Zelf tofu puffs maken

Zelf tofu beignets (gefrituurde tofu) maken

Tofu puffs of tofu beignets (lees meer daarover in de post over tofubeignets) zijn luchtige, gefrituurde blokjes tofu die je kant-en-klaar, vers bij de Aziatische supermarkten kunt kopen. Lekker in Boeddha’s Verrukking, om te vullen of gewoon zo met een dipsausje weg te snacken. Maar hoe maak je ze nu zelf? Simpel!

Snijd een blok tofu in niet te kleine blokken. Gebruik het liefst een zo zacht mogelijke soort, silken tofu is perfect. Leg de blokken gespreid op een kunststof snijplank of iets anders dat bestand is tegen vrieskou en zet in de vriezer. Als de blokjes bevroren zijn haal je ze eruit en laat je ze ontdooien. De structuur is al helemaal sponzig geworden. Frituur de op een handdoek uitgelekte blokjes tofu in hete olie tot ze goudbruin zijn. Pas op voor spatten en bruisen. Ik deed het een paar minuutjes op 180°C.

Zijn ze net zo lekker en sponzig als die uit de winkel? Ik vond van niet, ik heb het idee dat die luchtiger en ook zoeter zijn. Maar als je nou ergens woont waar ze niet te krijgen zijn, dan komt dit toch aardig in de buurt.


Reacties

Zelf tofu puffs maken — 4 reacties

 1. Leuk, maak je een foto? Ben benieuwd of jij vindt dat het kan concurreren met de versie uit de winkel.

 2. Wow, Buddha’s verukking ziet er super uit! Beetje te moeilijk voor ’n beginner als ik ben. Als vegetariër zijnde ziet het er erg aantrekkelijk uit met zo ’n prachtig palet aan verschillende groenten en smaken. Ben ook wel ’n fan van beancurd. Moest hierbij ook aan ’n iets vergelijkbare schotel denken waarbij de aanblik ervan mij eveneens het water in de mond doet lopen: Miso kimchi vegetable stir fry with bean curd skin

 3. Nee joh, Buddha’s Delight is helemaal niet moeilijk!
  Je zet op je gemak alles klaar, geblancheerd/gaar/geweekt:
  Boeddha's Delight

  En dan hoef je het alleen nog maar bij elkaar te doen om door te warmen met een simpel sausje erdoor:

  Boeddha's Delight

  Het is misschien wat veel werk om alle onderdelen klaar te zetten, maar moeilijk is het zeker niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *