300 jaar oude voorloper Aziatische-ingredienten.nl

VOC Kaneel

Het Nationaal Archief in Den Haag zal van 24 februari 2017 t/m 7 januari 2018 in haar tentoonstelling “De wereld van het VOC” de geschiedenis van de Verenigde Oost-Indische Compagnie tot leven brengen door het tentoonstellen van veel niet eerder vertoonde scheepsjournalen, bijzondere kaarten, brieven en tekeningen uit het VOC-archief.

Elke zondag tussen 13.00u en 14.00u is er een rondleiding, verdeeld over het jaar zijn er verschillende lezingen en workshops, je kunt uitzoeken of je van een VOC opvarende afstamt, maar wij gaan natuurlijk voor de twee mysterieuze boeken uit het begin van de 18e eeuw met beschrijvingen en tekeningen van allerlei gewassen en dieren uit Indië! Het Nationaal Archief zegt hierover: “Men weet vrij weinig over de achtergrond van deze boeken, maar aan de handschriften te zien hebben er verschillende personen aan gewerkt. Het grootste gedeelte is waarschijnlijk geschreven door een uit Duitsland afkomstige VOC-dienaar. Vast staat dat de bijzonder nauwkeurige tekeningen en de uitgebreide beschrijvingen een goed beeld geven van belangrijke handelsproducten van de VOC, zoals nootmuskaat en kruidnagel“. Dus dat wil ik zien: de 300 jaar oude voorloper van Aziatische-ingredienten.nl!

PS Op de foto hierboven zie je de pagina over kaneel. Je kunt erop klikken voor een vergroting, al denk ik dat mijn artikel over kaneel een stuk leesbaarder is : kaneel.


Reacties

300 jaar oude voorloper Aziatische-ingredienten.nl — 4 reacties

  1. Ha! Ik stam in rechte lijn van de initiator van de VOC af, nl. Johan van Oldebarnevelt. Zijn dochter Maria trouwde met graaf Cornelis van der Mijle; mijn betoverover….etc.etc.vader.
    Zo, nou jullie weer. :-)
    Maar dank voor de tip, ik ga er zeker naar toe!

  2. Dan lijkt het me dubbel zo leuk om rond te neuzen in de archieven, journalen en boeken! De tentoonstelling loopt een jaar, kom je vertellen hoe je het vond? Met tips enzo? :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *