Vijf jaar Aziatische-ingredienten.nl

Aziatische Ingredienten Foto Archief

Vandaag vijf jaar geleden, op 1 november 2010 om 20:45u slingerde ik het bericht de wereld in dat Aziatische-ingrediënten.nl online stond. Dat waren toen 157 posts, een jaar later waren het er 417 en nu zitten we na vijf jaar op 643 posts: 430 posts over produkten en ingrediënten uit de toko, 132 recepten, 83 toko’s die ik bezocht, 16 kookboeken die ik recenseerde en 4 kwisjes voor de leuk. (ja, er zitten een paar dubbeltellingen in).

Er zijn nog veel toko’s die ik graag een bezoekje zou brengen, een stapel boeken die op een recensie wachten, onnoemlijk veel produkten & ingrediënten die “nog moeten”, recepten om uit te werken en een restaurantrubriek die nooit van de grond is gekomen, maar met een fulltime baan “naast mijn website” ben ik blij als het me lukt een nieuwe post per week te schrijven.

In de echte wereld kijken mensen me meewarig aan als ik hierover vertel, ik kom vrijwel nooit iemand tegen die de site kent, maar toch had ik vorige maand echt, heus de 10 miljoenste pageview en weet ik door de vele reacties hier en in de mail dat er veel mensen zijn die wel van koken houden en geïnspireerd raken door deze site. En dat alles bij elkaar is zo ontzettend leuk, ik ben nog lang niet klaar: op naar het volgende lustrum!

PS. Op de foto: 3317 netjes gearchiveerde foto’s (10Gb) die gebruikt zijn voor de website.
Niet op de foto: de duizenden niet-uitgewerkte foto’s die liggen te verstoffen.


Reacties

Vijf jaar Aziatische-ingredienten.nl — 41 reacties

 1. lieve Robin, als eerste van harte gefeliciteerd. Ik weet niet hoe ik er bij kwam (in mijn hoofd) dat je veel en veel langer bestond hahaha.
  Dit is echt een super site, niet alleen je recepten en je recensies van restaurants zijn geweldig. Maar vooral je uitleg over kruiden en specerijen. Als ik iets niet weet ga ik hier als eerste zoeken en daarna verder wat ik er mee kan. En nu zie ik ineens Sojabonensauzen (op ’n rijtje) waar mijn aandacht naar toe getrokken wordt, dus ik ga daar even op koekeloeren. :) Ik ben blij met je site en ik hoop echt nog vele en vele jaren hier van te genieten <3

 2. Kijk, daar doe ik het voor!! :-)

  Nee, dat is niet helemaal waar, ik doe het omdat ik het zelf leuk vind om te doen. Het uitzoeken, fotograferen, omschrijven en alles er omheen. Maar jeetje, wat is het leuk om zulke lieve reacties te krijgen. En te weten dat mensen er ook echt iets aan hebben. Ik hoor ook wel eens reacties van mensen die eerder nooit Aziatisch kookten en door mijn site over de drempel getrokken zijn en nu de Aziatische sterren van de hemel koken. Zo leuk allemaal. Dankjewel, Ansuya, Elsa en iedereen die eerder/elders reageerde.

 3. Hoi Robin,
  Gefeliciteerd met het lustrum voor Aziatische ingrediënten. Je maakt een geweldige site! Mooie foto’s, informatief en zeer inspirerend. Op naar het volgende lustrum!

 4. Ga vooral zo door! Het is altijd de eerste site waar ik informatie zoek als ik wat Oosters van plan ben.

 5. Hallo Robin,

  Van harte gefeliciteerd! Ik vind het een site die me informeert, inspireert en amuseert. Ik leer er over ingrediënten die ik niet ken, over keukens die me vreemd zijn. Ik pik er dingen op die ik later op een andere manier weer toepas, ik haal er wel eens een recept vanaf, en het is voor mij een vraagbaak over de Aziatische keukens. En gecombineerd met je stukjes op feestboek… Ik zou de site (en je facebook-stukjes) niet willen missen.

  Dus naast gefeliciteerd ook nog eens van harte bedankt voor alle moeite die je er in hebt gestoken en steekt. En veel succes en plezier met de komende vijf jaar!

  Paul

 6. gefeliciteerd met dit lustrum! Ik vind je site super en gebruik hem heel vaak om (voor mij) nieuwe ingrediënten op te zoeken en te kijken wat ik ermee kan! Je hebt een fantastisch online naslagwerk gemaakt hiermee :)

 7. Hoi Robin,
  gefeliciteerd met het 5 jarig bestaan van een geweldige site.
  Een van mijn favorieten!
  Ga zo door.
  Lieve groet, Marieke

 8. Ik kwam vandaag je website pas tegen, leuk! Ik woon niet in NL, dus ben nog hebberiger naar recepten en producten.
  Ik ga eens even zoeken of er ook opstuur mogelijkheden zijn.
  Heb je ook een FaceBook site?? Want dat maakt natuurlijk ook veel mogelijk en en geeft veel bekendheid! Ik ga je dan direct volgen!!
  Succes met de website verder!

 9. Ik heb zeker geen spijt dat ik er toch nog een post aan wijdde. Ik wentel me lekker in alle aardige woorden. Dank jullie wel! :-)

  En Ineke, mijn facebook account is: KokRobinNL. Ik heb een openbaar profiel, je kunt me volgen zonder vriendjes te worden. Al zeg ik daar ook nooit nee tegen. ;-)
  Maar voor wie niet direct lief en leed wil delen is dat misschien handig om te weten.

  Voor “opstuurmogelijkheden” verwijs ik naar de lijst met Online Toko’s.

 10. Fangirl hier! Ik ben beslist één van die ‘mensen die eerder nooit Aziatisch kookten en door mijn site over de drempel getrokken zijn en nu de Aziatische sterren van de hemel koken’. Ben ik je nog meermaals per week dankbaar voor als ik weer eens een goeie hap zelfgekookt Thais, Koreaans of Srilankaans in mijn mond steek :) Je hebt een fenomenale site en ik hou echt een beetje van je. Op naar het volgende lustrum! -x-

 11. Ha Robin,
  Een aantal jaren geleden, via de boekjes van Anne Wilson, kennis gemaakt met de Aziatische keukens. Jouw site geeft waardevolle informatie en leuke recepten. Ik volg hem vanaf het begin.
  Gefeliciteerd met het lustrum en ik mag hopen dat je nog een tijdje doorgaat.
  Groet, Rob

 12. Mooie prestatie Robin, blijf doorgaan zo ;-)

  Shit, mislukt staat er weer, moest alles opnieuw weer invullen.

  Houd goede moed.

 13. Dankjewel allemaal. Leuk dat er zoveel fans zijn.
  En ja, ik blijf doorgaan, ben nog lang niet klaar. :-)

 14. Zojuist checkte ik in op je website en dacht: “Robin is echt de enige die me weet te verrassen” Daarna las ik je bericht over je lustrum. Ik ben dus een van die stille fans. Dit is namelijk de eerste keer ooit dat ik een reactie schrijf. En al die tijd heb ik, zonder dat jij het wist, genoten van alles wat je schrijft. En echt, ik vind Aziatische Ingrediënten geweldig! Niet alleen omdat de informatie accuraat en volledig is, maar ook en vooral omdat je je niet laat leiden door hypes maar door een onstilbare honger naar informatie, en omdat je vaak iets schrijft wat nergens anders op het web te vinden is. Top! Ik verslind het allemaal gretig! Bedankt!!

 15. Hoi Robin,

  ook ik wil je feliciteren met je lustrum. Ik had een teringhekel aan computers en mailen en internetten, maar jouw website maakte het internet weer leuk! Ik heb je site echt uitgelezen, en ga nog regelmatig even kijken of je wat nieuws hebt, ‘mijn’ toko hebt bezocht (check) en weer even spieken in je lekkere recepten. Bedankt voor alle inspiratie, informatie en mooie foto’s. Ik vind het ook leuk om je reacties te lezen, zowel die van je gasten als jouw reactie daar op. Chapeau!

 16. Hallo Robin,

  Hier nog een stille fan. Niet te geloven dat deze site nog maar 5 jaar in de lucht is. Er staat voor een leven lang aan informatie op!
  Bedankt voor al je werk, foto’s, fijne manier van uitleggen, geduld en input tot op heden, en bedankt reagerende fans voor alle extra aanvullende info. Zonder deze site had ik nooit zoveel plezier gekregen in Aziatisch koken!

  Groetjes, Kirti

 17. leuke en interesante site zeer leerzaam
  aziatische keuken is zo uitgebreid

 18. Hai Robin,
  Gefeliciteerd met je lustrum. Ik kom regelmatig op je site en vind het altijd leuk om hier wat nieuwe dingen te leren.
  Succes!

  Groeten, Frits

 19. Hewel Robin, ik heb gisteren citroengras gekocht… wist niet goed wat mee aan te vangen en googelde dus maar wat. Nu hang ik hier al een uur en half op jouw mooie, leerzame, leuke en klare site!
  Echt bedankt, keep up the good work!
  Katrien

 20. Leuk te horen! Hopelijk is dit het begin van een mooie ontdekkingstocht door de Aziatische keukens. Er is zooooveel lekkers te maken. :-)

 21. Beste Robin,

  Gefeliciteerd met het ‘houten’ lustrum van je geweldige site! Zelf ben ik ook redelijk thuis in Aziatische ingrediënten en receptuur. Toch, wanneer ik iets niet weet of gewoon iets meer wil weten, weet ik dat ik op jouw site bijna altijd een antwoord vind. Sowieso een goeie plek om rond te struinen en veelal zonder vervelende reaguurders. Ik vind dat je het geweldig doet. Helemaal nu ik lees dat je het naast een fulltime baan doet. Keep up the good work!

  Groet,

  Nandaka

 22. Hallo Robin,
  Als ik iets over aziatische ingredienten wil weten begin ik altijd op jouw site. Dat is heel vanzelfsprekend geworden. Dus bij deze: alsnog complimenten voor je erg systematische en overzichtelijke site. De foto’s zijn ook altijd prachtig en levensecht. Ik denk dat iedereen daardoor zin krijgt om te koken. Ik in ieder geval. Deze foto’s brachten me ook bij je Flickr fotostream. Super!
  Groet,
  Marijke

 23. Je site bezoek ik geregeld om iets op te zoeken en met veel plezier lees ik je goed geschreven artikelen. Ik blog ook en weet hoeveel werk er in zit maar het geeft ook veel voldoening!
  Succes met al je plannen en artikelen in de toekomst!

 24. Hoii robin. Lichtelijk aan de late kant. Maar toch nog gefeliciteerd dat je site al zo lang bestaat!! Al heb ik het idee dat ik je site al langer gebruik :) echt super handige site en de manier van schrijven vind ik ook leuk. Ga vooral zo door!
  Grtjz reena

 25. Hoi Robin,
  Ik gebruik je site altijd voor informatie over kruiden/aziatisch koken. Ik heb inmiddels een enorme kruidenkast, prachtig overzichtelijk ook (mooi geëtiketteerde blikjes in een ‘letterbak’) maar dankzij jouw site kom ik regelmatig net even aan de extra info die ik zoek of vind ik weer iets nieuws om toe te voegen. Zeker aangezien ik zoutloos moet koken is de nieuwe info over kruiden op je site onmisbaar geweest! Dank!
  J.H.

 26. Robin, ik mis jouw 10-jarig jubileum nieuws! Heb je dat stilletjes voorbij laten gaan? Smakelijke groeten, Jolan

 27. Ja, erg he? :-D
  Ik had nog wel grootste plannen voor allerlei winacties en weet ik veel, haha, niks van terecht gekomen. Hele jaar al druk druk druk en ik heb mijzelf beloofd: de site bijhouden moet leuk blijven en nooit als een verplichting voelen. En ik dacht ook, een jubileumjaar kun je een heel jaar lang vieren, dus het kan nog. ;-)

 28. Dus nu bijna 11 jaar!! :)
  ben nog steeds een frequent kijker en gebruiker..

  groet van Chris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *