Lycheewijn

Lychee WijnHoe heet het?
Lycheewijn, China Lychee, Chinese lychee wine, lizhi jiu 荔枝酒

Wat is het?
Lycheewijn is een heldere, goudkleurige, alcoholische drank, gemaakt van puur lycheesap met suiker dat men (net als cider) laat gisten. De smaak is zoet en zacht, maar toch ook een beetje fris, tintelend. Minder mellow dan de japanse pruimenwijn, meer alcoholsmaak.

Hoe te gebruiken?
IJskoud serveren als desertwijn of gemixt in een cocktail.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: 红万寿 T.C.C Ningbo Best Spirits Co.Ltd
land van herkomst: China
etiket: 荔枝酒 China Lychee (14% alc)
ingrediënten: lycheesap, suiker
prijsindicatie: € 5,50 (600ml)

 Lychee likeur

merk: De Kuyper
land van herkomst: Nederland (Schiedam)
etiket: KwaiFeh Lychee Liqueur (20% alc)
ingrediënten: niet genoteerd
prijsindicatie: € vergeten (70cl)

Reacties

Lycheewijn — 14 reacties

 1. Ik las met interesse de info over lycheewijn. Heeft er iemand een goed receptje voor een aperitief op basis van die lycheewijn, maar met ‘iets’ erbij om het iets pittiger en minder zoet te maken? Ik kijk uit naar reacties.
  Alvast bedankt!

  Karine

 2. Ik zou het simpel houden en een scheutje in een glaasje prosecco, cava of andere bubbels serveren. Hopelijk komt er nog eens iemand langs met een briljant recept. ;)

 3. lychee wijn is veel lekkerder en natuurlijker .die van taiwan dan die van china hij is een beetje duurder.verkrijgbaar in belgie.

 4. Ik ken nog wel de lychee likeur van de Kuyper en heb die er meteen maar even bijgezet. Die uit Taiwan ken ik niet. Weet je het merk? Of is het TTL de Taiwan Tabacco & Liquor corporation? Die ook de Shaoxing rijstwijn maakt?

 5. Ik heb er wel al eens aan gedacht om er een soort van granité van te maken, dus: licht laten vriezen en dan regelmatig door elkaar roeren. Daarna weer even in de vriezer.Lekker fris in de zomer als aperitief.

 6. Dat lijkt me inderdaad hardstikke lekker ja. En met een alcoholpercentage van 14% zou dat volgens mij ook nog wel moeten lukken. Als het er ooit van komt, laat je het dan weten?

 7. Mooi, dan zet ik dat er als richtlijn bij. Ik ben een beetje laks in het noteren van de prijzen, ben mijn bonnetjes altijd kwijt. ;-)

 8. ik zou graag eens een recept vinden voor Lychee likeur, ik zoek al maanden maar helaas, mocht iemand iets weten ik hoor het graag!

 9. hoi Robin.

  Als eerste dankjewel, nu weet ik iig iets van de ingredienten lekker simpel, maar er staan helaas geen hoeveelheden bij en hoe lang het moet staan, dat is waar ik wel nogal overheen val.

 10. Ik denk dat het niet zo nauw komt. Een glazen pot vullen met lychees, bijvullen met jenever, wodka of (inmaak) brandewijn, waarbij ik denk dat als je een liter pot hebt er nog maar een halve liter drank bij past. En dan flink wat suiker. Echt een flinke laag.

  De verhoudingen zie je toch wel een beetje op die foto’s?
  Misschien kun je ook beter eerst een klein potje maken?
  En af en toe risico’s durven nemen. Gewoon doen! ;-)

 11. Ik vond net nog een Lychee wijn (Taiwan) gebotteld in november 2000 … zal die maar weggooien zeker ?

 12. Ik zou hem zeker niet weggooien! Het spul is vaak zo zoet, dat zou best nog helemaal okay kunnen zijn. Gewoon open maken en een slokje proeven. Als het goed is is het goed. Als het bedorven is proef je dat wel en spuug je het uit. Ik denk niet dat je er gauw ziek van zou worden. Dus gewoon proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *