De kroketten van Krokettenkunst

Gordel van Smaragd, daging smoor, rendang en Thaise kip kroketten
Een tijdje terug won ik een kroketfeestpakket van Kroketatelier Krokettenkunst in Nieuw-Weerdinge. Krokettenkunst (voorheen Cafetaria Prinsen) is al een tijdje wereldberoemd in Nederland om zijn kroketten in de meest fantastische smaken, maar ja, om nu helemaal vanuit Rotterdam naar Drenthe te rijden voor een kroketje is ook zo wat! Gelukkig versturen ze kun kroketten ook diepgevroren door bijna heel Nederland en zo ontving ik ook mijn kroketten. Keihard bevroren, dus maak je geen zorgen dat ze onderweg ontdooien.

Op de foto zie je de Thai Green Chicken, de Gordel van Smaragd, Rendang en Daging Smoor kroket. Allemaal verrassend lekker. Ik denk niet dat je moet verwachten dat de rendang of smoor smaakt zoals je moeder die maakte, maar ze zijn echt serieus lekker. Fris of juist kruidig, pittig of zoet, allemaal hun eigen karakter. Ambachtelijk gemaakt met mooie ingrediënten en een hele lading liefde.

In de Krokettenkunst Webshop staan zo’n 40 kroketten om uit te kiezen, sommige ook als bitterbal of hunebedje te bestellen en als je wilt geschikt gemaakt voor de airfryer. De smaken variëren in de tijd, zo is er steeds wat nieuws. Kroketten met Thaise, Indische, Italiaanse of Spaanse smaken, gemaakt van kip, rund, wild, allerlei soorten worst, eend, garnalen, Drentse beekforel, makreel, wilde zalm, paling, krab of zelfs kreeft, vegetarische kroketten met groenten, bospaddenstoelen, asperges en vele varianten met kaas. Nu wil ik ze allemaal!

Ingevroren Kroketten in de post


Reacties

De kroketten van Krokettenkunst — 9 reacties

 1. Verslavend hé deze Kroketten. Wij laten ze ook naar Amersfoort komen. Zoooo bijzonder

 2. Om die klinken wel erg lekker.

  Maar ben vooral blij dat er weer leven zit in de blog, miste te posts echt!

 3. Ohh! Wat lief! Ik zal mijn leven beteren. :-)
  Je zou denken dat ik met de lockdown extra veel kon posten, maar dat liep toch anders.

 4. Het is jammer dat Johannes het niet meer mee kan maken.

  Van Dam: ”weet je wat nòg lekkerder is dan een kroket… twee kroketten!”

 5. Beste Robin,

  Wat een fantastische post. Ik ben nu al nieuwsgierig. Eerst even plek in mijn vriezer maken en dan bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *