About

Je weg vinden in de Aziatische supermarkt is niet altijd makkelijk, met al die vreemde producten en onbegrijpelijke etiketten. Met deze site wil ik de helpende hand bieden, door gedetailleerde uitleg te geven over producten en de wijze waarop ze zijn te gebruiken.

Mijn liefde voor de Aziatische keuken is ontstaan toen ik enige jaren in Beijing woonde. Terug in Nederland begon de grote zoektocht naar het reproduceren van de in China opgedane smaakervaringen. Dat leidde in 2008 tot de oprichting van de Tokowijzer, een site waarop ik samen met Kattebelletje, een andere liefhebber van de Chinese keuken, beschrijvingen maakte van producten die in de Nederlandse toko’s te koop zijn.

Aziatische-ingrediënten.nl is hierop een vervolg, met meer aandacht voor andere Aziatische keukens naast de Chinese, met meer recepten en met recensies van Aziatische kookboeken.

Heb je vragen, aanvullingen, of ander commentaar? Reacties worden op prijs gesteld! Veel lees- en kookplezier!

Robin


Reacties

About — 1 reactie

  1. Hi Robin,

    Ik heb gisteren nog even gekeken in jouw post over sojasauzen en wat er zoal te koop is. Wat er in je overzicht ontbreekt, als ik goed heb gelezen, is het nota bene Rotterdamse merk Tomasu. Ja, je leest het goed, Nederlandse (!) sojasaus dat richt op het topsegment. Zelfs Aziaten (restaurateurs) nemen het grif af.

    Ongeveer een jaar geleden kreeg ik het op 30 april voor mijn verjaardag. Smaak? Erg verfijnd. Moeite waard? Nou, in alle eerlijkheid, niet voor omgerekend € 100 per liter. Ik gebruik meestal Megachef en van Kikkoman de zoutarme variant om de smaak van de bonen – daar gaat het toch om? – beter tot zijn recht te laten komen. Dat zeggende, komt in mijn ogen Tomasu alleen tot zijn recht bij bijv. sashimi’s. En het introduceren van Tomasu’s smaakvarianten, spicy, walnoot, lemon, pff: waarom zou je verfijning camoufleren met andere smaakmakers? Dat kan dan prima met de wat betaalbare varianten.

    Maar hey, interessant is het wel. De inmiddels tot ‘The original’ is idd erg goed. Ergens denk ik: het bestaan van dit merk kan je vast niet zijn ontgaan, maar in het onwaarschijnlijke geval van wel: https://www.tomasu.nl/en/our-story

    Begrijp mij niet verkeerd hoor, maar stiekem ben ik best trots dat de Rotterdammers een heerlijke sojasaus brouwen. En ja, bijna op: ik koop het weer, omdat het niet (donker, gekoeld) kan bederven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *