Van links naar rechts:
Thaise basilicum (Ocimum basilicum Horapha)
=> stevige anijssmaak. Donkergroene, beetje stugge blaadjes.
Heilige basilicum (Ocimum tenuiflorum)
=> subtiele smaak, hint van nootmuskaat. Malse, lichtbehaarde blaadjes.
Gewone basilicum (Ocimum basilicum)
=> bekende “Italiaanse” basilicumsmaak. Malse blaadjes.
Citroenbasilicum / kemangi (Ocimum citriodorum)
=> zeer sterke citroensmaak. Malse, blaadjes.
Klik voor alle posts mbt: BASILICUM.
(waaronder ook een post over Chinese basilicum (eigenlijk gewoon shiso) en basilicumzaadjes)
De Heilige Basilicum is in India en bij hindoes bekend als Tulsi of Tulasi. Zie ook en.wikipedia.org/wiki/Ocimum_tenuiflorum.
Ja, dat staat ook netjes in de post over Heilige basilicum, als je erop zou klikken. ;-)
Of op die link waarbij je alle 4 de posts over alle 4 de soorten Aziatische basilicum onder elkaar kunt lezen. ;-)
Bij de Wah Nam Hong verkopen ze nu ook hairy basil, ofwel Ocimum Americanum.
Shit, vergeten te kijken dit weekend. En ik was er wel.
In het Indisch Kook- en leesboek van Hilbert wordt geschreven over dat de Padanger graag daun ruku-ruku toevoegt aan de Rendang aan het eind van de bereiding. Ik heb me jaren sufgezocht wat daun ruku-ruku was. Er werd me verteld dat het hetzelfde was als daun kemangi. Maar dankzij de hedendaagse wiki ook in het Indonesisch ben ik er achter dat daun ruku-ruku hetzelfde is als de thaise holybasil.
Ja, dat schreef je in 2018 ook al bij de post over Heilige basilicum. En sindsdien staat de naam daun ruku-ruku er gewoon bij. ;-)
Bedank nog!