Sadao (Margosa blad)

sadao / margosaHoe heet het?
Margosa, neem blad, neem leaves, neem / nimm / nim (India), kadao (Cambodia & Laos), sadao / sdao (Thailand), tamar (Myanmar), sầu đâu (Vietnam), Azadirachta indica / Antelaea Azadircahta (L).

Wat is het?
Het langwerpige, 1 tot 4 cm lange, getande blad (zie: close-up) van de niemboom, een boom/struik oorspronkelijk uit India en Srilanka. De blaadjes zijn galbitter, die wil je niet voor je plezier eten. Zoals met meer vieze dingen gaat het vooral om de geneeskrachtige werking. Aan de boom groeien ook een soort olijfjes, daar wordt Margosa olie uit geperst, gezond voor huid en haar en het houdt insecten op afstand ook.

Hoe te gebruiken?
Ik zou zeggen: niet! In Vietnam, Thailand en Cambodja worden de bloemknopjes en/of blaadjes soms in een salade verwerkt, maar ook daar zijn er veel mensen die het liever niet eten. Sadao is niet lang te bewaren, sterker nog, de sadao in de toko ligt er 9 van de 10 keer in het schap al verlept bij. De bloemknopjes heb ik nog nooit gezien in Nederland.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


 Sadao of Margaso

merk: Belicious
land van herkomst: Thailand
etiket: Margosa / sadao
ingrediënten: sadao
prijsindicatie: € 1,20 (100g)

Reacties

Sadao (Margosa blad) — 6 reacties

 1. Hallo,

  Ik zou graag 200 gram neem bladen willen bestellen maar hoe kan ik bestellen? Ik heb last van acne hoe kan ik het neem het beste gebruiken tegen acne.

  Ik hoor het graag alvast bedankt.

 2. Hoi Maurice. Ik verkoop niks op deze site, ik geef alleen informatie.
  De neem bladeren kocht ik bij de Wah Nam Hong op de kruiskade hier in Rotterdam. Ik denk dat de andere vestigingen van hun of die van Amazing Oriental het ook wel verkopen.
  Van acne behandelingen heb ik geen verstand, maar google zegt dat je 50 blaadjes kunt koken in 2 liter water. Wacht tot de blaadjes zacht en verkleurd zijn en het water groen. Dit groene water kun je gebruiken als tonic.

  Maar ik zou gewoon verder zoeken naar een kant-en-klare tonic, extrac of olie van neem blad. Lijkt me handiger.

 3. Hallo
  Neemblad of Sadaoblad kan gekookt worden de thee hiervan getrokken kan helpen tegen onstekingen of het helpt tegen huidziekten zoals psoriasis is mij niet bekend doch ik probeer het zelf uit ivm mijn psoriasis. Wel helpt het goed tegen jeuk .
  M.vr. groet, Nico

 4. Niet hier, Samela. Ik geef alleen informatie, ik verkoop niks.
  Grotere toko’s verkopen het wel, dus ik zou zeggen, zoek hier een toko bij je in de buurt uit:

  Lijst van Toko’s in Nederland.

  En ik zou ze dan van tevoren even bellen om te vragen of ze het hebben. Dat je niet voor niets komt. Succes!

 5. Neem thee kan je kopen bij Wah Nam Hong van het merk Tropical Caribbean Products.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *