Mixed Pickles (gemengd tafelzuur)

Mixed pickles
Hoe heet het?
Mixed pickles / mixed ginger (GB), gemengd tafelzuur / gemengde gember (NL), mixed pickles / gemischter eingelegter ingwer (D), mixte pickles / mixte gingembre (F), 美珍什錦子姜 (China). Soms ook chinese vruchten of gembervruchten genoemd.

Wat is het? Mixed Pickles van Mee Chun
Er duizenden soorten pickles maar dit blauw-witte blikje Mixed Pickles van Mee Chun is in vrijwel elke toko en zelfs gewone supermarkten in Nederland te koop. Het zijn stukjes gember, ui, (groene) papaya, komkommer en wortel ingelegd in azijn, suiker en zout. Het smaakt als gekonfijte stemgember, maar dan iets frisser en wordt veel gebruikt in de Kantonese en Surinaamse keuken.

Hoe te gebruiken?
Gewoon in een schaaltje op tafel zetten en als pickles voor of tijdens de maaltijd eten. Of net als geconfijte gember op een blokje kaas of gewikkeld in een plakje gerookte eendenborst als borrelhapje serveren. Maar meestal worden deze blikjes inclusief het vocht gebruikt in makkelijke recepten voor zoetzure kip of zoetzure vis. Soms worden de stukjes voor verwerking eerst iets kleiner gesneden. Eenmaal geopend nog wel een paar dagen in de koelkast te bewaren. (maar nooit in het blikje zelf)

Tips, weetjes & recepten

  • Surinaams recept: Zoetzure kip of zoetzure vis
  • Op het blikje staat raar genoeg dat je het moet schudden voor gebruik. Geen idee waarom. Zou iemand dat echt doen?

Wat is er zoal te koop?


Blikje Mixed Pickles

merk: Mee Chun
land van herkomst: Hong Kong
etiket: Mixed pickles, gemengd tafelzuur
ingrediënten: gember, uitjes, papaya, lomkommer (zal wel komkommer zijn, nog nooit gehoord van lomkommer), wortel, azijn, suiker en zout.
prijsindicatie: € 1,75 (275g)Mixed pickles
Borrelhapje: plakjes gerookte eendenborst met mixed pickles.
Naar idee van Berdien Siere van Siere Cateraars.


Reacties

Mixed Pickles (gemengd tafelzuur) — 2 reacties

  1. Het schudden is voor het bezinksel in de siroop. Dit soort siropen kan nogal eens een beetje bezinksel onderin verzamelen, en veel mensen denken dan dat het bedorven is, want hee-oh-jee-vieze-drab.

    Dus even schudden verspreidt het bezinksel zich door de siroop, en oogt het weer wat frisser.

  2. Ik zou het bezinksel denk ik liever onderin laten. Ik zal er volgens keer eens op letten. De zoetzure kip staat nu op de to-do-list.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *