Curry leaves (kerrie blaadjes)

Kerrie blad (curry leaf) Hoe heet het?
Kerrieblad, kerrieblaadjes, curry blad, curry leaves, sweet neem leaves, karipatta (India), Daun kari (Indonesië), Murraya koenigii / Bergera koenigii / Chalcas koenigii (L), zoete neem (Suriname).

Wat is het?
Curry leaves zijn de blaadjes van een speciale boom uit India, Pakistan en Sri Lanka. Ondanks de naam hebben kerrieblaadjes weinig van doen met kerriepoeder. Kerriepoeder is een mengsel van allerlei specerijen zoals komijn, koriander en fenegriek. Curryblaadjes ruiken warm & kruidig en passen perfect in curry gerechten.

Hoe te gebruiken?
Verse blaadjes waren in Nederland amper te vinden mede omdat er een tijdlang een importverbod gold voor curryblaadjes uit landen waar die besmet kunnen zijn met de hier nog onbekende Yellow Dragon Disease Bacterie. Deze bacterie maakt citrusbomen ziek. Maar tegenwoordig (anno 2023) worden er veel curryblaadjes geteeld in Europa (Spanje), dus dat probleem is er niet meer. Je vindt ze bij de grotere Aziatische supermarkten en natuurlijk bij Indiaas gespecialeerde toko’s. Als curryblaadjes nog jong en fris zijn kunnen ze als smaakmaker op het einde van een gerecht worden toegevoegd (ik zag Jamie Oliver dat ooit doen), maar meestal zijn de blaadjes al wat ouder en taaier en dus minder lekker om op te eten. In dunne reepjes snijden kan al wat helpen en er voor het eten weer uitvissen ook. Traditioneel worden ze vaak samen met bijvoorbeeld mosterdzaadjes in het begin van een recept in de hete olie gebakken. Gedroogde blaadjes zijn wel te vinden, maar de moeite niet waard, laat ze dan liever weg in een recept. Verse blaadjes gaan snel achteruit, maar invriezen is een optie. Je kunt te tegenwoordig ook wel ingevroren kopen bij de toko.

Tips, weetjes & recepten

 • Niet verwarren met de kerrie-plant (Helichrysum italicum) die rond de Middellandse zee groeit. Die curry-plant is onbekend in India. En ook rond de Middellandse zee gebruiken ze ‘m niet of amper in de keuken.
 • Zaden of plantjes zijn wel (online) te vinden, bijvoorbeeld bij: www.happyexotics.com. Schijnt het best goed te doen in een pot op je terras.
 • Lees uitgebreid verder op Katzer’s page: curry leaves

Wat is er zoal te koop?


curry leaves van Westlandpeppers

merk: Westlandpeppers
land van herkomst: Nederland
etiket: Curry Leaves (vers)
prijsindicatie: € 3,25 p/10g
verkrijgbaar bij: Westlandpeppers (webshop en winkel in De Lier, voor particulieren en bedrijven). Geteeld in Nederland en daarom uiteraard niet verboden zoals die uit India.

 Zakje curry leaves

merk: Vers in het groenteschap
land van herkomst: staat er niet op
ingrediënten: kerrieblaadjes
prijsindicatie: € 0,85

Verse curry blaadjes

merk: Ashoka (diepvries)
land van herkomst: India
etiket: Curry leaves/ kerriebladeren / Murraya Koenigii
prijsindicatie: € 1,25 (100g)

zelf curryblad kweken

merk: geen idee
land van herkomst: geen idee
etiket: curryblad
prijsindicatie: € 3,95 p/potje

zelf curryblad kweken

merk: Supreme (huismerkt van Amazing Oriental)
land van herkomst: niet vermeld
etiket: kerrieblad (gedroogd)
prijsindicatie: € 0,95 (10 gram)Waar is het te koop
Zoals gezegd, bij Indiase toko’s en de grotere Aziatische. Je zou ook een potje met een curryplant kunnen kopen. Die zijn op zich makkelijk “goed” te houden in een Hollandse vensterbank, maar het groeit niet erg hard. Tot slot kun je ook online curryblaadjes kopen bij: Westlandpeppers.com


Reacties

Curry leaves (kerrie blaadjes) — 117 reacties

 1. Je kunt ze wel goed invriezen. Heb je altijd een handje op voorraad.
  Voorheen in Amsterdam te krijgen op de Dapperstraat, maar die winkel is er niet meer. Ben nog aan het zoeken waar nu wel te krijgen in Amsterdam.

 2. Daar zijn de meningen (op internet) een beetje over verdeeld, over dat invriezen. Maar ja, puristen heb je altijd. Ik ga het er toch maar bijzetten. Bedankt.

  Oriental in Den Haag heeft het regelmatig. Oriental in R’dam nooit. Maar misschien in A’dam dan weer wel. Of soms. Maar er is wel lastig aan te komen ja. Jammer.

 3. Ik bewaar mijn curryleaves al tijden in de vriezer. Sterker nog, de kleine Indiase winkel waar ik ze altijd haal verkoopt ze zo. Zo snel mogelijk invriezen, zeggen ze daar, dan verliezen ze zo min mogelijk aan smaak en het werkt prima. Ze verkopen ze ook alleen in van die flinke bossen, die krijg ik vers in een week nog niet op… Ik betaal 2.25 euro voor zo’n zak en daar doe ik een heel tijdje mee. Groet, Josje

 4. Heb je het adres van dat Indiase winkeltje? Mensen vragen geregeld waar je curryblaadjes kunt kopen, dus elk adres is welkom!

 5. Dat is Pooja Superstore aan de Odysseuslaan 5, in Eindhoven. Ik haal er ook dahl, safrraan en allerlei andere kruiden. Ernaast (op de hoek) zit een Surinaamse winkel, die heet A. Kang Troesoe geloof ik. Allebei eigen bedrijfjes met heel behulpzame mensen. Bij Sang Lee Superstore in Eindhoven vind je trouwens ook wel kerriebladeren, denk ik, maar die kleine toko’s hebben zo’n hoge gunfactor :-)

 6. Was net verhuisd van Utrecht naar Drenthe en had de hoop opgegeven ze ooit vers te vinden. Verrassing: iedere vrijdag op de markt in Emmen bij een Sri Lankaans kruidenstalletje. Vers.

  Invriezen is meestal prima. Na koop afspoelen en in ruime zak opschudden. Gelijk de vriezer in.

 7. Grappig, ik ben paar jaar terug eens alle markten in Rotterdam afgeweest. Niemand die het had of een idee had waar het te koop zou kunnen zijn. Gelukkig is het nu wel te vinden. Maar dat het ook gewoon op de markt in Emmen ligt had ik niet kunnen denken. ;-)

 8. Curryleaves zijn te verkrijgen in Den haag.
  Super toko en India gate zijn de winkels die dit verkopen.
  Ik importeer deze bladeren zelf.

 9. Curry Leaves zijn waren in Amsterdam-oost te verkrijgen op de Javastraat bij Vigra. Een bosje kostte 2€. Niet altijd voorradig omdat ze lastig te importeren zijn. Zij gaven overigens het advies om de verse blaadjes te drogen maar ik geef de voorkeur aan invriezen!

  Vigra Cash & Carry
  Javastraat 84, Amsterdam, The Netherlands, 1094 HL

  *edit* Post aangepast door Robin omdat Vigra gesloten is en we niemand tevergeefs naar Vigra willen sturen.

 10. Net nog zien liggen bij Amazing Oriental in Eindhoven. Het is dat ik nog genoeg in de vriezer had liggen. ;) Heb het daar ook vaker gezien, dus geen toevalstreffer.

 11. Ja, de verschillende Oriental vestigingen hebben een verschillend assortiment. In Rotterdam heb ik het nog nooit bij de Oriental gezien. Stom is dat.

  En ik denk ook dat het aan het veranderen is. Dat kerrieblaadjes meer en meer verkrijgbaar worden in Nederland.

 12. Toko Tjin, Kamp 1, Amersfoort. Ook alle knollen van de gember familie en nog veel meer. Surinaams, Indiaas, Indonesisch en Chinees. Kleine maar toko istemewa.

 13. Robin e.a.

  Ik haal veel van mijn indiase ingrediënten bij Toko Taj Mahal aan de Bloemerstraat 97 (nabij busstation plein 44) in Nijmegen. Supergoede toko die alles heeft en ook goedkoper is dan anderen is ons opgevallen. Hier dus ook verse curryblaadjes, orka, karela (bitter gourd) in indiase en surinaamse versie. Op dinsdag komen de verse groentes binnen.

 14. Toko Cheung Kong hier in Rotterdam heeft de verse curry blaadjes uit de verkoop/assortiment ( juli 2012) gehaald omdat er te weinig vraag naar is.

 15. Shit, dus we zijn weer currybladloos in Rotterdam?

  Ik “ontdekte” laatst op de kruiskade (west-kruiskade 87) nog een toko die erg Indiaas georiënteerd is. Remon Afro Asian Market, heet het. Al staat dat nog niet op de buitenkant, want ze zijn met een verbouwing bezig, zo vertelde de eigenaar. Normaal heeft ie heel wat Indiase groenten, zei hij. Dus over een maand of 2, als de verbouwing helemaal klaar is ga ik nog eens kijken en zal er dan een post aan wijden. Ik kan me zo voorstellen dat hij wel verse curryblaadjes zal verkopen.

 16. U kunt kerrieblaadjes online bestellen via: Indiase Kerrieblaadjes
  ——————————————————————————————-
  Ik wil mijn onlangs begonnen Indian Food & Grocery webwinkel Ekirana.nl met de visie van winkelen met gemak introduceren.

 17. Mijn vraag is: eet je die kerry blaadjes ook op, of haal je ze er na het koken uit? Ik woon in Oeganda en daar wonen ook veel Indiers, dus denk dat ik het met bovenstaande vertalingen wel kan vinden hier. Bedankt Viv

 18. Ik eet ze op, zeker als het jonge, kleine blaadjes zijn, maar je wilt de mensen de kost niet geven die ze er voor het eten eerst uitpulken. ;-)

  Het ligt dus een beetje aan je eigen voorkeur dus, maar ze zijn in principe gewoon eetbaar.

 19. Vers is vers.
  Koop een Murraya koenigii, bijvoorbeeld bij Vreeken in Dordrecht.
  Dan heb je de verse blaadjes in tuin, huis of op balkon, hoef je niet langer te zoeken.
  Goed idee van Skippy12

 20. Het stond ook al bij de “Tips, weetjes & recepten”, maar het blijft een goed idee ja! :-)

 21. Oooooo thanks! Ik had die reactie niet gezien. Ben eerder dit jaar daar gaan kijken, maar toen hadden ze het nog niet, dus had hem al afgeschreven als kanshebber.

 22. Ik kom net terug uit Sri Lanka en daar aten we vers gebrande cashewnoten met curry leaves bij een biertje.. erg lekker.

  Ben nu op zoek naar verse curry leaves en vind ze soms bij Oriental in Den Haag. Heb ze nu ingevroren in de hoop dat hoop dat t gaat.
  Heb een kerrieblad boom besteld bij Vreeken maar dat wil nog niet erg lukken.

 23. Ik woon in Suriname en hier zijn currie bladeren niet te koop.
  Er is wel een winkel die indiase spullen verkoopt,maar lang niet alle indiase specerijen te verkrijgen,terwijl er wel heel wat indiers hier wonen.
  Kan ik de curriebladeren online bestellen?
  Ik heb nl nog andere specerijen nodig voor enkele gerechten.
  Wie kan mij het het adres geven,aub?
  Alvast bedankt.

 24. Hoi Jordi,
  Bedankt voor je advies,maar hier zijn er geen plantjes te krijgen,
  dus planten gaat niet he?
  Jammer,want in een tropisch klimaat zal het wel goed groeien.
  Ik krijg de bladeren wel toegestuurd uit nederland en zal vragen als ik ook een plantje kan krijgen,dan heb ik verse bladeren altijd bij de hand.
  Hopen dat het lukt het te krijgen.
  groeten en Fijne dag.

 25. Hierboven staat ook de link naar Vreeken Zaden. Die verkopen echt heel erg veel zaden van allerlei exotische planten en kruiden enzo. Online. Ook van de curryboom. Dat lijkt me goed te doen, zaadjes opsturen naar Suriname.

 26. Hallo Robin,
  Hartstikke bedankt voor het adres.
  Ik wenste wel dat er iemand was die hier zo’n zaakje had waar er allerhande aziatishe specerijen te koop was,want het is zeker goed zaken doen.
  Er zijn wel van die zaken op de markt,maar die verkopen bij lange na niet van alles.
  En sommige van die spullen zijn al vervallen,maar wie let daar nou op hier?
  Pas als je het hebt gekocht en gaat gebruiken,merk je het,want niet alle specerijen op de markt worden verpakt verkocht en zijn voorzien v/e label met de geldigheidsduur.
  Zelfs spullen verpakt aan een rek in sommige supermarkten zijn reeds vervallen,maar men haalt ze niet v/d rekken.
  Jij die gaat kopen moet ruiken en weten als het vers is.
  Ook al staat er een vervaldatum op,men zegt je doodgewoon dat het nog goed is voor gebruik,maar het is echt oppassen geblazen.

  Je loopt hier zo een voedselvergifteging op met al die rommels die ze verkopen.
  Ik kies echt wel de beste spullen en natuurlijk vers.
  Maar je moet wel geluk hebben sommige specerijen vers te vinden.
  Wij hebben hier een warm klimaat en voordat je het doorhebt is het product misschien nog niet vervallen,maar de kwaliteit is niet wat het wezen moet.
  Ik bewaar dan ook al mijn specerjen in de freezer in goedgesloten potjes.
  Hopen dat er iemand wakker wordt en zaken gaat doen met Su.
  Groeten en fijne dag

 27. In Rotterdam op de markt zijn er ook curryleaves te krijgen.

 28. Nog steeds te krijgen bij Tjiau Jiang in Utrecht, kan ik bevestigen. :-) Niet de allerbeste kwaliteit, maar het is een grote bos voor maar 1,25, dus er zitten genoeg goede blaadjes tussen om eruit te selecteren en in te vriezen.

  Overigens liep ik daarna over de zaterdagmarkt op Vredenburg, en daar zag ik volgens mij bij die ene kraam met wel meer exotisch spul ook curryblaadjes liggen! Het was alleen te druk om het na te vragen en ik zag geen bordje erbij, dus weet het niet zeker.

 29. Ja, volgens mij is dat een supergoedgesorteerde winkel daar in Groningen ja. Lucky you. :-)

  Update: ik ging er op bezoek, kijk: Amazing Oriental Groningen
  Inderdaad een supermooie, zeer ruim gesorteerde Aziatische supermarkt!

 30. Wat leuk om een website te vinden met zoveel reacties over kerrieblad.
  Ik slaag ook regelmatig bij Amazing Oriental in Groningen, je koopt er een flinke bos en kan dan weer een paar weken vooruit. Maar ik ben ook wel eens geslaagd bij Nirmala in Zeist als ik ze nergens anders kon vinden. Ik vond daar ook drumsticks: lang naar gezocht en nog niet eerder gevonden in Nederland.
  Ik heb (net als sommige andere schrijvers) een kerrie-plantje aangeschaft. Hij ruikt al 10x beter dan vers gekochte kerrieblaadjes! Niet bij Vreeken, maar bij “De Hege Hearen” in Heijum (boven Leeuwarden). http://www.kwekerij-dehegehearen.nl. Ze hebben daar ook allerlei andere interessante kruiden, zoals Vietnamese koreander.

 31. Drumsticks verkopen ze hier in Rotterdam soms bij Wah Nam Hong.
  Vind jij ze lekker? Wat maak je ermee? Heb je een succesrecept met drumsticks? Je begrijpt, die komen hier ook nog een keer aan de beurt. ;-)

 32. Ik ken de drumsticks omdat ze in Zuid-India vaak meegekookt worden met sambhar, wat daar veel gegeten wordt. Overigens kan een goede sambhar niet zonder veel vers kerrieblad. Ik heb de drumsticks van de week voor het eerst gekocht en één keer geprobeerd. Ze zijn lastig te schillen, een beetje vergelijkbaar met asperges: als je het niet goed doet krijg je draden.

 33. Drumsticks? Zijn toch verkrijgbaar bij elke supermarkt en poelier.
  En schillen? Heb ik nog nooit van gehoord ;-D

 34. Bij toko Hengkee in Hengelo verse kerryblad gevonden
  Deze in een curry verwerkt .

 35. Toko Aramee ken ik niet in Amsterdam. Werd toko Ramee bedoeld op de Fredinand Bolstraat. Ik ben al jaren naarstig op zoek naar vers kerrieblad.. Help…

 36. ik zie ze wel in plastic afgeknipt en als plant in pot, maar overleven ze wel hier in de vensterbank als je ze af en toe water geeft?

 37. Nou, ik had er ook een hard hoofd in, maar hij doet het tegen alle verwachtingen in beter dan de basilicum, thijm en rozemarijn in mijn vensterbank! Echt, terwijl ik ‘m in eerste instantie aan het verzuipen was en hij ook een paar keer te droog heeft gestaan. Dus ja, ik kan het plantje van harte aanbevelen.

 38. oke, dat klinkt goed. heb je nog suggesties voor optimale omgeving? staat ie bij jou in de volle zon (licht niveau)? op het zuiden/noorden e.d.? (radiator)warmte? kamertemperatuur? en groeien de blaadjes redelijk snel weer aan?

 39. Hij staat eigenlijk net niet in de vensterbank. Beetje rare, tijdelijke plek, zeg een meter van de vensterbank, dus nooit in de volle zon. Maar ik denk dat ie daar best tegen zou kunnen.

  Onze keuken ligt op het zuiden, groot raam. Geen verwarming. Dus al een tijdje behoorlijk koud. De blaadjes groeien niet echt superrap aan, maar er zijn wel nieuwe takjes, met nieuwe blaadjes. Het is niet voor intensief gebruik, denk ik. Of je moet er meerdere kopen. Maar wat je koopt is niet na 3 weken al verlept of verdord.

 40. Ik heb uit Sri Lanka een stekje van een curry boom uit de tuin van een familie meegekregen afgelopen februari en tot nu toe doet hij het goed. Voorlopig alleen nog geen verse blaadjes in de curry want hij is pas 15 cm groot!

 41. Hopelijk dat ie straks met het mooie weer wat harder gaat groeien!
  Bij mij (binnen) gaat het dus ook niet zo hard, maar wel gestaag. Er sterft van alles in de keuken (wegens onregelmatig water geven) maar het curryplantje ziet er nog steeds content uit.

 42. Beste mensen,
  Ik woon nu 8 jaar in Suriname en sinds 4 jaar heb ik een curyleaf plantje.
  Hier heet het zoete neem. Intussen maak ik plantjes en verkoop dat op de markt van kwatta op de woensdag en de vrijdag. Verder heb ik regelmatig verschillende kruiden plantjes. En de drumstick plant heb ik nu ook, het heet de Moringa Olifeira.

 43. Ik kocht enkele weken geleden een grote bos curryleaves bij Wah Nam Hong in Den Haag.

 44. In de UK en ook Zuid Afrika zijn Kerrie blaadjes (curry leaves) in elke supermarkt te koop, ik koop ze daar, of laat ze meebrengen. Deze zijn gedroogd, uiteraard. Ben nog aan het ontdekken wat ik ermee kan, maar heb al heerlijke pompoensoep gemaakt, de blaadjes gewoon na pureren van pompoen meekoken. Heerlijk subtiel aroma. Hoeft niet meer veel bij. Dus gedroogd kan ook prima.
  En wil niemand svp nog praten over ‘lieve blaadjes’….

 45. Gedroogde curryblaadjes liggen bij veel toko’s in de schappen, dat is niet zo moeilijk om aan te komen. Maar echt, ik hoef ze niet. Net als gedroogde basilicum of zo. Mag je ook houden. :-)

 46. Verse curryblaadjes zijn in Utrecht ook te koop in Lombok bij de Surinaamse Markt, Kanaalstraat 132 .

 47. Hallo,
  Ik heb het bewuste plantje gevonden in de toko oriental, amsterdamsestraatweg, utrecht voor 3,95. Hebben ze regelmatig

 48. Hoi!
  Even ter aanvulling hoor, sinds de winkel open is zag ik bij élk bezoek aan Wah Nam Hong in de Markthal R’dam telkens weer flinke bosjes vers kerrieblad in de koeling liggen. :) Lijkt daar dus gewoon vast in het assortiment te zitten. Jippie!

 49. Ik weet niet of iemand het al eerder heeft genoemd, maar Toko Dong-A, op de Kamp in Amersfoort had vandaag ook ‘verse’ kerrieblaadjes. Eigenares vertelde wel dat ze niet altijd geleverd werden, maar als je ze zoekt kan je het daar altijd proberen!

 50. Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat er tegenwoordig een teler in Nederland of Europa is, want ik zie het ook steeds vaker liggen. Bij de wat grotere toko’s. Goede ontwikkeling! :-)
  Ik heb de tekst in de post ook maar wat aangepast nu…

 51. Nou, kijk, met neem bladen wordt in heel veel delen van de wereld sadao bedoeld. Volgens mijn informatie noemt men curryblaadjes in Suriname “zoete neem”, maar ik kan me voorstellen dat dat afgekort/veralgemeniseerd aangeduid wordt als “neem bladen”.
  Ik moet toegeven, ik ben niet zo heel bekend met de Surinaamse keuken en haar benamingen. Maar misschien leest er iemand mee die het wel weet.

 52. Hallo lezers, het klopt in suriname wordt de curry blaadjes/ curry leaves, zoete neem genoemd. Heel veel Hindoestaanse surinamers hebben het op hun erf staan. Niet wetende dat het curry bladeren zijn.
  Plantjes zijn ook op de markten te koop, zoals eerder ook gezegd op de Kwatta markt.

  Gr. Sharda

 53. Je moet eerst de gedroogde curry leaves in hete olie bakken, dan komt pas de smaak vrij, anders zijn ze smakeloos.

 54. Ja, nee, ik weet het niet. Ik geloof er gewoon niet zo in, in gedroogde curryblaadjes. Net als gedroogde basilicum, dat zou ik ook nooit gebruiken. Maar voor wie het wel lekker vindt, gewoon doen!

 55. Ik was laatst in een Indiase winkel in de Van Swindenstraat waar de verkoper me vertelde dat de import van verse kerrieblaadjes sinds kort verboden was, ivm een plantenziekte geloof ik. Weet iemand daar meer van?

 56. Vigra Cash & Carry (Indiaas) (Indiaas)
  Javastraat 84, 1094HL Amsterdam
  Is nu definitief gesloten…. Er zit een winkeltje met de naam Star. Wel Indiase potjes maar geen verse producten, geen Naan en geen Curry Leaves

 57. Hallo

  Weet iemand misschien waar ik verse currieblaadjes kan vinden in Den Bosch? Ik ben al in verschillende toko’s geweest maar ze hebben ze nergens meer

 58. Tjsa, dat is moeilijk, ik ken maar : twee toko’s in Den Bosch. Die zijn op zich wel goed gesorteerd, hebben veel spullen, maar curryblaadjes is niet zo gangbaar. Heb je al eens in hun diepvriezers gekeken? Ik denk dat je meer kans hebt ze daar te vinden dan in het versvak.

  Verder is er nog een toko op de Vughterstraat 143, Sandeep. Ik ken het niet, maar van de buitenkant te zien zijn we wel iets Indiaser georiënteerd. Misschien daar eens kijken?
  (en laat dan meteen even weten of het gelukt is. ;-) )

 59. In Utrecht zijn de blaadjes inmiddels wat lastig te verkrijgen. Hoe is het in de rest van het land?

 60. Ik weet geen goed alternatief, ik laat ze gewoon weg. Maar ik heb toevallig dit weekend gedroogde curryblaadjes gekocht. Omdat iemand me verzekerde dat die echt heus genoeg smaak afgeven. Dus dat ga ik dan toch nog maar eens proberen dan. To be continued….

 61. Ah, cool! Ik ben daar al heel lang niet meer geweest, ik wist niet eens zeker of ze nog open waren, maar wel dus. En ze verkopen currblaadjes. Mooi zo!

 62. Weet iemand of ik nu nog ergens verse curryblaadjes kan kopen? Amazing Oriental in Groningen verkoopt ze ook niet meer i.v.m. het importverbod. Ik was lichtelijk sneu toen ik hoorde dat ik ze niet meer kan krijgen.Robin hoe is de gedroogde versie jou bevallen? Ik heb uiteindelijk ook maar een zakje gedroogde blaadjes gekocht maar verwacht er niet zoveel van. Ik vond de verse altijd erg lekker en aromatisch.

 63. Ekirana.nl verkoopt/verkocht verse curryblaadjes online : http://www.ekirana.nl
  Maar nu staat eronder geschreven dat de supply restricted is. Volgens mij betekent restricted beperkt, dat zou betekenen dat het er soms wel is. Dus daar eens proberen?

  Ik vond de gedroogde curryblaadjes niks aan. :-(

 64. Oh, super, bedankt. Ik ga eens kijken of ik daar wat kan bestellen.
  Volgens de website zijn ze, hoewel beperkt, wel op voorraad. Ik heb vorige week ook gedroogde blaadjes gebruikt en vond er ook niks aan. Wie weet gaat dit lukken. Ik laat het nog wel even weten.

 65. Ja, graag! Ik denk dat er meer mensen benieuwd zijn of het lukt. Het zou wel makkelijk zijn.

 66. Joehoe, het is gelukt. Ik ben er superblij mee. De blaadjes zijn een stuk groter dan ik gewend was te kopen bij de Amazing Oriental, dus het is even uitzoeken hoeveel ik per gerecht nodig heb. Maar ze ruiken en smaken absoluut naar kerrieblaadjes. Het enige wat ik jammer vind is dat ik niet gelijk meer zakjes besteld heb. Mijn ervaring is dat ze het prima doen in de diepvries.
  Super, nogmaals bedankt voor de tip. Nu ben ik op zoek naar verse petehbonen maar dat is weer een ander onderwerp.

 67. Ander onderwerp en ook veel makkelijker te vinden! :-)
  Maar goed te horen dat het dus werkt, online curryblaadjes bestellen bij Ekirana.nl

 68. Vacuum
  Verse curryblaadjes kun je het best bewaren door ze in een vacuumpot te doen. Die zijn er bv van Vacuvin. De lucht eruit pompen en dan blijven de blaadjes tot 2 weken vers in de koelkast!
  Eerder hadden we drogen geprobeerd, en er met olie een soort pesto van maken,maar in beide gevallen bleef het aroma niet bewaard. De plant die we uit India hadden meegesmokkeld ging iedere winter bijna dood wegens lichtgebrek en bleef een soort bonsai, terwijl het in India een (nogal iel) boompje is.
  Vacuum bewaren bleek dè oplossing, want zonder verse curryblaadjes kan mijn zuid-indiase man zijn heerlijke curry’s niet maken :-)

 69. Toko Hongkong, Kinkerstraat in Amsterdam heeft heel vaak verse kerrieblaadjes

 70. Inmiddels zijn ze online ook niet meer te krijgen bij Ekirana.
  Ik mis ze enorm.
  @ Paul M. ik kan me bijna niet voorstellen dat jij ze in Amsterdam nog kunt krijgen. Als dat zo is dan zou je mij wat toe mogen sturen. Dan zou ik je zeer dankbaar zijn.

 71. @Maya Bel http://thienhung.nl/ met vestigingen in Zwolle en Leeuwarden eens. Daar hadden ze een tijdje terug witte verpakkingen, van ik meen het merk Akasha, met curryblaadjes in de vriezer.

 72. Does anyone know if Curry leaf plants are available for sale in Amsterdam? I checked in the Amazing Oriental Duivendrecht – but they don’t seem to stock the plant anymore [The only sell Aloe & Lemongrass plants]

 73. Hi Dee. I’m not from around Amsterdam, so I don’t know. I do know that it grows really, really, really slow. After a year it didn’t look like there were any new leaves.

 74. Weet jij waar je de kerrieblaadjes op de 2e foto van “vers in het groentenschap” kunt kopen? Is het een recente foto? Ik hoor het graag. Groetjes Maya

 75. Die kocht ik al lang geleden. Ik meen bij Cheung Kong. En die is al jaaaaren geleden gesloten. :-)

  Ik denk dat je het beste op zoek kunt naar die blaadjes uit de vriezer. Dat zakje op de foto erna. Die koop je bijvoorbeeld bij Amazing Oriental. Zijn best mooie, kleine blaadjes.

 76. Oosterparkstraat Amsterdam, daar zit een Indiase Toko, met gedroogd en ingevroren

 77. Dat is een leuke winkel All World Toko maar de Eerste Oosterparkstraat is minder geworden sinds alle nieuwbouw. Had het al eens geopperd dacht ik, ook in Amsterdam Oost: Authentic India, Eerste Van Swindenstraat 16, even voorbij de Roopram. Is ook distributeur. Hebben verbazingwekkend veel; ondermeer ook zeker curry blaadjes uit de diepvries, soms vers, mehti leaves (Fenegriekblad) ook. Winkel is echt volgestampt met van alles! De website is niks, daar moeten ze het niet van hebben. Met eveneens ’n bescheiden take away assortiment. Ik kwam er vaak vroeger. Nu woon ik een eind uit de buurt.

 78. De laatste tijd kun je steeds meer verse, in Spanje gekweekte kerrieblaadjes krijgen. Door binnen de EU te kweken heb je geen last meer van het importverbod. Ook de prijs wordt beter. Ik heb een keer een zak van 100 gram gekocht bij Amazon Oriental voor €4,50. Later waren alleen nog zakjes van 10 gram voor €3,95. Recent is Indiase toko Subco Mart in Groningen geopend aan de Westerhaven. Hier is wel regelmatig betaalbare verse aanvoer.

 79. Recent heb ik bij de firma Vreeken in Dordrecht een prachtige curry leaf boom online gekocht. Ze hebben verschillende maten. Ik heb er al mee gekookt. Mijn linzensoep smaakte heel authentiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *