Naruto maki (Japanse “draaikolk” surimi)

naruto, spiraal surimiHoe heet het?
Naruto maki / 鳴門巻き/ なると巻き, naruto / ナルト / なると, Japanese fishcake, gestoomde viscake, steamed fish cake.

Wat is het?
Naruto maki is een speciaal soort kamaboko. Kamaboko zijn die vrolijk gekleurde (vaak knalroze) halve boomstammetjes die eruit zien als marsepein maar gemaakt zijn van vispasta. (klik: foto’s op google) Een soort surimi dus, maar homogener van structuur. Je hebt ze ook in de vorm van grappige beestjes, maar narutomaki is die met de karakteristieke roze spiraal in het midden, vernoemd naar de talrijke, woeste draaikolken in de smalle Straat van Naruto. De smaak valt een beetje tegen, ze zijn vooral voor de leuk.

Hoe te gebruiken?
Kamaboko en dus ook naruto-maki zijn al gaargestoomd. Je kunt het dus koud eten of pas op het laatste moment toevoegen aan je kom ramen (noodle soup). Deze staaf narutomaki kwam uit de diepvries, je kunt er redelijk makkelijk bevroren plakjes vanaf snijden en de rest weer terug in de vriezer doen. Daarin nog maanden/jaren te bewaren.

ramen noodle soup met narutoTips, weetjes & recepten

  • Lees meer over de kamaboko in het algemeen: Kamaboko (wiki)
  • Mijn receptversie van: ramen (Japanse noedelsoep)Wat is er zoal te koop?


 Narutomaki diepvries

merk: Kibun / 紀文
land van herkomst: Thailand
etiket: Naruto Maki, Gekookte viscake.
ingrediënten: surimi, water, gemodificeerde tapiocapoeder, eiwit, zout, suiker, bakpoeder, E621, rijstwijn, E120. (engels etiket zegt ook: palmolie en sojabonen. En E127 ipv E120)
prijsindicatie: € 3,15 (160g = 1 staaf)

Reacties

Naruto maki (Japanse “draaikolk” surimi) — 8 reacties

  1. Oh ik ken ze ja! Kocht ze het eerst toen ik me door Momofuku aan het “doorkoken” was. En voor het oog is het zeker een plezier, in een lekker schaaltje Ramen. :)

  2. Nouja.. gisteren en vandaag bij 2 amazing orientals geweest.. wisten in beiden zaken niet wat het was een ik kon het in geen 1 diepvries vinden helaas :/

  3. Echt waar? Wat balen! Ik heb laatst hier bij de Oriental nog eens in de diepvries gekeken en het lag er nog. Waar woon je, Tim?

  4. Sorry voor de late reactie. Den Haag. Ben in een enorme oriental in ypenburg geweest en in het centrum van den haag die daar al jaren zit.
    Vandaag nog in ypenburg, maar wederom geen geluk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *