Aziatische Supermarkten en Winkels

Voor een adreslijst van aziatische supermarkten en winkels, ingedeeld per provincie & stad klik je bovenaan (of in de kolom rechts) op (Winkels) Adreslijst Nederland.

Ken je Aziatische supermarkten die daar nog niet bij staan? Geef het door, dan zet ik ze erbij: mail

Van de Aziatische supermarkten die ik bezocht maakte ik een kleine beschrijving of recensie, zodat je weet wat je er ongeveer kunt verwachten. Die vind je (in de rechterkolom) ingedeeld per stad.


Reacties

Aziatische Supermarkten en Winkels — 23 reacties

 1. Een drempel voor mij bij het bezoeken van toko’s is nog steeds het onberekenbare gedrag van het personeel. Er valt geen peil op te trekken, sommigen zijn vriendelijk en behulpzaam, anderen onvriendelijk en bot. Jonge medewerkers spreken meestal Nederlands, dat helpt bij vragen.

 2. En toch is dat ook aan het veranderen. Ik kom het in ieder geval steeds minder tegen, dat nurkse. Op een tijd komen dat het niet zo druk is helpt, maar wat nog het beste helpt: je van tevoren op Aziatische-ingredi

 3. Je hebt gelijk om goed voorbereid zo’n toko in te gaan. De Chinese namen van producten op te schrijven helpt. Maar een beetje klantvriendelijkheid mag ook wel eens. Er waarom kunnen Chinezen die hier al tientallen wonen niet een paar woorden Nederlands leren?

 4. Misschien omdat Nederlands net zo buitenaards voor hun is als Chinees voor ons? Ik heb er 2,5 jaar gewoond en kan alleen tellen (en dus afdingen ;-) ) en zeggen hoe je linksaf, rechtsaf of rechtdoor moet……

  En verder is die Aziatische keuken zo ongelofelijk divers, als hier bij de appie de medewerkers al niet weten wat een stoofpeer is of een rettich, waarom zouden we dan verwachten dat de medewerkers in Aziatische supermarkten wel wandelende encyclopedieën zijn? (in Indische, Thaise, Chinese, Vietnamese, Japanse, Koreaanse en weet ik veel wat voor keukens)

  En echt, ik blijf erbij, de klantvriendelijkheid wordt met de dag beter. Ik ben laatst nog de hele winkel door meegesleept op zoek naar “nagari”: heen en weer, dit dan, dat dan, zus of zo? Ergens waar ik eerder vaak een simpel “nee, hebben we niet” te horen kreeg. En nee, ze weten niet dat ik van Aziatische-ingredienten.nl ben.

 5. Dag Ulrik,
  Als Chinese, geboren in Nederland, moet ik even reageren op jouw opmerking over Chinezen die maar even een paar woorden Nederlands moeten leren. Wat Robin zegt klopt echt, het Nederlands is totaal buitenaards voor Chinezen. Niet alleen de grammatica is totaal anders, maar ze kunnen ook niet van de klank een woord herleiden, zoals je dat als Nederlander bijv. wel kan met een Westerse taal. Chinees is een heel andere taalgroep (met alle bijbehorende consequenties).
  Daarnaast zijn de meeste Chinezen (van de oudere generaties) hier naar toe gekomen als volwassenen en het is heel erg lastig en moeilijk om een volledig andere taal te leren als volwassene. Nog een andere reden is, dat Chinezen die hiernaartoe emigreerden, meteen aan het werk gingen/ gezet werden, om zo snel mogelijk voor hun familie te kunnen zorgen. Dit zorgt ervoor dat ze domweg geen tijd hebben om naar school te gaan. Eerst maar brood (lees: rijst) op de plank en de rest komt later wel, is de gedachte hierachter.
  Ik bedoel dit niet als kritiek naar jou toe, maar ik merk dat veel mensen er net zo over denken als jij. En het spijt me te zeggen, maar ik vind het erg kwetsend. Als ik kijk naar mijn eigen ouders, ze proberen zo hard om de taal te leren, te onthouden en te gebruiken, om dan vervolgens een ongeduldige reactie te krijgen van andere mensen die wel goed Nederlands spreken, dat moedigt ook niet aan!

 6. Via een Koreaans recepten blog las ik over KTDC (Korea Trade and Distribution Center) in Rotterdam. Ken je deze en weet je misschien wat ze zoal hebben?

 7. Hm, dat klinkt raar in het Nederlands, alsof de ingrediënten overleden zijn. Ik bedoel dus dat het een feestje is om daar inkopen te gaan doen.

 8. Hey Robin tegenover cheung kong ligt May fun ook heel leuk staad niet in je lijst van Rotterdamse toko,s.

 9. Hee ja, inderdaad. Ik heb er wel foto’s van, maar nooit een postje geschreven. Binnenkort eens doen. Die hebben van die dingen als rundermaag enzo he?

 10. Ja klopt er lag van alles op mee neem dimsum gebied ook kwal en varkenspootjes en kippenpootjes enzo.
  Een leuk chinatown en heerlijk gedimsumd bij Tai wu en Chinatown fastfood,kom er binnenkort eens terug.

 11. Je loopt achter met de toko,s in Utrecht sinds ruim 1 jaar zit er en naast het bekende restaurant Paradijs op vredeburg 27 het is toko goedendag ik was er vanmiddag even erg leuke toko en mooi ingericht voor met wat verse hapjes spekkoek en zo en servies goed en achter de toko kruiden diverse diepvriezen met van alles erin verse groente en meer.

 12. Ah ok ik was er vandaag ga er morgen weer heen,ik ga namelijk naar dimsum bar pacifica in de st jacobstraat de chefkoks van oriental city uit Amsterdam zijn daar aan het werk en dat is daar zalig de dimsum bedoel ik.

 13. Ze zijn daar nu aan het werk,ik zag het al aan de dimsum kaart dat er dingen op stonden die ze in Amsterdam ook hadden.

 14. Bekijk net de eindhovense toko’s. Wellicht handig om de failliete en gesloten winkels te verwijderen?

 15. Nou, nee, dat vind ik niet zo’n goed idee. Want ik denk dat er genoeg mensen zijn die zich zo’n winkel nog “herinneren” en dan misschien denken dat ik hem gewoon “vergeten” ben in de overzichten. Dus ik hou ze er liever in met de melding dat ze gesloten zijn.

 16. Beste meneer/mevrouw,

  Weet u of ik ook Yujacha (voor de thee) ergens in regio Utrecht kan krijgen bij bovenstaande Toko’s bijvoorbeeld?

 17. Frank, als je her en der een beetje doorklikt kom je bij een adreslijst van alle toko’s in Nederland of hier, bij wat verslagen van bezoekjes aan een paar toko’s in alleen Utrecht.

  De yujacha die je zoekt verkopen ze op zeker bij de grotere toko’s zoals die van Amazing Oriental of Tjiau Jiang. Of je zoekt in de adreslijst een toko dicht bij je in de buurt en belt ze eerst even om te vragen of ze het hebben. Of anders heb ik nog een tip: het staat niet altijd op een logische plek in de schappen. Soms bij de thee, soms bij de snoepafdeling, soms bij het ingeblikte fruit enzo. Het kan echt zoeken zijn. ;-)

  Succes!

 18. Hoi, ik mis de Hong Kong superstore Adres: Kinkerstraat 298H, 1053 GC in Amsterdam. op je lijstje
  Fijne site, btw.
  Dank daarvoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *