Aonori (zeewier flakes)

aonoriHoe heet het?
Aonori, green laver, green nori flakes, blauw zeewier, 青海苔, アオノリ.

Wat is het?
Aonori is zongedroogd zeewier, verkruimeld tot flakes of poeder of iets daartussen in. De naam suggereert ten onrechte dat het gewoon verkruimelde norivellen zijn, maar het is van een heel ander geslacht zeewier. Aonori wordt gemaakt van (bepaalde soorten) zeesla.

Hoe te gebruiken?
Aonori wordt vooral gebruikt als kruidige garnering. Het ruikt naar gemaaid gras en heeft het ziltige van zeewier. Lekker als finishing touch op bijvoorbeeld okonomiyaki, takoyaki, noodlesoep of noodles. Een schepje in je tempurabeslag kan ook. Luchtdicht nog lang bij kamertemperatuur te bewaren.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: ?
land van herkomst: ?
etiket: aonori, zeewierpoeder
ingrediënten: gedroogde zeewierstukjes
prijsindicatie: € 1,42 (20 gr)

Reacties

Aonori (zeewier flakes) — 7 reacties

  1. Ja, daar zeg je wat Carolina. Iemand zei me laatst dat ze het nergens kon vinden en ik zou juist zweren dat ik het zelfs bij “gewone” Aziatische supermarkten heb zien liggen. Maar sindsdien heb ik er eens op gelet en heb het niet meer kunnen vinden. Ik ben bang dat je ervoor naar een gespecialiseerde, Japanse toko moet.
    Kijk, hier is een lijstje: Japanse winkels in Nederland.

  2. Ja, ik dacht ook dat ik het bij Ekoplaza gezien had, maar toen ik laatst ging kijken zag ik het niet meer liggen. Biologische winkels hebben vaak meer keus in zeewieren dan toko’s.

  3. Oooh, misschien is dàt waar ik het gezien heb! Ik weet dat ik het ergens gezien heb en dacht “jeetje, hebben ze dat hier nu ook al in het assortiment!”. Cool!

    Bedankt voor je berichtje, Laura!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *