Momofuku’s Pork Buns

Momofuku Pork Bun
Signature dish van David Chang van Momofuku Ssam Bar, een wereldberoemd fusion restaurant in New York. In 2011 nummer 40 op de lijst van beste restaurants ter wereld, 6 plaatsen hoger dan de Librije en oh zoveel makkelijker thuis na te maken.

Momofuku’s gestoomde lotusbroodjes met buikspek.

Men neme een warm lotusbroodje.
(uit de vriezer, 10-15 minuutjes in de stomer)
Besmeer met wat hoisin-saus.
Leg daarop een warme plak Momofuku’s Buikspek.
Wat in reepjes gesneden lente-ui erop.
Paar ingelegde schijfjes komkommer erop.
(gewoon 5 minuutjes in 1 el suiker en 1 tl zeezout gelegd)
Beetje chilisaus (sriracha) erbij als je van pedis/pittig houdt.
OPETEN!

Lees meer over David Chang in de post over: het Momofuku kookboek.


Reacties

Momofuku’s Pork Buns — 18 reacties

 1. Ik heb het dus ook gemaakt en inderdaad waren ze heerlijk. Het spek brandde bij mij nogal snel aan helaas. Dat komt inderdaad ook door de suiker, maar niet alleen. Ik heb een kleine combimagnetron-heteluchtoven, best een fijn ding hoor, maar je moet het blijkbaar kennen.
  Op de site http://momofukufor2.com/ las ik dat in zulke gevallen het handig kan zijn om het braadproces om te keren: dus eerst op een lage temperatuur garen en daarna pas een korte tijd op een hoge temperatuur.
  De volgende keer ga ik dat proberen: ik heb al weer een stuk (Duke of Berkshire) spek in de vriezer liggen.
  En dan gebruik ik ook wat minder hoisin-saus: je kunt er alles lekker mee maken, maar het overheerst nogal snel, zo’n zoete kinder-saus.
  Maar ondanks bovenstaande zijn die broodjes wel gewoon ontiegelijk lekker en ben ik weer erg blij dat je ze even ‘voorgekookt’ hebt. Die ingelegde komkommer is trouwens heerlijk met Sriracha.

 2. Ik denk dat we ze de komende jaren steeds vaker tegen zullen komen. In L.A. en New York enzo kun je ’t echt op iedere hoek van de straat kopen. Vaak uit zogenaamde food-trucks. Net als Korean Taco’s, ook al zo hip.

 3. Nou, ik was ook nooit zo van dit gestoomde witte brood. Bapao heeft me nooit kunnen bekoren, maar in dit geval vind ik het toch wel wat hebben hoor. Een kadetje zal er niet tegenop kunnen. Ik zou als ik jou was het nog 1 keer proberen!

 4. Jeetje Robin, dit zal ik wel moeten maken; het water ‘stroomt’ bijna uit mijn mond bij lezen.
  Dank trouwens voor jouw website; zulke fantastische informatie en zo overzichtelijk. Goud waard!

 5. Leuk! Laat je dan weten hoe het ging? En oppassen met de temperatuur, ik lees wel vaker dat het daarmee mis gaat, maar verder is het supermakkelijk. En bedankt voor je compliment. :-)

 6. Ik ga dit recept zeker eens uitproberen. Ik moet je complimenteren op je leerrijke, boeiende & overzichtelijke website. Ik was op zoek naar enkele recepten rond sushi en toen kwam ik hier terecht. Een inspiratie voor alle durvers in de keuken!

 7. Robin,

  Vandaag je recept gemaakt en ik moet zeggen heerlijk en eenvoudig.
  Doe misschien ook nog iets met het vet dat over is van het spek.
  Of gewoon weggooien.
  Verder Top site.

  Groeten Ton

 8. Bedankt, Ton! Fijn dat het recept jou ook zo bevalt. Ik maakte het vorige week toevalig ook weer, om babi pangang mee te maken, maar met de plakjes in de vriezer zal ik ook vast wel weer wat broodjes maken.

  Ja, het vet gooi ik gewoon weg. Ik vind zo’n plak spek al vet genoeg. ;-)

 9. Nou, ik heb ze eindelijk geprobeerd. We moesten er voor op een ander tijdstip terugkomen (ik ga niet 2 uur in de rij staan voor ’n noodlebar), maar overdag was het gelukkig minder druk. Misschien komt het omdat ik al zolang uitkeek om naar Momofuku te gaan en met plezier uit het kookboek heb gekookt, maar: het viel vies tegen. De buns smaakten naar hoisin en meer hoisin, en de ramen voornamelijk naar bacon. Niks mis mee, maar naar twee happen had ik de smaak wel gezien. Later bij concurrent Ippudo gegeten, en zowel de ramen als de lotusbroodjes waren daar naar mijn mening veel lekkerder, en dat voor ongeveer 1/3 minder op de rekening. Jammer, maar ik las her en der al dat je voor het momofukuvuurwerk eigenlijk naar Ko of de Ssam bar moet. Of dus gewoon thuis maken!

 10. Dat kan ik me goed voorstellen, dat het tegenviel. En niet alleen omdat de verwachtingen zo hoog waren, ik las al eerder reacties van teleurgestelde mensen. Wel super jammer. Toch weer een ideaal/icoon van zijn voetstuk.

 11. Dat gaat toch altijd zo bij een hype, mensen lopen allemaal achter elkaar aan.

 12. Het heeft bijna 5 jaar geduurd, maar eindelijk gelukt om het eens te maken.

  Heerlijke broodjes in al hun eenvoud. Wel zonde om te zien dat het laatste jaar er inderdaad wat meer negatieve ervaringen met Momofuku Noodle Bar te zien. Toch denk ik dat ik er even zal buurten als ik in New York ben.

 13. Heb vorig jaar deze broodjes als voorgerecht bij de kerst dis gemaakt. Oh wat waren die heerlijk!! nu zit er weer een stuk buikspek in de oven, maar deze keer verwerkt ik het in een spring roll dus een momofuku loempia zeg maar. Bedankt voor de duidelijke uitleg hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *