28 mei t/m 5 juni 2016: Tong Tong Fair in Den Haag

Tong Tong 2016
Het 58e Tong Tong Festival is dit jaar van zaterdag 28 mei t/m zondag 5 juni.
Maar liefst 9 dagen Indische kunst, cultuur, dans, veel muziek, eten en gezelligheid, dagelijks tussen 11.00u en 22.00u op het malieveld in Den Haag.
Voor meer informatie, ga naar de site: Tong Tong Festival

Hier een impressie van mijn eerste twee dagen (uiteraard gericht op eten, eten, eten) :

Met de Becak naar de Tong Tong
Met de becak (fietstaxi) van den Haag Centraal naar de Tong Tong.

Becak op de Tong Tong
Met zijn tweetjes in de becak (fietstaxi).

Met de scootmobiel naar de Tong Tong
Maar met de scootmobiel naar de Tong Tong kan ook!

Bengkel
“Even checken of alles er nog aan zit.”

Martabak Kip
Altijd lekker, een vers gemaakte martabak van Warung I. Djaja (€ 7,50). Al schijnt die van Warung Asli er schuin tegenover ook goed te zijn, met lamsgehakt en kruidige specerijen. Een dun laagje deeg wordt gebakken op een grote bakplaat. Dan gaat er een mengsel van ei, groenten en kip (of rund of niks) op, wordt het pakketje dichtgevouwen en gebakken. En tot slot gaar gefrituurd in een laagje olie. Direct opeten. Yummie.
(zie fotoserie : “The making of a Martabak“)

WarungGina Restaurant
Warung Gina, misschien wel de gezelligste stand op de Tong Tong. Met als groot voordeel: ze serveren biertjes! Jammer genoeg vond ik hun ketoprak (zie foto hierna) nogal tegen vallen. Flauw, geen sambal, geen limoen, alleen maar zoete pindasaus. Maar ik weet zeker dat de andere gerechten op de kaart wel erg lekker zijn!

Ketoprak
De ketoprak ziet er best lekker uit, maar was dus nogal saai.

Ketoprak
De ketoprak van Sari Soenda daarentegen zag er iets minder lekker uit, maar was juist wel lekker. Beetje pittig en ook hier en daar een zuurtje. Er had iets meer “liefde” in gestopt kunnen worden, maar het was evengoed erg lekker!

Mas Surabaya IJs
Altijd lekker, het schepijs van Mas Surabaya. Met superleuke smaken : nangka, santen, matcha, doerian, spekkoek, roedjak, pandang en meer!

Foodtruck-Conimex
De eerste foodtruck op de Tong Tong is van Conimex. Je proeft er Thaise curries, gemaakt met verse ingrediënten, behalve de currypasta’s, die zijn dus van Conimex. En heel grappig, ze verkopen macarons, gemaakt met diezelfd currypasta’s. Kijk:

Macarons Met Conimex vulling

Pempek Selam Palembang
Pempek Selam Palembang bij Dapur Den Haag (stand 5111). Prijs: € 8,50
Ze hebben daar meerdere specialiteiten met Indonesische fish cake. Het ziet er niet uit, maar toch is het lekker. De authentieke Palembangsaus (cuko) is zout, zoet en zuur tegelijk. En licht. Ik vond het lekker.
De dag erna ook nog Pempek Lenjer Palembang geproefd, dat is de fish cake zonder ei erin:

Pempek Lenjer Palembang

Soto Ayam Dapur
De soto ayam van Dapur Den Haag. Mocht van mij iets pittiger, maar gelukkig stond er ook een grote pot (homemade?) sambal op tafel.

Sate
Ik kon weer eens niet kiezen en bestelde de sate mix. Ik had een klein beetje spijt, wat ik weet zeker dat als je gewoon netjes 1 soort bestelt het beter smaakt. Nu was het een beetje kermis op mijn bord, maar toch vond ik alle sateetjes lekker.

Kwetiau Goreng op de Tong Tong
Verse rijstnoedels. Wie nog nooit eerder verse rijstnoedels at is dit zeker een aanrader. Bij stand nr 5231 van Kookstudio Dapur Saya, winnaar van de 2e prijs van de Zilveren Rijstlepel 2016 :

Kwetiau Goreng Seafood

En dinsdag zijn we ook nog even wezen eten bij de winnaar van de Zilveren rijstlepel 2016, Naomi’s Restaurant (standnr 4121 in Eetwijk Noord):
Naomi's Menu Padang
We bestelden Menu Padang, dat zou zijn cumi cumi kare (gevulde inktvisjes), gulai kambing, rendang, diverse groenten, witte rijst, tempe, emping en gebakken uitjes. Maar dat klopte niet helemaal met was ze opgeschept hadden. Maakt niet uit, ik geloof dat we goed bedeeld werden. En het was lekker! Daar gaat het om. Leuke stand, lieve bediening.

Reacties zijn gesloten.