Vegetarische Toko Sie San in Den Haag

Vegetarische Toko Sie San in Den Haag

Vegetarische toko Sie San (斋善素食杂货)
Wagenstraat 82, Den Haag

LET OP: sinds 2021 gesloten!

Toko Sie San werd in 1995 opgericht door mevrouw en meneer Lee, beiden vegetariër en niet tevreden met het aanbod aan vegetarische producten in de reguliere en Aziatische winkels. Dat kon beter en dat hebben ze bewezen.

De toko leek op het eerste gezicht een gewone toko, planken vol zakjes, flesjes en potjes met de standaard sauzen, noodles, ingelegde groenten, noem maar op. Maar dan wel (of ook) vegetarische oestersaus. Daarnaast diepvrieskasten vol met allerlei bijzondere vegetarische producten die je elders echt niet tegen komt en die alleen de Chinezen kunnen verzinnen: vegetarische lamsstoofschotel, vegetarische visballetjes, kippenbouten, hotdog en zoveel meer. Of een hele stellage met gedroogde tofu-producten.

Er was ook een selectie aan verse groenten, kruiden en tofu. En een counter met kant-en-klare, thuis-alleen-opwarmen-gerechten als bijvoorbeeld “vegetarische ketjap manis” of “vegetarische kerriegarnalen”. Net als in de Indische toko’s, maar dan dus vegetarisch.

Om kort te gaan: het was een gezellige toko met vriendelijke, persoonlijke aandacht, een must voor iedere vegetariër. Maar nu dus gesloten.

Klik hier voor andere toko’s in Den Haag

Vegetarische Toko Sie San, Den Haag


Reacties

Vegetarische Toko Sie San in Den Haag — 13 reacties

 1. Zo, zo Robin, een dagje naar de grote stad geweest (al die toko’s).

  Grapje natuurlijk

  Remi

 2. Den Haag: 98,20 km² en 489.375 inwoners
  Rotterdam: 319,35 km² en  603.425 inwoners

  Puh! Uitstapje naar ’t platteland zul je bedoelen. ;-)

 3. Ik weet het niet, ik zou zeggen bel of mail ze even.
  Hier staat hun contactinformatie: klik.

  PS Kali verkopen ze volgens mij ook op de Oosterse Markt in Beverwijk.

 4. Hallo,

  Vrijdag naar Toko Sie San in Den Haag geweest speciaal voor de vegetarische vissaus. Helaas… die verkopen ze niet! Best jammer want mijn partner is intolerant voor alle vis- en schaalbeestjes en ik dacht eindelijk een goeie vangst te hebben…

  Groet,
  Fierce

 5. Mevrouw vertelde dat volgens haar vegetarische vissaus niet eens bestond, dat ze er nog nooit van gehoord had…

 6. Nou ga ik enorm twijfelen. Ik zou dat toch niet verzonnen hebben? Hm, hm, nou ja, misschien dan toch wel. Vervelend dat je er dus voor niks heen ging!

 7. Hoi Robin,

  Ik ben toch nog ‘ns het internet opgekropen want ik vond het zo’n vreemde toestand rondom die vegetarische vissaus. Om kort te zijn: het bestaat wel degelijk! Ik heb een productvergelijking gevonden via deze site: MessyVegetarianCook.com.

  Helaas heb ik de vissaus nog niet gevonden op de Nederlandse markt dus ik ben recepten aan het uitproberen voor vegetarische vissaus. Zie volgende link: thekitchn.com en deze: MyBluprint.com

  Groetjes,
  Fierce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *