Tofubeignets (tofu puffs)

 TofubeignetsHoe heet het?
Tofubeignets, tofu puffs, gefrituurde tofuballetjes, gefrituurde tofublokjes, luchtige tofublokjes, beancurd puffs, deepfried tofu, tow pok/ tau pok (Maleis), dòupào (豆泡), yóu dòufǔ (油豆腐)

Wat is het?
Tofu beignets of tau pok zijn gefrituurde tofublokjes die je kant-en-klaar kunt kopen. Ze zijn lekkerder en luchtiger dan wanneer je dat zelf zou doen.

Hoe te gebruiken?
In twee of meer stukjes snijden, zodat bij het roerbakken de smaak van sauzen en sappen er lekker intrekken. Ze zijn al gaar, dus je hoeft ze slechts kort mee te bakken/stoven. Ook koud als snack te eten, met bijvoorbeeld wat zoete chilisaus. In de koelkast een paar dagen houdbaar. Zeer geschikt om in te vriezen.

Tips, weetjes & recepten

Andere posts over tofu enzo:

Gerookte Tahoe Silken Tofu Tofu Beignets Tofu-vellen Tofuzakjes Tofu sticks

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: Choi Kee
land van herkomst: Nederland, Barendrecht
etiket: Gebakken tofu 油豆腐
ingrediënten: sojabonen (non-GMO), water, zout en plantaardige olie.
prijsindicatie: € 2,95

 Pate de soja frit

merk: Komy Tofu
land van herkomst: Frankrijk
etiket: Pâte de soja frit
ingrediënten: sojabonen (zonder GMO), water, complex vormer (E575), arachideolie, zonnebloemolie.
prijsindicatie: € … (170g)

Reacties

Tofubeignets (tofu puffs) — 8 reacties

 1. Robin,
  Because there is always a taste of *soda* in the tau pok (that is how we call it) and there is always a coat of oil on it. Blanching also makes it softer and yet enhance the flavour.
  The other thing we usually blanch is fresh noodles. No one blanches them before here I know but we always do – blanch them and then rinse them in cold water and then blanch again in hot water to make it hot.

 2. Buddha’s delight, het ziet er lekker uit. :)
  Is dat dezelfde als Luo Han Chai ?

 3. Yup, volgens wikipedia wel. :-)

  Ik zag bij de post over taugé je aanbeveling voor : tofu puffs gevuld met taugé en roedjak saus en dat lijkt me heerlijk! Dat ga ik een keer uitproberen. (daarom zet ik het hier nog een keer, dan vind ik het makkelijker terug)

  Deze tofubeignets worden gemaakt door een klein, ambachtelijk bedrijfje hier vlak onder Rotterdam: Choi Kee. Volgens mij leveren ze ook aan België. Misschien kun je ze bellen/mailen voor een lijst met verkooppunten in België?

 4. Vandaag Tjiau Jiang in Utrecht (Achter Clarenburg) bezocht, was er al een tijdje niet geweest. Ziet er gezellig uit en er is meer te krijgen dan je in eerste instantie van deze kleine locatie verwacht. EN IK HEB TOFU PUFFS GEKOCHT…nee, m’n capslock zat niet vast, maar wat is dat lekker en wat ben ik blij dat ik niet op de lijn hoef te letten…..oh wacht :-/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *