Fruit Jelly Cups

Chinese gelatine snoepjesHoe heet het?
Fruit jelly cups, Sunday jelly, jelly sweets.

Wat is het?
Fruit jelly cups zijn een soort kruising tussen een winegum en een drilpuddinkje. Vroeger werd in deze snoepjes het japanse geleermiddel konyaku gebruikt. Die variant op gelatine heeft namelijk geen koelkast nodig om op te stijven. Het smelt ook niet je mond (of maag). Je moest er dus echt op kauwen. Nadeel daarvan was jammer genoeg wel dat er wereldwijd een aantal kinderen in zijn gestikt en het is daarom ook een tijdje verboden geweest. Maar ondertussen hebben fabrikanten de receptuur veranderd, kun je er niet meer in stikken en zijn ze gelukkig weer te koop.

Hoe te gebruiken?
Bij de variant op de foto hierboven kun je nadat je het dekseltje eraf hebt gescheurd de jelly zo in je mond floepen. Maar er zijn ook iets grotere puddinkjes te koop (zie laatste foto hieronder), die zijn iets moeilijker zo uit het vuistje te eten, vandaar dat er ook ieniemienie lepeltjes bij zitten. En tot slot zijn er ook jellies te koop in een soort van plastic flesjes waar je lekker aan kunt lurken. Waarschijnlijk het makkelijkst voor de allerkleinsten, maar ik vond ze te zacht/waterig, maar door de superleuke pot waar die in verkocht wordt toch ook onweerstaanbaar.

Tips, weetjes & recepten

 • Dit soort snoepjes zijn niet geschikt voor mensen die iets tegen synthetische kleurstoffen hebben of kinderen die gevoelig zijn voor hyperactiviteit. Want vooral die laatste drie E-nummers ( E102, E129 en E133 ) zijn redelijk omstreden. De laatste variant hieronder lijkt het onschuldigst, E270 is gewoon melkzuur, niks mis mee.

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!

merk: Cocon Food Industries
land van herkomst: Maleisië
etiket: Sunday Jelly, Jeli Perisa, Buah-Buahan.
ingrediënten: water, suiker, geleermiddel E407 (=Carrageen), geconcentreerd vruchtensap (mango, lychee, druiven, appel, aardbei), voedingszuur E330 (=citroenzuur), aroma, kleurstof E102 (=Tartrazine), E129 (=Allura Rood AC),E133 (=Brilliant Blauw FCF)
prijsindicatie: € 2,95 (22 cupjes a 46g)
Rose Varkentje gevuld met jelly snoepjes
merk: Ban Hocck Food Pte Ltd
land van herkomst: Singapore
etiket: geen
ingrediënten: water, suiker, fructose, zeewier extract (stabilisator (E406), Emulgator (E407], zuurteregelaar (E330), Natuurlijk aroma (Aardbei, druif, Mango), kleurstoffen (E129,E102,E110,E113), zoetstof (E950), conserveermiddel (E202).
prijsindicatie: € 4,95 (850g)
gekocht bij: Oriental
 Pot met lychee jelly snoepjes
merk: Mong Lee Shang
land van herkomst: Taiwan
etiket: Fruity Jelly with Coconut Lychee
ingrediënten: water, suiker, fructose, kokosnoot, E270, zeewier extract, natuurlijk aroma
extraatje: 6 piepkleine, plastic lepeltjes
prijsindicatie: € 4,75 (1328g = 18 kuipjes)

 Fruit Jelly Straws

merk: jin jin
land van herkomst: Taiwan
etiket: Jelly Strip
ingrediënten: water, sugar, fructose, seaweed extract, citric acid, sodium citrat (as acidulanted), natural flavors (grape, green apple, lychee, pineapple, strawberry), FD&C (yellow No.5 (E102), yellow no.6 (E110), blue no.1 (E133), red no.40 (E129)
prijsindicatie: € ? (500g)

Reacties

Fruit Jelly Cups — 12 reacties

 1. ik ben al een tijdje opzoek naar deze jelly snoepjes, weet iemand misschien waar deze te vinden zijn?

 2. ik woon in de buurt van almelo, voor zover ik weet weinig tot geen toko’s hier in de buurt dus… maar bedankt voor de reacties tot nu toe! wie weet ga ik wel n keer in een ‘grote stad’ zoeken.

 3. De drilpuddinkjes zijn niet altijd makkelijk te vinden, waarschijnlijk omdat ze een tijdje verboden zijn geweest. De minder doorzichtige, meer op gewone puddinkjes lijkende variant is makkelijker te vinden.

 4. aha, ik ken alleen de gelatine puddinkjes met een lychee erin. ik had verwacht dat zoiets veel makkelijker te vinden zou zijn! misschien zelfs inmiddels wel in de gewone supermarkt, maarja dat zal dan nog wel een paar jaar duren.

 5. Ik heb in Wah Nam Hong een tijdje geleden een voorraad konyaku poeder gekocht. Verschillende smaakjes. Kan ik zelf maken wanneer ik wil :).. En de lychee’s erin stoppen :)

 6. Hi, ik wil graag weten waar je deze pot met jelly snoepjes kan kopen. Ik zie hier op deze site staan prijs € 2,95 (klopt dit)?

 7. Ik heb vandeweek bij de toko mango pudding cupjes gevonden van het merk ”Cocon”. Het zijn gele puddingkjes van kokosmelk met stukjes mango erin. Ik moet zeggen dat ze erg lekker zijn! Zit ook niet zo heel veel rommel qua e-nummers in.

 8. Ik wil jelly fruits kopen maar kan het nergens vinden. Ik zag 1 site maar dan kost 1 jelly fruit al 17 euro ofs

 9. Waar kan ik deze dingen kopen ik ben er al een lange tijd naar opzoek
  En hoeveel kosten ze per stuk.
  Ik zelf woon in Ermelo dicht bij Harderwijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *