Amazing Oriental in Rotterdam Centrum

Oriental Rotterdam Centrum, West-kruiskade
Oriental Rotterdam Centrum (东方行)
West-Kruiskade 28,
3014AS Rotterdam

tel. 010-7602100

De nieuwste vestiging van Amazing Oriental zit slechts twee panden verder dan de Wah Nam Hong op de West-Kruiskade 28, daar waar heel lang poppodium Arena/Nighttown/Watt was gevestigd. Het gebouw wordt een multifunctioneel centrum genaamd Colours of Asia met om te beginnen dus onderin 1200 m² aan Aziatische supermarkt.

Mooi ruim en schoon met brede paden, nieuwe vrieskisten en koelvitrines zodat je je in een moderne Westerse supermarkt waant, maar dan met een enorm assortiment Aziatische producten. Het is niet zozeer dat ze meer verse groenten & kruiden aanbieden dan hun concurrenten, maar wel veel meer “convenience food”, van een enorme keus in kant-en-klaar maaltijden en gerechten (visballetjes, varkensoren, etc) in de koeling en vriezer tot veel kant-en-klare sauzen, noodles of currypakketten. Van veel A-merken uit verschillende landen lijkt de hele range aanwezig.

Er is een groot schap Japanse producten, aardig wat Koreaans (veel ook in de vriezers), Thais, Indiaas, Indonesisch, eigenlijk is alles er wel. Ook de servies- en keukenspullen sectie is groter dan elders in Rotterdam. En achter/na/voor de kassa’s een counter met lekkere Indonesische gerechtjes en hapjes om mee te nemen en thuis op te warmen.

Voor de openingstijden klik: hier. (kort gezegd: alle dagen open)
Parkeren is ruk, daarvoor kun je nog altijd beter naar “de boot“.
Klik hier voor andere: toko’s in Rotterdam

Oriental West-Kruiskade Rotterdam


Reacties

Amazing Oriental in Rotterdam Centrum — 9 reacties

 1. Nee maar! Een Amazing Oriental op de plek waar ik vroeger, in Nighttowntijden, zulke woeste nachten heb beleefd!
  Ik ben naar aanleiding van dit stukje vandaag even gaan kijken en het is inderdaad heel ruim en licht, maar ik heb het idee dat het qua assortiment niet bijzonder veel verschilt van mijn favoriete Wah Nam Hong :)

 2. In de basis kom je waarschijnlijk net zo ver, maar Oriental heeft veel meer merken. Beetje als de mayo bij appie, die alleen eigen merk of Calve heeft, terwijl er nog zoveel andere merken zijn.

  En ook gewoon veel meer Koreaanse of Japanse producten bijvoorbeeld. En dus echt belachelijk veel kant-en-klaar. Daar vind ik dan weer niks aan, maar denk dat 90% van de klanten dat nou juist weer wel geweldig vindt.

 3. Mja, wellicht is het verschil in assortiment me wat minder opgevallen omdat ik sowieso niet kijk in de kant-en-klare schappen. En verder was ik nogal afgeleid door het voortdurende besef van hoe ik op diezelfde locatie een decennium geleden heel regelmatig zeer beneveld raakte.. :) Snel eens terug!

 4. Tja, dat was wel even wennen, voor de ouwe Arena/Nighttown-ganger!

  Ik kwam er zelfs al nóg eerder, toen was het Theater Arena, een bioscoop waar vóór de film ook nog vaak een goochelaar optrad, en zelfs een keer een ‘cowboy’, op een paard.

  Fijne site trouwens, dank je Robin!

 5. Ik kan niet zeggen dat ik erg enthousiast ben…ze lijken veel verse groenten en kruiden te hebben maar in praktijk zijn die altijd uitverkocht. Ik gebruik vooral Thaise kruiden en die zijn er gewoon nooit. Bij navraag zeggen ze dat die,zodra ze binnen komen , worden opgekocht door Thaise restaurants. Ik hoopte dat deze kinderziekte verholpen zou zijn maar nee…nog steeds zelfs op dinsdag en vrijdag geen korianderwortel in zicht.

 6. Nou, dat viel mij dus ook op, dat hun groenten en kruiden afdeling helemaal niet zo uitgebreid is! Maar dat lijkt wel een trend bij alle filialen van Oriental. Ik was tijdje terug in Den Haag en Delft en daar hadden ze ook veel minder bijzondere kruiden dan vroeger.

  Maar de koriander uitverkocht, dat vind ik bijna onvergeeflijk.

 7. Ja gek he ! Maar ook de prik i nu is vaak alleen maar te koop in curry verzamel paketten. Cha-om schijnt er te zijn maar ook weggekocht te worden door thaise shops. Stinky leaf omelet op de kaart ? Waar ?…prik i nu en koriander met wortel is natuurlijk wel gewoon in voorraad bij de buren.

 8. als Rotterdammert kies ik voor het beste van beide buren: verse groente en kruiden bij Wah Nam, sausjes, noodles (enorme keuze), Japanse ingrediënten, diepvries dimsum, zwarte-sesam ijs bij Oriental.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *