Hoe heet het?
Laksa, curry laksa, curry mee, Singapore laksa, coconut curry noodle soup.
Wat is het?
Laksa is een klassieker uit de Nyonya Keuken, een mix van Chinese, Indonesische, Maleisische en Indiase smaken en gerechten, ontstaan in Maleisië en Singapore. Geliefd en verspreid over de hele wereld zijn er vele variaties, maar in de basis is het als volgt opgebouwd:
- de soep
op basis van laksa currypasta, water en kokosmelk. Meer is het niet, (meestal) geen bouillon. - de vulling
meestal vis (grote garnalen, visballetjes, fishcake, kokkels, mosselen etc), soms vlees (meestal kip, soms spek en in Penang bijvoorbeeld blokjes gestold varkensbloed), bijna altijd tofu puffs (of tofu in ander vorm) en vaak ook nog een hardgekookt eitje. - de groenten
vaak taugé, maar alles is mogelijk, een beetje paksoi, kousenband, peultjes, wat je maar lekker lijkt, maar niet teveel, het is geen groentensoep. - de noodles
vaak tarwenoedels (egg noodles) en rijstvermicelli tegelijk, maar een van de twee kan ook, of met alleen dikkere rijstnoedels, wat je wilt - de garnering
verse kruiden (het liefst Vietnamese koriander, ook bekend als “daun laksa”, maar bij gebrek daaraan is kemangi of koriander ook lekker), geroosterde chilipasta of sambal, gefrituurde uitjes, etc. Wat vissaus en limoensap voor de finishing touch kan ook geen kwaad.
Hoe te maken?
Het principe is redelijk simpel: warme noodles verdelen over soepkommen. Daarop jouw keuze aan (warme) groenten, daarop jouw keuze aan (warme) vis/vlees/tofu/ei, daarover de warme kokossoep en je maakt het af met wat verse kruiden en sambal naar smaak. De combinaties en variaties zijn praktisch onbeperkt. In Azië is dit fastfood, als je het thuis maakt gaat er (bij mij) nog aardig wat tijd in de mise-en-place zitten maar moeilijk is het niet. Het vreemde is dat verreweg de meeste recepten voor laksa uitgaan van een kant-en-klare currypasta en de weinige recepten voor zelfgemaakte laksa pasta verschillen onderling behoorlijk. Dit is er eentje: van Rick Stein.
Tips, weetjes & recepten
- Naast de “curry laksa” beschreven in deze post is er nog een tweede laksa-variant, namelijk de “asam laksa”. Een friszure vissoep op smaak gebracht met tamarinde en petis udang. Niet erg bekend in Nederland, maar (ooit) op nummer 7 in CNN’s Top 50 van Most Delicious Foods.
- Let op: in Indonesië kan laksa ook glasnoedel betekenen. Ze kennen ook wel laksa als soep, maar die is toch net weer anders dan de Singapore laksa waar we het in deze post over hebben.
Wat is er zoal te koop?
merk: Prima Taste / 百胜厨 land van herkomst: Singapore etiket: Singapore Laksa La Mian (voor 1 persoon) inhoud: laksa pasta, kokosmelkpoeder, tarwenoedels. ingrediënten: In de laksapasta: water, plantaardige olie (palmolie), chili, gedroogde garnalen, sjalot, galangal, garnalenpasta (=garnalen, zout), kurkuma, laksabladeren (=polygonum), citroengras, witte peper. In de Laksa premix: kokosnootpoeder (=kokosnoot extract, maltodextrine, natriumceseinaat), suiker, zout, gistextract. In de noodles: tarwemeel, zout, zuurteregelaars (=natriumcarbonaat, natriumfosfaat) prijsindicatie: € 1,95 (185g) NB. Naast deze “Singapore Laksa” heeft Prima Taste ook nog de “Curry La Mian”, die lijkt er erg veel op maar is bedoeld voor als je liever kip dan seafood gebruikt. (zie: foto) |
merk: Prima Taste / 百胜厨 land van herkomst: Singapore etiket: Laksa, coconut curry noodle (voor 2 à 3 personen) inhoud: laksa pasta, kokosmelkpoeder, sambal chili. Let op: geen noodles inbegrepen. ingrediënten: In de laksa pasta: (gesteriliseerd) – plantaardige olie (=palmolie), chili, garnalen, gember, uien, garnalenpasta (=garnalen, zout), kurkuma, laksa bladeren (=polygonum hydropiper). In de laksa premix: (gedroogd) – kokosnootpoeder (=kokosnoot extract, malto-dextrine, natrium caseinate), zout, suiker. In de sambal chili: (gesteriliseerd) – chili, sjalotten, plantaardige olie (palmolie), suiker, knoflook, garnalen pasta, (=garnalen, zout), kemirinoot. prijsindicatie: € 3,99 (225g) |
merk: BH (=Ban Hock Food Pte Ltd) land van herkomst: Singapore etiket: Nanyang Curry Laksa Paste (voor 3 à 4 personen) inhoud: alleen de laksa currypasta ingrediënten: palmolie 21%, uien 21%, suiker 12,39%, zout 10,5%, laos 10%, chili 6,5%, citroengras 5,2%, smaakversterker (E1422), kurkuma, gember, conserveermiddel (E211). prijsindicatie: € 0,99 (120g) |
merk: Koningsvogel land van herkomst: Nederland etiket: Laksa Mix, kruidenmix voor het bereiden van soep inhoud: alleen de laksa currypasta ingrediënten: uien, plantaardige olie, sjalotpuree (=sjalot 81,5%, water, zout 3%, stabilisator E412, E415, voedingszuur E330, anti oxidant E300), gemalen kemirinoten, (2% versgemalen laos / citroengras / gember, tamarindepulp (water, tamarinde, suiker, gemodificeerd zetmeel E1414, zout, azijn, karamel E150), suiker, zout, knoflook puree (=knoflook 65%, water, zout 7,5%, voedingszuur E330, stabilisator E412, E415), rundvleesbouillon, smaakversterker E621, knoflook, citroengras, koriander, geelwortel, conserveermiddel E200, E210, E211, E224. prijsindicatie: € 0,95 (100g) |
Welke merk laksa is het lekkerst?
Prima Taste wordt hoog aangeschreven bij emigranten uit Maleisië en Singapore zelf. Ik vind ‘m ook erg lekker, oa het kokospoeder (laksa premix) dat wordt meegeleverd, dat geeft de soep een rijke, zeer aromatische kokossmaak wat je met een gewoon blikje kokosmelk niet voor elkaar krijgt. Het eenpersoonszakje van Prima Taste is handig, omdat er meteen ook lekker noodles bijzitten en je daar verder niet over na hoeft te denken. Het zakje van BH was ook verrassend lekker, goed pittig. De laksa van Koningsvogel viel een beetje tegen, die was niet aromatisch en misschien meer geschikt voor andere laksa varianten dan de Singapore laksa waar het hier over gaat. Goed je te realiseren dat de ene laksa de andere niet is.
Favoriete combinatie
Garnalen, tofupuffs, gekookt eitje. Beetje tauge. Lekkere verse kruiden. Laksa pasta van Prima Taste of BH. Zoals zo vaak is less more.
Laksa van de peranakan keuken, mijn absolute favoriete! Hoe ken je dat? Heb je al eens laksa gegeten in Nederland? Of heb je dat zelfgemaakt met de “Prima Taste” laksa pasta?
Weet je dat de origineel laksa is vaak klaargemaakt met cockles? Deze food blog heeft veel verhalen over de beroemd singaporese laksa.
http://ieatishootipost.sg/category/food-directory/laksa/
Ik dacht al dat je waarschijnlijk een kenner was en hoopte al dat je zou reageren. :-) Nee, ik heb nog nooit laksa in Nederland gegeten, ik “ken” het zelf nog niet zo heel lang, het is hier ook niet zo bekend.
Zoals ik hierboven schrijf, het rare is dat de meeste bloggers die laksa maken hun laksapasta niet zelf maken. Misschien ook logisch, omdat die van Prima Taste (en BH) echt lekker is. Heb jij een goed recept voor de paste? Dat lijkt op die van Prima Taste of zelfs lekkerder is?
Ja, dat het vaak met kokkels is wist ik wel, daarom noemde ik de kokkels ook apart in de tekst. Het lijkt me allemaal zooo lekker. Ik krijg meteen zin om naar Singapore af te reizen. :-)
Ik heb nog nooit laksa zelfgemaakt. Het lijkt een beetje moeilijk om de ingredienten alles te verzamelen, niet de ingredienten van de laksa paste, maar de andere ingredienten, b.v. fishcakes, tofu puffs en gele noedels.
Prima Taste is een bekend merk voor veel kant-en-klaar paste (zoals laksa paste en chicken rice paste) en volgens mij, is de smaak ook heel authentiek. De enige reden dat ik kan denken om zelf laksa paste te maken, is als je buitenland woont en de laksa paste is niet makkelijk verkrijgbaar. Maar het is niet rocket science, ik heb de recept gevonden in een van mijn favoriete blogs:
http://www.mykitchensnippets.com/2011/09/laksa-lemaknyonya-laksa.html
Hoi Robin
Heb je de andere pasta van “Prima Taste” geprobeerd? Die van de “Hainanese Chicken Rice” en “Beef Rendang” zijn ook heel lekker.
Laksa is zalig echt heel erg lekker heb het al een keer gegeten.
@Bee
Ja, ik heb nog meer van die Prima Taste kits liggen, Bee. Probleem is dat ik eigenlijk niet zo van de kant-en-klaar ben, dus het nodigt me niet zo erg uit, die pakjes en zakjes. Maar binnenkort begin ik aan een fulltime baan, dus wie weet word ik nu hun grootste fan! ;-)
Ik roep ook al jaren dat juist currypasta’s heel geschikt zijn om kant-en-klaar te kopen, maar in de praktijk maak ik dingen liever zelf.
@Karl
Zelfgemaakt of heb je een adresje waar ze goeie laksa serveren?
Via een chefkok uit singapore.
Cool!
Dat eitje is voor mij nieuw, weet je zeker dat dat er standaard in gaat?
Ik hoop wel wat Laksa te gaan eten op mijn komende trip naar Singapore en Maleisië.
In Amsterdam is Laksa bij Nonya te krijgen, maar nog steeds ben ik daar niet geweest (ze hebben geen menu online helaas).
Uh dat moest natuurlijk Nyonya zijn.
Ja, misschien overdrijf ik. Je ziet wel heel vaak dat eitje en ik vind dat dus lekker en feestelijk, maar het komt minder vaak voor dan die tofu puffs. Ik ga dat in de tekst eens even omdraaien/nuanceren.
Ondertussen heb ik vanmiddag Malaysian laksa gegeten bij Dim Daily in Rotterdam:
Ook best lekker, maar nogal karig gevuld. Drie dunne plakjes fish cake, 1 tofu puff in stukjes, 4 kleine stukjes supertaaie inktvis en wat tauge. Wel 2 soorten noodles. Geen daun laksa, maar gewone munt. De smaak was zoetig, best lekker, maar niet heel erg kokosachtig. Met een klein beetje extra aandacht had het een stuk lekkerder kunnen zijn.
Wat ik ervan begrijp is het verschil tussen Singapore en Malaysian laksa dat in de currypasta voor Singapore laksa gedroogde garnaaltjes zitten. Voor jou als vegetariër wel goed om te onthouden, Tertia.
Net terug uit Maleisië en wat heb ik gegeten in Melaka? Laksa nyona!! Zittend aan de rivier, een grote kom laksa voor mijn neus…..heerlijk!
Cool! Heb je geen foto’s gemaakt? Wat zat er precies in?
Om eerlijk te zijn heb ik van alles wat ik heb gegeten foto’s gemaakt. Ik moet nog een album aanmaken.
In de Laksa mee Melaka zat in ieder geval kokosmelk, citroengras, grote garnalen, fishballs, brede mie, hardgekookt ei, laksapasta, taugé, tofu en kruiden. Bovenop een flinke schep sambal belancan. Dit laatste eten Maleisiers overal bij. Ik ben compleet verslaafd geraakt aan de nasi lemak; daar ontbijtte ik standaard mee en de roti chanai….geweldig land en geweldige keukens: nl. de Maleisische, de Chinese en de Indiase. Daarbij heeft elke provincie weer zijn eigen specialiteiten en zijn ze daar ook erg trots op. Alleen al voor het eten wil ik weer terug!
Cool, het ziet er precies uit zoals ik verwacht dat een Singapore Laksa eruit ziet. Lekker!
(en met eitje :-) )
Penang Laksa or Assam Laksa :
https://sunflower-recipes.blogspot.com/2008/08/penang-laksa-or-assam-laksa.html
Laksa Lemak or Nyonya Laksa :
https://sunflower-recipes.blogspot.com/2008/08/laksa-lemak-or-nyonya-laksa.html
Ja, er zijn 2 soorten laksa, de laksa waar het in deze post over gaat. Daar zijn wel varianten in (Singapore laksa, laksa lemak, nyonya laksa) maar in de basis zijn ze wel vergelijkbaar. En daarnaast is er inderdaad ook nog de asam laksa, die is toch wel anders. Vaak met makreel en zoals de naam als zegt friszuur.
Bedankt voor de linkjes naar de recepten, RW.
Dank voor de garnaal-waarschuwing Robin, ik was inderdaad van plan de Laksa te gaan eten in een veggie restaurantje, zodat daar geen onduidelijkheid over kan ontstaan. Gelukkig stikt het vanwege de diverse soorten veggie restaurantjes daar, dus dat komt wel goed.
Ja, in zo’n land als Maleisië, waar ze zo’n beetje alles op smaak brengen met gedroogde garnaaltjes, vissaus of belachan zul je als vegetariër vast aangewezen zijn op gespecialiseerde vegetarische restaurants. Want dat “gewoon” weglaten in een gerecht is praktisch gezien eigenlijk niet mogelijk, daarvoor moet je echt wat anders doen.
Tertia, ik ben net terug uit Maleisië en vegetarisch eten is prima te doen. Zowieso kan je er overal Indiaas eten, vegetarisch bij uitstek (eet vooral Roti Chanai!!!).
En de sambal belancan wordt over het algemeen apart bij je eten geserveerd.
Gewoon naar de hawker stalls gaan die in vegetarisch eten gespecialiseerd zijn en anders aangeven dat je vegetarisch bent, ik voorzie geen problemen.
Dank je Béline, gaat goed komen (ben er ook al eerder geweest, maar nog niet in Singapore, maar daar heb ik al leuke dingen uitgezocht en ik heb Japan als veggie zelfs overleefd :).
Leuk artikel, alleen is die prima taste helaas niet hier in leiden te vinden :(
Dat is zeker jammer! Het is best een bekend merk, dus misschien gewoon eens naar vragen? ;-)
Yep dat heb ik vandaag gedaan. Er zijn voor zover ik weet twee toko’s hier in Leiden. De ene heeft veel producten uit Indie, waar ze nog nooit van Laksa gehoord hadden. De ander is toko-mini, die ook hier op de site beschreven staat.
Daar vertelden ze me dat ze niets meer van Prima Taste verkopen omdat het te duur was, mensen kochten het niet. Al waren ze het wel met jullie eens dat de producten zelf wel lekker waren. Dus dan maar via de leverancier proberen, weet iemand welke dat is?
Ja, de (of een) leverancier is :
Oriental Merchant / Kaitak bv
Website: http://www.orientalmerchant.eu
Adres: Kievitsven 104, 5249JK Rosmalen. Tel. 073-5211864
Op hun site staat ook wel een emailadres voor contact.
PS. Je reply zat in de spambox, raar, maar soms gebeurt dat. Dus heb die eruit gehaald en je replies van daarna opgeruimd. ;-) )
Ik heb vanavond Laksa gemaakt met het 3-persoonspakket van Prima Taste. Zelf heb ik toegevoegd fishballs, inktvis, gamba’s, taugé, paksoi, noodles en een half hardgekookt ei. Ook had ik sambal belacan gemaakt, maar dat was niet nodig; de laksa is pittig genoeg. ik vond de laksa erg lekker maar niet zo lekker als de laksa die ik in Melakka at. Daar zaten veel meer ‘smaaklaagjes” in.Die was veel intenser qua smaak maar ook geuriger, ik geloof dat daar ook meer citroengras in zat.
Ook Asian Gourmet brengt zakjes met Singapore laksapaste voor 3 personen uit. Volgens de eigenaar van de toko is die lekkerder dan die van Prima Taste en goedkoper ook nog!
Wanneer ik die geprobeerd heb laat ik het je weten.
Ja, in Melakka maken ze natuurlijk hun eigen, verse boemboe/pasta. Vers is altijd lekkerder dan kant-en-klaar, maar ben wel benieuwd hoe die van Asian Gourmet je zal bevallen.
Hoi, ik ben net terug van Brussels, en ik was ook naar de toko geweest, en ik heb Singapore Curry La Mian gekocht van Prima Taste merk. Mag ik weten, waar kan ik dat krijgen in Nederland? Ik ben een maleisieche en ik vind de noodle is heel dichtbij wat ik kan krijgen in maleisie. super lekker. :)
Waar in Nederland woon je, Peggy?
Er zijn best veel toko’s die Prima Taste producten verkopen. Zoek er eentje bij jou in de buurt, hier op deze lijst bijvoorbeeld. En dan zou ik ze eerst even bellen om te vragen of ze het verkopen. Dan kom je niet voor niets.
Een paar weken geleden de leverancier van Prima Taste gemailed, maar toen geen antwoord, deze week weer geprobeerd en nu wel antwoord gekregen. In Den Haag (en Rotterdam) verkoopt de winkel Wah Nam Hong producten (niet alle) van Prima Taste.
Overigens is dit misschien ook leuk, de leverancier vertelde me nog het volgende:
Binnenkort staan wij in samenwerking met een van onze klant op de Chinese Moon Cake braderie in Den Haag op zaterdag 29 september. Wij zullen ook op deze dag Prima Taste producten promoten met leuke acties en proeverijen.
Ik ga wel een kijkje nemen dan..
Heb een tijdje terug laksa pasta gemaakt uit het boek van Adam Liaw, maar het was toch minder dan de laksa die ik in het buitenland op heb… Maar misschien telt lokale ambiance ook mee. :) Ga het het nog maar een keer proberen, want heb het toen in porties ingevroren en voel me nu weer geïnspireerd!
Heb je een tip voor een goed merk noedel? Ik voel me meestal wat verloren in het noedelschap.
P.S. Kokosmelkpoeder spreekt me niet zo aan. ;)
Nee, ik stond ook wat huiverig tegenover dat poeder, maar het was echt superlekker. En welke noodles je neemt is zo persoonlijk, ik vind dat moeilijk om er eentje aan te raden. Ik weet wel dat ik de laatste keer verse (hoewel uit de diepvries) ramen noodles van Master Lau had en die vond ik zelf dus erg lekker in de laksa.
En mijn tip voor de laksa zelf is: afmaken met limoensap.
Ik eet niet zo vaak noedels dus ga graag af op de tips van een ander. Maar ben nog niet helemaal om voor het pakje zakje van Prima! ;) Hoewel ik niet helemaal consequent ben want ik gebruik wel Mae Ploy currypasta en die witte Tom Ka zakjes…. :o
Thnx voor de snelle reactie. (wat plaats je trouwens weinig nieuwe posts de laatste tijd… Snif)
Nou, wat je ook doet, nooit de pasta van Asian Gourmet gebruiken. Wat een vieze chemische bijsmaak! Ik heb geprobeerd die weg te krijgen met extra sereh, djeruk purut en santen, maar uiteindelijk heb ik de hele zwik weggegooid, en dat doe ik niet gauw.
Dat heerlijke kokospoeder wat bij Prima Taste zit is trouwens ook los te krijgen, van het merk Kara.
Dat ga ik een keer kopen dan! Dat kokospoeder.
Trouwens, die Asian Gourmet misschien ook wel. Kijken of het echt zo erg is. ;-)
Hmmm laksa! Althans, de curry laksa zoals ze die in Singapore eten. De zuur-bittere smaakcombinatie van asam laksa trek ik echt niet, al zal het ook wel een beetje ‘acquired taste’ zijn’.
Ik heb een keer thuis de Nanyang pasta uit het overzichtje als basis gebruikt en het resultaat viel me niet tegen. Sowieso ben ik wel fan van die Nanyang zakjes. Je kunt er natuurlijk geen wonderen van verwachten, maar toch zijn er behoorlijke kwaliteitsverschillen tussen al die verschillende kant-en-klare pasta’s.
Ja, ik vond dat zakje ook goed te doen. Zeker als je de soep daarna nog wat op smaak brengt met was vissaus, limoensap en sambal. Dus dat merk zal ik nog wel eens uitproberen voor andere currypasta’s ook.
Ondertussen heb ik nog een lakse “getest” hier in Rotterdam. Bij Kamkong Kita, in Zuid, daar bij Pathe. Op zich best lekker. In ieder geval goed gevuld (echt enoooorm veel meer dan bij Dim Daily), de vis en garnalen niet overcooked, de noodles lekker dik en chewy, maar het was Maleisische Laksa en dat is volgens mij toch echt anders dan Singapore laksa. Niet zo fris en zoet (van de kokos). Veel aardser, ik weet niet goed hoe het uit te leggen. Maar evengoed wel lekker. Voor als je in hebt in een kom “noodle soep”.
Heerlijke laksa-discussie. 30 jaar geleden basis voor mijn laksaverslaving gelegd in Singapore. Wel eens zelfgemaakt, boemboe en al. Enorm gedoe met garnalen koken, pellen schillen hergebruiken ed. Wel erg lekker garnalenzoe kokosnat. Maar inmiddels weet ik beter:
Of naar Dim Daily in r’dam, als ik geen zin heb in zelfgedoe in de keuken. (ze moesten er alleen eens een goede luchtcirculatie nemen bij D.D.)
Of ik duik in mijn vriezer waar standaard verse laksa diepvriessoepjes, bereid in Singapore, op mij wacht. Te koop bij Oriental Delft, 2,75 euro diepvriesvak.
Er is ook nog een boemboe die wat mij betreft winnend is:
Laksa paste van Kee’s (potje) bij de Oriental asian super. Goed vissig. Als mie gebruik ik mihoen.
Hi all, can anyone tell me where I can order Laksa La Mian online in Netherlands?
Thanx!
I can’t, but did you see this : list of online Asian Shops in the Netherlands?
Probeer deze eens: Asian Home Gourmet. Een aanrader
Ik ben dol op de laksa’s. Het assortiment van Asian Home Gourmet
is erg uitgebreid. Voor elk wat wils om zo te zeggen.
Weet iemand waar ik producten van Prima Taste in Nederland kan kopen. Ik ben onder andere op zoek naar Prima Taste Hokkien Noodle.
Ik kom regelmatig producten van Prima Taste tegen. Vooral bij de wat grotere toko’s. Wat me wel opvalt is dat ze soms “een eigen plekje” hebben en niet staan daar waar je ze verwacht.
Waar woon je ongeveer? Dat is wat makkelijker om een adres aan te raden.
Dank je voor je reactie, Robin… Door vakantie ben ik een beetje laat met reageren.
Ik woon in Alphen aan den Rijn en ben regelmatig onderweg, dus kom nog wel eens ergens :)
Hi robin,
Heb je ondertussen al een goede tent in rotterdam gevonden? Ik hou juist van de dikke kokossmaak en pittigheid. Maar ik las dat die van kanpong kita en dim daily dus niet zo super zijn? Jammer.. ik ken alleen die van prima taste, super lekker :))
Nee, sorry, ik heb nog geen beter adres gevonden. Maar ook niet echt gezocht. De laksa van Kampong Kita was op zich wel de moeite waard hoor. Lekkere soep.
Laatst de laksa gegeten bij Nyonya nieuwmarkt. Heerlijk!!
Die tip ga ik onthouden voor als ik eens in de buurt ben. Een goeie laksa is nooit weg!
Hi,
Heb ondertussen het zakje laksa geproefd van BH en ik vond het echt vies. Smaakte echt naar een pakje, was supervettig en vol met kleurstof.
Smaakt het doosje prima taste hetzelfde als het zwart zakje? Dan ga ik die proberen.
Ik heb dit recept ook gevolgd, was lekker! Alleen had ik het blijkbaar niet goed genoeg geblenderd en er waren dus nog harde stukjes over.. -_-
Ik weet het niet meer zeker, maar volgens mij vond ik het doosje anders smaken dan het zakje. Maar ik weet echt niet meer in welk opzicht en of het ene lekkerder was dan het andere.
Mocht je ooit in KL zijn, eet dan Laksa in Old China Café, 11 Jln Balai Polis. Een sfeervollle authentieke plek, gespecialiseerd in Nyonya gerechten uit Melakka & Penang. De specialiteit is Laksa met een ‘depth of flavour ‘ yummy, zalig & onvergetelijk lekker.
Altijd fijn op zak te hebben, eettips. :)
Laksa is in Indonesië een product. Glass noodles gemaakt van Mung bonen.
Inderdaad!
https://www.aziatische-ingredienten.nl/glasnoedels/
Heeft iemand hier ervaring met de laksa pasta van Chng Kee’s? Zit in een glazen potje… Ik kan in breda geen pasta meer krijjgen van BH. Deze vond ik overigens best te doen zolang je er zelf maar citroengras, knoflook en gember bij doet..
Ik ben erachter, blijf uit de buurt van Chng Kee’s laksa pasta, ruikt vies, smaakt vies.
Grappig om mezelf antwoord te geven. Hopelijk hebben anderen er ook nog wat aan.
Nou, dat lijkt me zeker dat anderen er iets aan hebben, Mary. Bedankt dat je de moeite nam het te melden. :-)
Misschien een tip, er zijn steeds meer online adressen waar je je Aziatische produkten kunt bestellen. Kijk, hier is een lijst:
https://www.aziatische-ingredienten.nl/online-tokos/
Als je hecht aan een bepaald merk is het misschien de moeite waard daar eens rond te neuzen?
Hallo, misschien ken je dit adres al? Kampong Express, Gouvernestraat 2B in Rotterdam. De Laksa is er echt top! Ik eet er nooit iets anders omdat ik dit zo lekker vind, maar wat ik daar zie, ziet er allemaal goed uit. Groetjes!
Om de hoek bij Amazing Orientel / Wah Nam Hong op de kruiskade? Ja! Nou ja, ik heb er eerlijk gezegd nog geen laksa gegeten. Dat moest ik nu maar gauw eens gaan doen! Bedankt voor de tip.
Dan nog een tip van mij: probeer er ook eens de Jianbing, een Chinese pannenkoek van mungbonenmeel, bestreken met ei, daarop pulled chicken, hoisinsaus, chili olie, zwarte sesamzaadje, verse koriander en lente-ui. Echt lekker! Die kocht je vroeger bij Super Crepe, maar dat zit nu dus ín Kampong Express.
Dat ga ik zeker doen. En ik hoor ook graag wat je van de Laksa vond.
De Jiangbing vandaag geproefd bij Supercrepe: heel erg lekker. Dat krakje erin van een soort kroepoekje. Heel subtiel. Heerlijk!
Ah, leuk te horen! Ik moet nog steeds hun laksa proberen.
Het heeft even moeten duren, maar gisteren kwam het ervan. Heerlijk! Goeie laksa, goed gevuld met garnalen, fishcake en visballetjes (of misschien was een van de twee van inktvis, kan ook), met tofupuffs, een gefrituurd hald eitje, zachte, yummy noodles. Ik had het als takeaway, dus thuis de vulling in een grote kom gedaan en de soep even opgewarmd in de magnetron. Echt helemaal goed. Met aandacht en liefde gemaakt. Denk ik te proeven. :-)
Hij mocht alleen iets pittiger, maar dat heb ik altijd, dat ze me te laf inschatten. :-D
En als toegift ook even de Jian Bing Big Tasty. Haha, ze zijn lekker creatief daar. Deze is met crispy chicken én bacon. Ook lekker.
Allebei heel erg lekker. Leuk dat je het hebt geprobeerd en natuurlijk fijn dat je het lekker vond!