Toko De Waart in Rotterdam

Toko De Waart
Nieuwe Binnenweg 357-B
3023 EJ Rotterdam
tel. 010-4770956

Gezellige, smalle, pijpenla-winkel met meer producten dan je aan de buitenkant misschien zou vermoeden. Waarschijnlijk ooit begonnen als een zaakje in banketbakkersbenodigdheden, want tussen alle uitheemse kruiden en specerijen kun je er letterlijk alles vinden om een lekkere taart te bakken. (glucosestroop, melkpoeder, speciale soorten suiker, gekleurde marsepein, noem maar op) Een diepvries met tropische producten. En ook wel wat verse producten zoals bakbananen, gember of citroengras. Bovendien behoorlijk wat keukengereedschap, van pannen tot bakblikken, wokken en puntzeven.

Wat opviel was de enorme keus in gedroogde bonen en allerlei soorten meel. Lijkt gespecialiseerd te zijn in de “tropische keuken” met een vast Surinaamse, Antilliaanse en Kaapverdiaanse clientele. Maar die keukens zijn flink beïnvloed door de Indiase en Javaanse keuken, dus ook daarvoor kun je hier goed terecht. De eigenaren staan zelf in de winkel, zijn erg vriendelijk en behulpzaam en weten waarover ze praten.

Openingstijden
09:00-18:00 woensdag t/m zaterdag (dus ook zaterdag tot 18:00)
Zondag, maandag, dinsdag gesloten, geen koopavond.
Klik hier voor andere: toko’s in Rotterdam


Reacties

Toko De Waart in Rotterdam — 20 reacties

 1. Eigenaren, en een fantastische plaats voor kookgerei :-)
  Dat ze vers hebben is nieuw voor mij, zal er weer eens langs gaan.

 2. Nou ga ik twijfelen! Ik was er laatst en heb toen gezellig staan babbelen met de “oude eigenaar” over nigella zaad, zwarte komijnzwarte komijn en cassia. Heb toen eigenlijk niet meer goed opgelet. Maar volgens mij hebben ze wat dingen als bakbananen, gember enzo. Ojee, ik moet gauw nog maar eens gaan om het wat beter in me op te nemen. Zou wel heel slordig zijn als ik me vergis!

 3. Gisteren even langs geweest en er ligt inderdaad links van de diepvries wat ‘vers’ spul. Wat Carla zegt en nog sereh, pepertjes en dat spul. Zeg maar, het wat langer houdbare vers.

 4. Ik herinner me ook bakbananen, gember en nog wat grote groene bladeren. Zeker niet veel vers, maar zo af en toe wel iets. Ik zoek me er altijd wezenloos, maar de eigenaren zijn zeer behulpzaam en op de hoogte, leuk!

 5. Oh, gelukkig. Maar ik zal de tekst aanpassen, dat het meteen duidelijk is wat voor soort verse producten er zijn.

 6. Ik ben opgegroeid in een zijstraat van de nieuwe binnenweg en mijn moeder haalde altijd haar bakspullen (voor Surinaamse cake) en haar pannen bij meneer de Waart vandaan. Dat hij nog leeft!
  Memories

  Ik ben weer toe aan een nieuwe rijstkoker, ga zaterdag ‘ns kijken.

 7. Ik herinner me dat mijn moeder vroeger ook naar de Waart ging(ik ben nu 40), een van de eerste toko’s en volgens mij vanaf dag één ook echt een toko, wel met altijd al veel pannen. Wij woonden toen 25 km verderop. Rond mijn 30e woonde ik om de hoek bij de Waart en kwam er regelmatig, super winkeltje. Ik heb veel van de eigenaren geleerd. Nu kom ik er zelden maar als ik er weer eens ben dan is het weer gezellig als vanouds.
  Lekker: papadams met komijnzaad. Ik ben ze nog nooit ergens anders tegen gekomen.

 8. Hallo allemaal,
  mijnheer de Waart (vader eigenaresse) is begonnen als viswinkel, hij ontdekte met de komst van de Indische Nederlanders en de Surinamers dat er veel vraag was naar Oosterse producten, zoals kruiden, maar ook bakproducten en andere artikelen (pannen etc) niet verwant aan de typisch Nederlandse keuken. Hij heeft zijn assortiment daarop aangepast en zijn opvolgers hebben die lijn vastgehouden, groeten

 9. Beste de heer de Waart,
  Wij waren jongsleden bij u langs gekomen om wat spullen te kopen. We zagen dat het scherm dicht was en hadden een aantal keren gebeld. Wij hopen dat u winkel nog bestaat,want jullie verkopen fantastische produkten. Ik zou graag een reactie van u willen ontvangen als u weer open bent. Dan komen we snel weer langs om spullen te kopen.

  Vriendelijke groet,
  F Smulders

 10. Beste F. Smulders. Ik ging er vandaag ook even langs en de openingstijden zijn (blijkbaar al een tijdje) veranderd. Ze zijn nu open van woensdag t/m zaterdag, alle dagen tot 18:00u. En dus zo/ma/di gesloten. Ik heb het hierboven veranderd en hoop dat u niet meer voor een dichte deur komt te staan.

 11. Ik woon al weer 25 jaar in Brazilie. Vroeger kwam ik altijd bij de Waart om kruiden etc. te kopen. Ik kan niet vertellen hoeveel ik Toko de Waart mis.
  Het is een troost dat ik de wok (van plaatijzer) die ik ruim 30 jaar geleden bij de Waart kocht nog steeds regelmatig gebruik.
  Regelmatig denk ik aan de Waart wanneer ik bepaalde dingen hier niet kan kopen. De plastik flessen met ketjap, de zakjes nassi en bami kruiden van de Waart, de plastik doosjes met safraan en veel meer.
  Volgens mij de oudste en beste Toko van Rotterdam. De nieuwe ken ik niet maar als ik in Rotterdam zou zijn hoef ik die niet te kennen.
  Groet uit Cabo Frio RJ Brasil.

 12. De leukste toko van Rotterdam!!
  Ik kwam er als kind met mijn moeder en nu kom ik er met mijn eigen kinderen. Mijn kinderen doen hetzelfde wat ik altijd deed (en stiekem nog steeds doe)….hun oogjes uitkijken en overal aan ruiken…hihi

 13. Zonder te overdrijven heeft aziatisch koken mijn maag gered van een zweer of zo.. De Waart niet in het minst.. uitstekende kwaliteit rijst in diverse soorten.. (zelfs perfecte Arborio waarmee je Risotto maakt), noodles, en ook chinese schalen en kommen.. mijn buurtwinkel!!

 14. Ontzettend slechte ervaring met de Waart. Gember Siroop gemaakt door de waart gekocht en had over het hoofd gezien dat de fles nog blijkbaar 1 dag geldig was qua houdbaarheid. Ook de smaak van de siroop was ranzig. Het was gewoon bedorven. Zogenaamd is alles daar vers. Die vrouw die in de winkel staat is onbeschoft. Telefonisch uitgelegd wat er aan de hand was en durft mevrouw te beweren dat het onmogelijk is en of de fles wel daar gekocht is. En vervolgens beschuldigde ze mij ervan dat ik het waarschijnlijk allang in de kast had staan en nu zogenaamd mijn geld terug wil hebben!!!Dat mens is gek, die fles kost 3,50! Kom op zeg. Alsof het mij daar om te doen is. Ze mag die euro’s ergens stoppen waar de zon niet schijnt! Klantvriendelijkheid is ver te zoeken. Na al die jaren.. kom ik NOOIT meer terug bij de waart. Tja zoals de waart is vertrouwt ie zijn gasten!

 15. De meeste producten zijn prima maar niet de “etens kleurstof”.
  Hier schrok ik van! Daar zit een vieze smaak aan EN het kleurt
  je keuken spullen permanent! Dit gebeurt niet bij dezelfde kleuren
  van de Engelse merken kleurstof. Daar zit zeker geen smaak aan en
  zo hoort het !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *