Indiase Mango’s (Aphonso)

Indiase Mango
Hoe heet het?
Indiase mango, Indian Mango. Op de foto : Alphonso mango.

Wat is het?
Zoals we in Nederland het aspergeseizoen hebben, hebben ze in India in dezelfde maanden april, mei en juni het mangoseizoen. En nadat in 2015 het EU-importverbod op Indiase mango’s werd opgeheven (iets met fruitvliegjes die we buiten wilde houden) kunnen wij er in Nederland nu ook van genieten. Er zijn een aantal overheerlijke rassen, maar iedereen is het er toch wel over eens dat de Aphonso het lekkerste is. De Alphonso mango is klein (zo groot een kleine avocado), minder langwerpig dan sommige rassen, heeft prachtig diep-oranje vruchtvlees en smaakt heerlijk zoet, sappig, bijna romig en heeft een warme, kruidige smaak die doet denken aan nootmuskaat.

Hoe te gebruiken?
De officiële manier om een mango te slachten is om eerst, rond/langs de pit, de twee “wangetjes” los te snijden. Die kun je met een lepel uitlepelen, eventueel nadat je eerst het vruchtvlees in ruitvorm ingekerfd hebt. De middelste plak, die waar de pit nog in zit, schil je eerst zo dun mogelijk en daarna snijd je het vruchtvlees rondom los. Lekker in lassi, smoothies, desserts of gewoon zo uit het vuistje. Een rijpe mango herken je aan een schil waarin geen of vrijwel geen groene vlekjes meer zitten. Deze mooie, rijpe, ingevlogen Indiase mango’s zijn niet lang houdbaar, meestal maar een paar dagen tot een week of anderhalf.

Tips, weetjes & recepten

Drie mango's

Wat is er zoal te koop?


Alphonso mango's van Ekirana.nl

Merk: deze mango’s kwamen van Ekirana.nl
land van herkomst: India
etiket: Indian Farm Fresh Sweet ‘n’ Tasty Alphonso Mango
ingrediënten: Alphonso Mango’s
prijsindicatie: ± € 12,- (6 stuks)(dit is ± 1,2 kilo) (prijs fluctueer tijdens een seizoen)


Waar is het te koop?
Bijvoorbeeld online bij Indiase webshop : Ekirana.nl (in Rotterdam)
Of bij een van de Indiaas gespecialiseerde Toko’s
Er schijnen ook ook biologische, Indiase mango’s te zijn. Waarschijnlijk te vinden bij biologische winkels.


Reacties

Indiase Mango’s (Aphonso) — 3 reacties

 1. Stuur mij 6 Alphonso mangos. Indien mogelijk morgen (17-9) in huis. Dan zal ik vandaag via overschrijvingskaart het bedrag incl verzendkosten overmaken.
  Graag het totale bedrag emailen
  Evt. track & trace

  *knip*

 2. Beste mevrouw J.A.Kalff, op deze website kun je niets kopen, ik geef alleen informatie. De mango’s zou je kunnen bestellen bij https://www.ekirana.nl/fruits-veggies.html

  Alleen zitten ze nu niet in hun assortiment, want het seizoen is alweer voorbij! Het seizoen voor deze mango’s is April, Mei, Juni.

  PS. Ik haal uw gegevens uit uw reactie, want dat was vast niet de bedoeling zo.

 3. Ben jij opzoek naar kwaliteit goed fruit wat je het gehele jaar door kunt bestellen? Neem dan een kijkje op Fruituitzuid.nl

  Fruit uit Zuid voorziet je van lekkere recepten, gezondheidsvoordelen en leuke feitjes en weetjes over exotische vruchten!

  Zeker de moeite waard om kennis te vergaren over exotisch en tropische vruchten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *