Amazing Oriental in Groningen

Amazing Oriental in Groningen

Amazing Oriental (东方行)
Korreweg 51,
9714AB Groningen

tel. 050-5776538

Officiëel zit deze Amazing Oriental op de Korreweg 51, al is dat meer “de achterkant” van de winkel, een straatje verderop, zeg maar. (zie foto in de comments). Je kunt daar beter parkeren dan aan de voorkant en er zit daar ook een ingang. Gelukkig maar, want de Amazing Oriental in Groningen is een heerlijke, grote, zeer ruimgesorteerde Aziatische supermarkt waar je voor je het weet met volle kar de deur uit gaat.

Ik kan me voorstellen dat heel Groningen, Friesland en Drente hier boodschappen doet, want het aanbod is echt heel ruim. Alle Aziatische keukens (en de Surinamse bovendien) zijn ruim vertegenwoordigd, er is een grote versafdeling met alle soorten voordelig geprijsde groenten en kruiden, tot potplantjes laos, jasmijn, koenjit of aloë vera aan toe! Ze bieden veel meer keus dan bijvoorbeeld de Oriental in Rotterdam. Er is zelfs een heus slagersversvak met verse tja siew, gemarineerde eendenvleugels, kippetenen, varkensknarren, poten of oren (zie foto), Peking eend, zoutvlees, van alles. En als ze het niet vers hebben, dan ligt het vast in 1 van de vele diepvriezers.

Als je enigzins in de buurt woont hoef je echt niet naar de randstad om je Aziatische inkopen te doen. Sterker nog, misschien is Groningen wel beter!
Voor de openingstijden klik: hier.

Amazing Oriental Groningen


Reacties

Amazing Oriental in Groningen — 27 reacties

 1. You tell me, Karl! Dat is meer jouw afdeling. :-)
  Kijk, dit bedoel ik:

  Gerookte varkensknarren

  Gerookte varkensknarren van Rijp BV. Ken je dat?
  En ja, Eindhoven is ook zo ruimgesorteerd inderdaad, die hebben ook veel meer dan een gemiddeld filiaal van Oriental.

 2. Aha, ik zie het! Dat is waar je uitkomt als je op google maps naar Korreweg 51 gaat. Makes sense. :-)

  Kijk, hier toch?:

  Parkeren bij Oriental Groningen

  Is daar ook een achteringang, of moet je met je winkelwagentje het hoekje om. Voorlangs over de stoep?

 3. Ik vind het schandalig dat de levende kreeften in het aquarium in de winkel, hun scharen met tape zijn vastgeplakt anders maken ze elkaar schijnbaar af ,vind dit respectloos naar die dieren,ga toch eens informeren of dit allemaal zo maar kan!

 4. Fantastisch deze supermarkt! Vriendin uit Ghana net 3 maanden op bezoek gehad en we hadden al veel ingredienten op de vismarkt in Groningen op de zaterdag gevonden. Maar de laatste weken begon ze de gedroogde vis uit haar land zo erg te missen dat ze soms ander eten ook niet meer luste. Rondgekeken hier en gevonden dus!! Ik blij zij nog blijer.

 5. ik ben op zoek naar papayathee
  voor ik naar groniningen ga
  zou ik graag willen weten of ze dat daar ook verkopen

 6. Ik zou het echt niet durven zeggen. Misschien iemand die daar vaker komt? Bel ze anders gewoon even om het te vragen. Het nummer staat er hierboven bij.

 7. Wat een verademing, deze winkel !!! Goed assortiment voor de Japanse keuken en goed Nederlands sprekend personeel, waar je ook voor advies over producten goed terecht kunt. Had m’n kar vol geladen en was aangenaam verrast toen ik moest afrekenen. Ook voor Dim-sum een enorm goed assortiment.

 8. Ik hoop dat Karl langs komt, dat lijkt me iemand die wel een recept op kan hoesten.
  Ik kan je er echt niet aan helpen, Willem. Sorry. Misschien iemand anders nog?

 9. De beschrijving klopt helemaal. Grote keus in Aziatische en Surinaamse produkten, plus dito verse groenten en kruiden. En ook nog even tussendoor een warm pasteitje scoren.
  Fantastische winkel!

 10. Verkopen jullie ook de saus saoes ramas? van het merk lucullus?

 11. Christel, je kunt ze het beste even bellen. Hun nummer staat er hierboven bij.
  Maar als ik moest gokken, dan zou ik zeggen “ja, dat verkopen ze”. Ze verkopen namelijk echt heel erg veel, het is een supergoedgesorteerde winkel.

 12. Wel eens emping tempeh gegeten( snack) koop je in pakjes en zelf frituren. Mijn ervaring: Wie je het ook voorzet. ALTIJD een succes.

 13. I’m sure they do sell konjac noodles. Not sure about konjac rice, but it seems they sell more variaties of konjac products every time I look. :-)

 14. goeden dag ik ben Rosario Marasci en zou graag willen weten als de
  Amazing Oriental Groningen verkoopt online ook entvissen van alle sorten ook befroren, om dat ik zou echt interesse hebben als die niet te duur zou zijn, graag laat mij zo snel mogelijk het weten om dat ik heb graag wat bestellen wil, dank u wel voor die informatie én antwoord, mijn address, — hyacintstraat 22, 9675mb – winschoten.! ~~ Rosario Marasci ~~

 15. Hi Rosario, ik heb eerlijk geen idee wat je bedoelt met entvissen, dus ik kan je niet verder helpen. Maar ik ben ook niet de Amazing Oriental, misschien dat zij het wel weten. Je kunt ze bellen, het telefoonnummer is hierboven vermeld.

 16. Waarom wordt Toko Melati (Gedempte Zuiderdiep 126-128 Groningen) niet ook genoemd?

 17. Had gehoopt op recept voor Soto Ajam. Ik heb er natuurlijk diverse recepten van (o.a. Bep Vuyk), maar er blijven een paar vragen. Bijvoorbeeld, Vuyk ‘gooit’ een stuk gemberwortel in de soep. Daar doet ze verder niets mee. Is schillen geen vereiste, is fijnsnijden of raspen niet beter?

 18. Bedankt, Dick! Hierboven staat alleen het verslag van mijn bezoek aan de Amazing Oriental. Ik ben die ene keer dat ik toevallig in Groningen was niet bij toko Melati langs geweest, maar toko Melati staat uiteraard wel in deze : adreslijst toko’s in Nederland!

  Over de gember (van Beb) : schillen is niet noodzakelijk maar mag natuurlijk wel. Ik schil het wel altijd of het moet er wel heel mooi/schoon uitzien en de schil heel dun. In de soep is het gebruikelijk om schijfjes gember van zeg 2 mm mee te sudderen. Die schijfjes leg je dan op de rand van bord/soepkom als je ze tegen komt. Zo krijg je wel de smaak maar niet de stukjes. Geraspt maakt je soep troebel en als je het in kleine stukjes snijdt denk ik dat er ook teveel structuur overblijft, dat vinden mensen denk ik niet fijn in zo’n heldere soep als soto ajam. Kun je daar wat mee, Dick?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *