Toko de Nieuwe Wereld in Leiden

Toko Nieuwe Wereld in Leiden
Toko Nieuwe Wereld (新世界)
Nieuwe Rijn 30
2312JD Leiden (bij de markt)
tel. 071-5234171

In hartje centrum van Leiden zit deze ouderwets compacte, volgestouwde toko Nieuwe Wereld. Voorin de winkel veel prullaria (Maneki neko’s, lachende boeddha’s en calligrafiespulletjes), achterin de winkel veel serviesgoed en keukengerei (Chinees fondue pannen, stoommandjes etc) en daar tussenin, verdeeld over drie vloeren/ruimten erg veel ingrediënten uit de Chinese en Indonesische keuken, maar ook de basisingrediënten voor bijvoorbeeld de Indiase of Japanse keuken zijn wel te krijgen.

Kleine verskoeling met een paar soorten groenten, kruiden en verse (ook de extra zachte) tofu. Een paar flinke diepvriezers met dimsum, groenten, seafood en kruiden. Van alles maar een kleine hoeveelheid zodat er per saldo veel meer te krijgen is dan je misschien zou verwachten.

Openingstijden:
13:00u-18:00u maandag
10:00-18:00u dinsdag t/m vrijdag
09:30-17:30u zaterdag
Zondag gesloten, geen koopavond

Toko Nieuwe Wereld, Leiden


Reacties

Toko de Nieuwe Wereld in Leiden — 53 reacties

 1. Sorry dat het nog niet helemaal duidelijk was, dit zijn de juiste openingstijden:

  Maandag 13:00 – 18:00
  Dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 18:00
  Zaterdag 9:30 – 17:30

 2. Ik verwacht van niet, maar ik ben Toko de Nieuwe Wereld niet, ik schreef er alleen een postje over. ;-)

  Je kunt ze even bellen, dan weet je het zeker.
  Als zij het niet hebben kun je het misschien bij een natuurvoedingwinkel proberen.

 3. I’m pretty sure they do. If you want to be certain about it you should call them. The numbers is in the article above.

 4. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ze het niet verkopen.
  Ik geef je 97% kans van wel. :-)

 5. Hi,

  Deze toko ken ik wel. Ben er wel eens geweest. Echt helemaal tot de nok toe volgepropt daar, zelfs in het trapgaat naar de eerste etage hangen spulletjes als wierookplankjes en eetstokjes. Ze hebben er supergoedkope kouseband uit de diepvries. 1,30 euro voor 500 gram kouseband, ik heb meteen een paar zakken gekocht want hier in de stad betaal je 2,50 euro zowel vers als diepvries. Ook een zeer grote keus uit wierook voor wie het leuk vind maar (ik koop alleen maar Nag Champa en dat hebben alleen de goeie wierook verkopers dus hun ook) maar ze hebben een paar meter schap met alleen maar wierook. Zo af en toe kom ik er wel eens dus voor de niche producten zoals naga champa wierook, goedkope kouseband, shanghai paksoi, jiaogulan thee en dat soort dingen.

  Verder nog een chinese waaier gekocht voor tai ji/gong fu en om mezelf koel te houden in de zomer. Echt een groot assortiment hebben ze en de prijzen zijn redelijk laag als je er komt zal je zeker wat vinden wat je kan gebruiken.

 6. En verkopen zij hier ook shiso cress? Is een Aziatische groente in vorm van blaadjes/plantje.

 7. Nee, dat denk ik niet. Ik denk dat de kans al klein is dat ze shiso blad verkopen, laat staan de cress daarvan. ;-)

  Daarvoor moet je denk ik bij een groothandel als Sligro, Hanos of Makro zijn. En in de Markthal in Rotterdam verkopen ze ook die cressen van Coppert Cress.

 8. Dank Robin, dat is mooi! Maar blad van platanos/bakbanaan is minder stug, en dat is juist nodig voor het maken van Venezolaanse hallacas. Of bedoel je dat ze dit blad ook hebben?

 9. Ik wist niet dat er een verschil was tussen gewoon bananenblad en het blad van bakbananen! Maar nee, ik denk niet dat ze dat blad ook hebben. Missschien bij een meer Zuid-Amerikaans georienteerde toko?

 10. hahaha ik lees al die reacties lol.
  Komisch om te zien, omdat jij een berichtje over deze winkel schrijft dat jij gelijk weet wat ze in hun assortiment hebben. Hahahaha komisch.
  Ik ken deze toko ook. kom er ook regelmatig voor de tempe (1,25) die is goedkoper dan hier in alphen aan den Rijn. Haal er meestal ook 3 stuks. Snij ze in 3en en goed verpakt in de vriezer. Werkt perfect. Alleen moet ik ze niet vergeten eruit te halen een dag van te voren lol anders zijn ze nog keihard bevroren en onbewerkbaar lol hahaha

 11. De bananenbladen waren prima! Hoewel ze bij voorkeur gerookt zijn, hebben we ze succesvol gebruikt.

 12. Autberto, je kunt ze beter even zelf bellen, het nummer staat hierboven. Dan weet je het zeker. Maar als ik moest gokken, dan zou ik zeggen : ja, Thaise basilicum hebben ze vast. ;-)

 13. Zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers, juist als je voor het eerst Thaise rode curry wil maken. Goede ingredienten en enorme keuze. We hebben gesmuld van onze zelfgemaakte curry! Nu op naar de volgende curry

 14. Arme Robin die al deze vragen beantwoord haha. Heel erg bedankt voor al je moeite :)

 15. Haha Robin, ik heb erg genoten van je reacties. Zeker bij je “nEE” heb ik hardop gelachen. Vet lief dat je ze allemaal afgaat!

 16. *grin*

  Dank voor je reactie. Niks terug zeggen staat ook zo onaardig en ach, ik ben er ondertussen aan gewend dat mensen slecht lezen. Zeker als men mobiel zit te surfen op een telefoon. Gewoon antwoorden is een kleine moeite. Al word ik er soms wel mELIG van ja. :)
  Leuk dat anderen (zoals jij) dan weer wél alles lezen. :)

 17. Robin, gezien jij alles weet over deze winkel en er duidelijk werkt: hoe is het daar in deze coronatijden?

 18. Yes, kijk eens wat ik vond in mijn archief? Een stukje diepvries van Toko de Nieuwe Wereld:

  Dumplings bij Toko de Nieuwe Wereld

  Okay, de foto is bijna 10 jaar oud, maar ik verwacht niet dat er veel veranderd is. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *