Yuzu thee (yujacha)

Yuzu Cha

Hoe heet het?
Yuzu thee, yuja-cha (Koreaans), yuja thee, citroen thee, ゆず茶, youzi cha (柚子茶). Hoewel de inhoud van het potje feitelijk yucheong heet (de Koreaanse uitspraak) en daar maak je dan yuzu thee van.

Wat is het?
Yuzu thee is een beetje op marmelade lijkende substantie, gemaakt van yuzu, honing en suiker. Yuzu is een bijzonder Aziatisch citrusvruchtje, vooral populair in Japan en Korea. De smaak lijkt een beetje op limoen en mandarijn, maar toch weer anders. Boordevol vitamine C. Verse yuzu is (vrijwel) niet te krijgen in Nederland, yuzu thee wel. Maar let op, ook al heet het yuzu thee, grote kans dat er voornamelijk citroen in zit.

Hoe te gebruiken?
Een volle eetlepel (of meer) in een kopje kokend water. Lekker in de winter als het koud is. Of na een copieuze maaltijd. In Korea is het gewoonte om ook een paar rauwe pijnboompitjes in de yuzu thee te strooien. Verder kun je het natuurlijk gebruiken zoals je marmelade zou gebruiken, bijvoorbeeld in toetjes of gebak, een schepje bij de stoofpeertjes, legio mogelijkheden. De yuzuschillen kun je gewoon opeten.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: ゆず茶
land van herkomst: Korea
etiket: ゆず茶 Citron tea, cedro tee, citron thé, cedratzitrone thee
ingrediënten: citroen, suiker, honing, Isomalto Oligo Siroop, Vitamine C (E300)
prijsindicatie: € 4,40 (300g)

Reacties

Yuzu thee (yujacha) — 5 reacties

  1. Op welke afdeling is dit potje te vinden? Thee, ingeblikt fruit, snacks oid?

  2. Dat verschilt per winkel! Bij Oriental staat het bij de thee, maar bij Wah Nam Hong staat het bij de conserven. Ben bang dat het zoeken geblazen blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *