer van,en het was voor mij de eerste keer,jammer dat ze ze niet hier verkopen

 40. Zeuren over staks? Ik kan je even niet volgen, Andre. Bedoel je stank? Van de doerian toevallig? Of stank in het algemeen? Of toch nog iets anders? :-)

 41. Goede morgen uit Kroatie.

  Achter m’n pc op zondagmorgen (hier nog een echte rustdag), kwam ik in de statistieken van m’n weblog uw site tegen.
  Leuk, want ik ben net terug van een (verplicht) bezoekje aan Nederland.
  De noodzakelijke dingen doen, en dan zo snel mogelijk weer terug, want ons leven in Kroatie maakt ons gelukkig (en Nederland niet meer).
  Hoewel….., het blijft heerlijk om wat Chinese en Indische toko’s te bezoeken en wat voorraden aan te vullen :-)
  De Aziatische keuken is hier (bijna) totaal onbekend.
  Jammer, maar niet getreurd, met wat essentiele ingredienten en de hulp van websites als de uwe, maak ik af en toe voor goede vrienden een avondje tot een feestavond.
  Slamat makan, het leven is mooi rond een mooie maaltijd met vrienden!
  Met vriendelijke groeten uit Svinisce, Pim.

  PS.
  ik heb hier m’n eigen gember groeien, heb in Nederland in een prachtige zadenwinkel (Vreeken Dordrecht) sereh-planten gekocht en experimenteer met wat verschillende knolletjes uit de toko, om te zien wat daar uit groeit.

 42. Lijkt me echt zo gaaf, om al die dingen zelf te kunnen “verbouwen”.
  Eerste op mijn lijstje zou een curryblaadjesboom zijn. :-)

 43. Ha Robin,
  wat je in ieder geval eens kunt proberen is een citroenboompje (in kuip).
  Hier staan die buiten, beschermd tegen koude harde wind, in nederland zou ik hem binnen zetten in de winter.
  Reden:
  het blad ruikt geweldig fris, dus kan gedroogde varianten uit de tropen vervangen bij het koken.
  Die curryblaadjesboom moet ik eens uitpluizen :-)
  Groeten, Pim.

 44. Ben vanaf vandaag ook met de uighur keuken bezig waar lam en rund centraal staan en natuurlijk naan.

 45. Ik zit nou aan de sorpa ( lamb soup ) vreselijk lekker.
  Foto op mijn site geplaatst.

 46. Leuk! Ik had mijn afscheidsfeestje in Beijing in een uighur restaurant. Gezellig met zijn alle aan lange, tafels en wat ik fijn vond, ter afwisseling van de eeuwige hapklare stukjes geroerbakt vlees waren de hele lamsbouten die op tafel kwamen. Dat miste ik als vleeseter soms wel, in China, vlees aan een stuk.

 47. Vraagje:
  Hoi Robin, zou je aan het recept kunnen komen van de soep van “bak Wan”, met name die uit Surabaya ?
  Soep (bouillon) heeft al een typische smaak.

  Alvast bedankt en veel succes met je geweldige site.

  Groet, Peter.

 48. Kijk eens op mijn site hele lekkere uyghur gerechten en zo anders dan de cantonese keuken maar wel erg leuk om te doen.

 49. Beste Robin,

  Waar kan ik ergens het recept vinden van de traditionele Chinese romige zoete tomatensoep?

  Alvast met dank en groet,
  Cavin

 50. Ola! Ik weet niet of je het zelf al gezien hebt, maar aziatische-ingredienten.nl wordt weer eens lovend genoemd in de krant, om precies te zijn gisteren in de column van Janneke Vreugdenhil in nrc.next

  Ik had het zelf nog niet eens gelezen, maar mijn lief kwam ermee aanzwaaien + de mededeling dat er dit weekend subiet een kerrieboompje gekocht moest gaan worden bij Vreeken. :)

 51. Hai Robin,
  je site staat onder mijn favorieten !
  ga er heerlijk van genieten.
  Roy

 52. Weer een chinees erbij in Rotterdam orient express las ik vanmiddag in de chinese krant asian news als ik volgende keer in rotterdam ben laat ik een maag bijbouwen )

 53. Ik ben nu alweer een aantal jaar volger van je site en wat heb ik veel van je site geleerd! Dank daarvoor.
  Nu ben ik red bean paste aan het maken voor Chinese gebakjes.
  Ook op mijn to-do lijstje om te maken staat banana ketchup. Ooit van gehoord? Het is Filipijns en het zal vast apart smaken ;)

 54. Ik ben zelf niet zo dol op de smaak van rode bonen en dus rode bonenpasta, maar zelf maken is altijd leuk! Als het je lukt en je hebt nog tips, laat je die dan achter op de post over aduki bonen?

  Ik heb in de ijskast een fles Philipijnse bananen chilisaus staan. Ik vind ‘m vooral naar chili smaken en veel minder naar banaan. Misschien dat de banaan vooral over de textuur gaat? Ik ben benieuwd hoe jouw zelfgemaakte zal smaken.

 55. Allereerst complimenten voor de site. Ook ik ben al jaren verslaafd aan het dwangmatig aanschaffen van spullen in chinese toko’s, en dan kom ik vaak ook hier weer terecht. Handig!

  De laatste tijd vraag ik me een beetje af hoe duurzaam al die goedkope producten eigenlijk zijn. Ik ben bv grootverbruiker van ingemaakte chinese kool en gefermenteerde tofu, beide in een schattig aardewerken potje voor 1,50 euro, dat is nog grappig. Maar het zet je wel aan het denken over een en ander.
  Instant noodles met daarin 6 verschillende zakjes, een piepschuim kom en plastic vork, voor 40 cent: ik zie aziaten er hun karretjes mee vol gooien op een zaterdagmiddag in de Oriental.

  En dat zijn alleen nog maar de verpakkingen. Hoe de inhoud tot stand is gekomen is al helemaal een raadsel voor de westerse consument.

  dus boycot alle toko’s! :)

 56. Je kunt het ook zien als een soort ontwikkelingshulp. Die mensen in Azië willen ook een boterham verdienen. Dat gun ik ze prima. ;-)
  Dus blijven kopen en blijven komen naar Aziatische-ingredienten.nl! ;-)

 57. Wat een geweldige site! Zo’n site die ik al veel eerder gevonden had, als ik me er bewust van was geweest dat ik hem zocht. Net terug uit Vietnam en gelijk naar de toko waar ik al meer herkende. Dit is wat er nog aan ontbrak. Ik ga het volgen.

 58. Voor alle mensen die hier op de site komen een heel gelukkig jaar van de geit.
  Ik heb het gisteren uitgebreid gevierd in Den haag.

 59. Top website! Ik blijf lezen! Bedankt :D
  Succes en blijf zo doorgaan zou ik zeggen.

 60. Dank je! En er blijft inderdaad nog genoeg om over te schrijven. :-)
  Er lijkt maar geen eind te komen aan de to-do-list.

 61. Beste Robin,

  Graag wil ik met jou in contact komen om eea te bespreken. Zoals je wellicht heb opgemerkt hebben wij een online Aziatische supermarkt opgericht met allerlei verschillende artikelen, die je ook vind in een fysieke supermarkt.

  Binnenkort gaan wij beginnen met een koeriersdienst ipv van pakketdienst, waarmee wij nu gebruik van maken. Om onze klanten beter te adviseren en in te lichten, moeten wij meer info aan de producten toevoegen. Dat lukt niet altijd en zeker niet zo gedetailleerd, zoals het op jouw gewelde website wordt vermeld.

  Is het mogelijk om hierin samen te werken? Bijvoorbeeld wij zullen onze producten voldoende mogelijk omschrijven, maar een hyperlink plaatsen naar jouw site om nog dieper in de materie in te gaan (als de klant daar behoefte aan heeft).

  Graag jouw reactie.

  BVD

 62. Beste Ming, ik heb je gemaild.
  En voor wie dit nog meer leest, hyperlinken mag altijd.
  Sterker nog, linkjes vind ik leuk!

 63. Komt weer een nieuwe chinese bakerij bij in Rotterdam qqbakery westersingel 5 opent 6 juni aanstaande.

 64. Bedankt voor de tip! Ik hou het in de gaten. Ik denk dat ik maar eens een verzamelpost/artikel ga schrijven waarin ik alle Chinese bakkerijen op een rijtje zet.

  PS. Ik reed er net (anderhalve maand later, 4 juli) voorbij en inderdaad, hij is open. Er was jammer genoeg geen parkeerplaats in de buurt vrij, maar ga het binnenkort nog eens proberen.

 65. Beste Robin,

  mag ik jouw website vermelden als bron voor vermelding in een werkboek voor de opleiding MBO kok Basis en gevorderd niveau 2 en 3Aziatische keuken ?

  Ook leerbedrijven die zich aan willen melden voor het lopen van stage!
  Verder zoek ik nog specialisten op het gebied van de Aziatische keuken. (Chinees-kantonees, Japans, Thais)

  Ik hoor graag van je! (Of graag ook van anderen die dit lezen)

  met vriendelijke groet,

  Hans Spelier (en Tim Kan)
  email: h.spelier@rocleiden.nl

 66. Of je mijn website mag aanbevelen bij je studenten? Uiteraard! Graag zelfs. Hoe meer lezers/bezoekers hoe leuker. :-)

  Als je en oproep voor stageplekken doet op Facebook of Twitter, dan wil ik dat wel delen. Wie weet levert het wat op.

 67. Hallo Robin,
  Kun jij mij vertellen wat het effect is van basilicumzaadjes voor je gezondheid?Ik heb zo,n potje gekregen maar er staat niet op hoe het gebruik is.een kennis van mij zei:1 theelepel per week voor het reinigen van je darmen en lever.

  bij voorbaat dank
  gr.van amy

 68. Nee, sorry, ik heb geen idee, Amy. Ik hou me helemaal niet met zulke dingen bezig en wil daarin ook liever geen advies geven. Hier gaat het over eten. :-)

 69. Rotterdam boft maat met zijn eerst uyghur restaurant van nederland ga er binnenkort eens eten.

 70. Klik even op mijn naam dan zie je mijn andere site die per vandaag in de lucht is en die speciaal voor de restaurants is,beetje afgekeken van jou.

 71. Ah, leuk! Dat zal een mooie selectie worden.
  Lekker veel foto’s, daar zie je toch best veel aan af.

 72. Hoi Robin, dankjewel voor je fijne recepten. Ik heb een vraag over de coating voor Dan dan noodles, die maak ik vaak. Hoelang kan ik de coating in de koelkast bewaren? En de dan dan saus, kan ik die invriezen? Ik krijg zaterdag eters en ik wil alvast vooruit werken ivm drukte…Groetjes Mary

 73. Die coating van dan dan noodles bestaat uit allemaal lang houdbare dingen (sesampasta, sesamolie, sojasaus, zwarte rijstazijn, suiker en chili olie). Die kun je echt nog heel lang bewaren, zo lang als op de flesjes van de ingrediënten stond.

  En de “gehaktsaus” kun je prima invriezen, dat doe ik ook altijd.

 74. Hallo Robin,

  Ik heb een tijdje terug gevraagd of ik je website mag gebruiken als bron voor mijn opleiding koks Aziatische keuken, ROC Leiden. je vond dat toen goed en daar was ik erg blij mee. Mag ik ook concluderen dat ik je publicaties vrij mag gebruiken om een werkboek te maken met jou en jouw publicaties met/als bronvermelding? Ik ga het publiceren dmv een studieboek over de Aziatische keuken waar ik en de studenten veelvuldig gebruik van gaan maken. Ik heb daar jouw toestemming voor nodig. Wellicht vind je het leuk om er iets van te zien?
  Kun je de bevestiging sturen(als dat kan)naar mijn emailadres svp?

  Hartelijke groet,

  Hans Spelier

 75. Hi Hans, ik weet het niet, ik vind dat denk ik toch te ver gaan. Verwijzen naar mijn website graag, maar de content overnemen is niet echt de bedoeling. Ik zal je ook nog even mailen zo…

 76. Een aanvulling voor de toko-lijst, Amsterdam:
  Authentic India
  Eerste van Swindenstraat 16
  Amsterdam 1093 GD
  +31 20 692 6852
  http://www.authenticindia.nl

  Een haast compleet aanbod van Indiaase kruiden. En, als je op tijd bent, want het kan soms hard gaan, heerlijke verse meeneemmaaltijden!

 77. Ah, dankjewel, Karl! Ik wens jou en natuurlijk alle andere trouwe bezoekers van de site ook een prachtig jaar van de haan!

 78. IK was afgelopen woensdag in Rotterdam en weer een nieuw dimsum restaurant erbij zie mijn site voor het verslag.

 79. Je moet voortaan gewoon de url naar je site erbij plakken, want ik denk dat niet iedereen snapt dat ze op je naam moeten klikken.

  Zo leuk altijd dat jij al die dingen eet die normale kaaskoppen (zoals ik) niet bestellen. Kippentenen enzo.

 80. In Eindhoven weer een nieuw dimsum restaurant erbij in de toren van de heuvel galerie new oriental genaamd de dimsum chef van Tai wu uit rotterdam is daar aan het werk heerlijke dimsum daar.
  Was er gisteren zie mijn verslag.

 81. Daar ben ik weer eerst een heel gelukkig nieuwjaar van de hond ik heb het gisteren gevierd in Rotterdam was heel leuk.

 82. Dag Robin,

  Geweldige site, veel nuttige informatie en dan ook nog met humor :-) Niks leuker dan in de toko rondscharrelen, bijzondere dingen kopen en dan bedenken wat je er allemaal mee kunt maken, daar is jouw site superhandig voor. Succes!
  Monique

 83. Hallo Robin,

  Ik was op zoek naar wat informatie over de ingredienten en gebruiken van de Aziatische keuken, nadat ik jouw website had gevonden was verder zoeken echt niet nodig. Bedankt voor het delen van je kennis op deze mooie website.

 84. Hoi, die snelle instant soepjes zijn wel makkelijk, zo bij de computer, maar geven OOK “plastic soup”, mogen ze in PAPIER, net als die ouderwetse suikerzakjes???? die doen het anno 2018 nog prima.
  Hoe kan ik dat aan de producent vragen?

  zelf verse soepjes maken is natuurlijk wel beter en gezonder, met vitamines en zonder plasticsoup

 85. Ik denk niet dat er een overkoepelende organisatie van noedelproducenten is, dus ik ben bang dat je ze allemaal aan zou moeten schrijven. Maar ik geef je weinig kans, want ik denk dat mensen het juist handig vinden dat ze er warm wat bij kunnen gieten en geen kom meer nodig hebben. Het is kom en maatbeker in een.

 86. Hallo Robin,

  Heb jij een voorstel om in contact te komen met Aziatische chefs?
  Gezocht gast-chefs Aziatische ‘moderne” keuken

  Onderwerpen:Stoomtechniek, Typische producten, Aziatische concepten, Fermenteren en Samenwerkingsverband opzetten
  Gastlessen aan koks in opleiding op school MBO Rijnland Leiden

  Graag contact via jou
  Alvast bedankt dat ik gebruik kan maken van jouw website en reacties

  Hans

 87. Ha Hans, ik weet het niet. Ik zou een berichtje kunnen plaatsen, ook op facebook, maar of er nu zoveel Aziatische chefs hier lezen, ik weet het niet. Dat zijn toch eigenwijze knakkers. :-)

 88. Ik had “een virusje” en heb dit jaar helemaal niks van het Chinese Nieuwjaar meegekregen. Was het leuk, Karl? Lekkere dingen gegeten?

  Ik wens jou en alle andere lezers van Aziatische-ingredienten.nl ook een prachtig mooi jaar van het varken!

 89. Ja was heel erg leuk. Jammer van de harde wind, daarom mocht er geen vuurwerk worden afgestoken. Wel mooi weer, als het geregent had was de leeuwe en drakedans ook niet doorgegaan, daar waren ze te duur voor zeiden ze tegen me. Leuke filmpjes gemaakt van de leeuwe en drakedansen bij wah nam wong, kiem foei,de kruisboog en bij china town,kon alles mooi volgen was niet zo druk dan vorig jaar.

  En lekker gegeten ik denk dat je dat wel zelf in kunt vullen. Voor het eerst naar Kiem foei geweest en heerlijke saoto soep gegeten, grote met ei en een broodje zoutvlees. Ik wou naar urumqi gaan maar hebben de openingstijden ook in het weekend naar 1600 uur veranderd. Bij de kruisboog nog een broodje bakkeljauw gegeten en een leuk filmpje gemaakt van de leeuwen fans ook bij kiemfoei heb ik dat gedaan en bij china town dat dim sum restaurant was ik trouwens vrijdag al geweest.
  Aan het eind van de middag bij oriental express wat dim sum gegeten, zowel china town als oriental express zijn van dezelfde eigenaar maar dat wist je mischien wel. Vrijdag heb ik dat bij hun andere filiaal gedaan china town beide zijn zeer goed. Als je wat fotos ervan wilt kijken ik heb al een tijd een acount bij yelp ,blogspot wordt langzaam minder en raakt uit de mode op yelp worden mijn fotos zeer veel bekeken. Flickr word binnenort geupdated,ik heb ook nieuwe chinese keukens bijgeleerd.

 90. (je had 2 reacties geschreven, de 2e was in de spambox terecht gekomen, ik heb ze een beetje geprobeerd samen te voegen tot een)

  Klinkt goed, Karl! Je zult wel tonnetjerond zijn nu. :)
  Ben benieuwd naar de nieuwe keukens die je bijgeleerd hebt!

 91. Wat een schittterende site is dit, en wat zou ik deze graag in het Engels zien!

 92. Ik ben ooit aan een Engelse versie begonnen, maar werd ietsiepietsie moedeloos van het werk dat daar dan ook nog in gaat zitten. En er was ook technisch iets dat niet lekker zat waardoor ik het erbij heb laten zitten. Misschien een leuk project voor na mijn pensioen. ;)

 93. @karl ziet er erg authentiek uit! Voor sommige wellicht té authentiek? ;-)

  Frans Bouwer zou het niet herkennen, en da’s een compliment ;-)

 94. Ongelovelijk prettige site. Ben fan van het eerste uur. Met Cambodjaanse vriendin kook ik geregeld de lekkerste gerechten. Een daarvan is het goddelijke stoofvleesgerecht Bò Kho. Amazing oriental verkoopt daar gecondenseerde smaakblokjes voor die iedereen in z’n keukenblok opgestapeld moet hebben klaarliggen. Diepvries djeruk en sereh horen daar natuurlijk ook weer bij. Ik heb fotos maar weet effe niet hoe die hier te uploaden.
  Ik kom bo kho nergens tegen hier, wellicht over het hoofd gezien? Werkelijk belangrijke toevoeging aan mijn zalige troostschotel-top-10. Proberen en je bent verloren.

  Vietnamese Blokjes

 95. Hi Josephine, leuk te horen dat je fan bent. Dat Vietnamese stoofgerecht is ook een favoriet van mij, maar ik maak het altijd zonder smaakblokjes. Het recept vind je hier: Thit bo kho.

  Maar ik dacht laatst misschien toch eens wat meer kant-en-klaar sauzen en andere producten te gaan reviewen, dus deze blokjes kunnen meteen op de lijst. Per slot van rekening staan er ook al wat kant-en-klaar bouillonblokjes op: https://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/bouillonblokje/

  Dus bedankt voor de tip.

  PS. Uploaden van foto’s is niet mogelijk door lezers, maar je kunt me altijd foto’s mailen. Dan zet ik ze op mijn fotopagina en plak ze in je reactie. Mail is robin (at) aziatische-ingredienten.nl

  *DONE*

 96. Net deze site ‘ontdekt’. Fantastisch! Ben -na jaren- weer terug in Nederland en erg blij dat er hier een ruim aanbod van toko’s is. Wat ik daarentegen nog niet gevonden heb zijn rauwe eendeneieren. Enig idee waar ik die zou kunnen vinden? In Noord Holland?

 97. Ik heb wel eens gehoord dat er soms eendeneieren worden verkocht op de Noordermarkt in Amsterdam, maar ik weet niet van een vast adresje. Ik krijg de vraag wel vaker.

 98. Goeiedag, ik ben al een tijd op zoek naar de gedroogde variant van sweet thai basil oftewel horapa. Voorheen werd die verkocht bij AH van het merk blue elephant, maar wordt niet meer verkocht. Enig idee waar ik grdroogde thai basil kan kopen? Ik zou er bijzonder blij mee zijn. Gr. Astrid.

 99. Het is en blijft een geweldige site. Ben een vaste gebruikster en leer steeds weer bij.

  Bedankt Robin..

  ps ik denk zomaar dat we elkaar kennen : hayabusi? tijd geleden.

  chris aka fantje..

 100. En voor iedereen een heel gelukkig jaar van de rat leuk om eens in den haag het te hebben meegemaakt word wel wat grote uitgepakt dan Rotterdam.
  Volgende week Rotterdam dan ben ik ook weer van de partij,.

 101. Was ook gisteren erg leuk in Rotterdam moet even iets mededelen Grand garden op de Aert van ness straat is gesloten en ze zijn verhuisd naar Schouwburg plein 9 waar de pizza hut zat ook de kaart voor de dimsum is veranderd meer lekkere dingen.

 102. Ha, Karl! Leuk dat je ons weer een goed nieuw jaar komt wensen.
  Begint een mooie traditie te worden. :-)

  Wat grappig dat Grand Garden verhuisd is, ik heb er juist vorige maand gegeten, voor het eerst! Goeie plek, op het schouwburgplein, makkelijk parkeren, dan een hapje eten en daarna naar de film.

  Als jij zegt dat hun kaart ook nog verbeterd is ga ik zeker eens kijken.

 103. Beste,

  Wat leuk dat u mijn Surinaamse masala recept op uw website heeft staan.
  Misschien ook een idee om iets over chutney masala te schrijven.
  Hier heeft u in ieder geval mijn blend.
  https://youtu.be/WXYm37GErek
  Ik had een vraag over 2 kruiden die ik in India hebt gekocht. Verkoper sprak geen Engels. Ik kan namelijk niks erover vinden. 1 ervan heet stone flower spice, enig idee wat ik ermee kan? Ik moet er nog mee experimenteren. Ander is een zwarte peul, ongeveer 3-5 cm lang en heeft zaadjes en lijkt erg op een zwarte kleine kolf. Misschien kan ik een foto sturen.
  Alvast bedankt.

 104. Goed te horen dat u het leuk vindt dat we uw recept voor Surinaamse masala overgenomen hebben. Het viel nog niet mee om een recept daarvoor te vinden. Het lijkt wel of iedereen zijn masala kant-en-kaar koopt!

  Dank u wel voor het recept voor chutney masala. Als ik eraan toe kom daar een post aan te wijden zal ik het zeker in overweging nemen. Ik denk dat ik uw reactie binnenkort ook even verplaatst naar de post over kerrie/masala in plaats van hier bij het welkomst topic. Ik denk dat meer mensen er dan iets aan hebben.

  De stone flower spice ken ik niet, wikipedia heeft er wel een pagina over, maar ik ken het (nog) niet:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Parmotrema_perlatum

  Die andere, die zwarte peul, zou dat “lange peper” kunnen zijn? Bekend in de Indiase en Indonesische keuken. Heel toevallig gaat de laatste post daarover:
  https://www.aziatische-ingredienten.nl/lange-peper/

  Lange Peper

  Of is het toch wat anders? Een foto sturen kan altijd. Mijn adres is robin(@)aziatische-ingredienten.nl

 105. Ben dan wel geen Robin, maar ik heb al wel het nodige gevonden nadat ik net als u het tegen kwam en mee heb genomen zonder het te kennen. Altijd leuk om met een nieuwe en totaal onbekende culinaire schat thuis te komen <3

  Kaala/kala masala of goda masala zou het bevatten (al wordt het bijvoorbeeld in 50 great Indian curries niet specifiek genoemd geloof ik). In deze garam masala komt het ook voor: https://ministryofcurry.com/moms-garam-masala/
  Vikas Khanna gebruikt het ook weleens in zijn recepten.

 106. Hallo Robin, ik kom al jaren op je site en ben er erg blij mee! Heel authentiek en een echte steun bij mijn pogingen tot Aziatisch koken. Is er ook een manier om iets bij te dragen, bijvoorbeeld een donatie? Bij veel andere sites ben je eerst minutenlang bezig om popups weg te klikken en tussen de advertenties door te lezen, maar dat is hier niet zo. ’t Voelt zo raar, zoveel goede info en zo weinig reclame.

  Moet ook altijd erg lachen om het geruzie, zelfpromotie en verwarde mensen in de comments maar misschien is dat een afwijking van mij. Echt top dat je de moeite neemt om daar ook nog op in te gaan.

  Nogmaals dank,
  Groet, Maarten

 107. Aaaah, Maarten, ik smelt helemaal! Wat aardig van je! Ik heb net even gekeken naar een plugin voor een eventuele donatiebutton, maar nee, volgens mij moeten we dat niet willen. Best een gedoe en dan moeten we alletwee ook zo’n partij/plugin nog vertrouwen dat ze niet aan de haal gaan met de gegevens. Nee, laat mij maar gewoon werken voor mijn geld en deze site als hobby erbij doen. :-)

  Ik vraag wel eens aan mensen om hun bolaankopen via mijn site te doen. Dus eerst naar een kookboek, linkje klikken naar bol en dan maakt het niet uit wat je koopt, ik ontvang dan commissie. Maar ook dat snap ik dat mensen dat niet doen. Meer en grotere reclames of gesponsorde post heb ik zelf een bloedhekel aan, dus dat ga ik zeker niet doen.

  Dus laat ik het hierbij houden: Bedankt voor je woorden, Maarten! Superleuk te horen dat je al zo lang plezier van mijn site hebt. Dat is niet in geld uit te drukken. :D

 108. Fijn om te horen dat je zo blij bent met mijn woorden! En het is ook zo dat niet alles om geld hoeft te gaan natuurlijk. Ik moest er aan denken omdat Wikipedia er om vroeg, en daar doneer ik ook wel eens (overigens geen bedragen waardoor jij zou kunnen stoppen met werken hoor ;-) Is het dan geen tijd om al je foto’s en teksten in een boek te verwerken? Hoeft eigenlijk alleen nog maar een kaft omheen.

  Nu houd ik op hoor, nouja met complimenten geven, niet met op je site kijken.

  Ik zie trouwens dat het laatste stukje van mijn vorige reactie (over de andere reageerders) als onvriendelijk kan worden opgevat, dat was absoluut niet de bedoeling, het merendeel doet nuttige en vriendelijke bijdragen.

 109. Heel soms vraagt iemand me inderdaad of het niet tijd wordt voor een boek. Maar wie gaat nou dat boek kopen als alles gewoon gratis en voor niks online staat. :-)
  Een scheurkalender, dat zou misschien wat zijn! :-)
  Elke dag een nieuw Aziatisch ingrediënt.

 110. En ook voor dit jaar weer onlangs dat ik niet in Rotterdam ben maar thuis een heel gelukking jaar van de os.

 111. Ik heb een aantal heel interesante berichten op delpher gevonden over het wel en wee van de chinese restaurants in rotterdam en amsterdam in de jaren 20 en 30.

 112. En de traditie gaat hier voort een heel gelukkig jaar van het konijn gewenst ik ga straks ook weer richting rotterdam,ik zag gisteren de hele westkruiskade versiert met chinese lampionnen een echt chinatown gevoel erg leuk.

 113. Ik wens jou en natuurlijk ook iedereen die dit leest een mooi jaar! Vol hoop en positiviteit!

  En veel plezier op de Kruiskade, Karl.

 114. En weer terug topdag geweest wat is dat een leuke straat dan,een groot feest en lekker gegeten bij urumqi.

 115. Dag Robin. Via jou leerde ik ‘Flair for Flavor’ kennen maar die kan ik niet meer bereiken helaas. Weet je nog een goede plek voor kwaliteitsmiso, vooral de traditionele van hem was echt de beste die ik ooit heb gehad. Ook zijn andere producten waren fantastisch.

 116. Wordt het niet eens tijd voor een mobiele versie van jullie webstek?

 117. Dag Robin,
  Bij het artikel Rendang spreken een paar reacties over toevoeging van geroosterde kokos. Er wordt verder niet op ingegaan maar wat genoemd wordt heet Kerisik, het is een pasta van geroosterde kokosrasp en wordt in de laatste minuten aan de rendang toegevoegd. Het recept is heel makkelijk, kokosrasp (liefst verse) in een droge pan donkerbruin roosteren en vervolgens malen tot (naar wens) een zanderig poeder of verder doormalen tot een olieachtige pasta.

  Wellicht is het zinvol om Kerisik op te nemen bij de andere kokos artikelen en een verwijzing ernaar in het rendang artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *