Kokosazijn

Coconut vinegar (kokosazijn)Hoe heet het?
Kokosazijn, coconut vinegar, toddy vinegar, suka ng niyog / (Filipijnen).

Wat is het?
Kokosazijn wordt gemaakt van het sap (toddy) dat men opvangt nadat men een inkeping heeft gemaakt in de kokosbloesem. Hetzelfde sap als waar bijvoorbeeld palmsuiker of arrack van wordt gemaakt. Dit kokossap laat men op natuurlijke wijze in vaten enkele weken tot maanden fermenteren tot azijn. Kokosazijn is een beetje wit/troebel en smaakt niet naar kokos, maar vrij neutraal, gewoon naar azijn. Soms wordt kokosazijn niet gemaakt van het kokossap, maar van kokoswater, het vocht in een rijpe kokosnoot.

Hoe te gebruiken?
Kokosazijn wordt veel in de Filippijnse keuken gebruikt, gewoon als ieder andere azijn. Omdat de smaak niet heel erg bijzonder is kun je het ook gerust vervangen door natuurazijn, heldere rijstazijn of wijnazijn. Een fles kokosazijn is buiten de koelkast nog jaren te bewaren.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


Coconut Vinegar
merk: Monika Brand
land van herkomst: Philippines
etiket: Kokosazijn, kokosessig, vinaigre de coco
ingrediënten: gefermeneerde kokossap (90%), water, suiker
prijsindicatie: € 1,49 (750ml)

Reacties

Kokosazijn — 2 reacties

  1. ik ben groot fan van je Robin.
    Helaas kan ik ziekte en weinig energie niet meer doen wat ik wil.
    Leuk jouw informatie. Bedankt.
    Fijne Zondag

  2. Dankjewel, Marieke. Leuk dat je fan bent. :-)
    Vervelend dat je ziek bent en geen fut meer hebt om zelf veel te koken en experimenteren. Sterkte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.