Indische saucijzen (van van Olphen)

Indische saucijzen
Hoe heet het?
Indische saucijzen, de enige echte Indische saucijzen van van Olphen.

Wat is het?
Indische saucijzen zijn verse braadworstjes (van varkensvlees dus) die volgens geheim familierecept op Indische wijze zijn gekruid. Niet met sambal of spaanse pepers zoals je misschien zou verwachten, maar met specerijen zoals kruidnagel. Al drie generaties een begrip in Den Haag, maar ook ver daarbuiten.

Hoe te gebruiken?
Prik een paar gaatjes in het vel en bak ze met hooguit een drupje olie (er komt genoeg vet uit het worstje om ze daarin te bakken) in 15-20 minuten zachtjes gaar en bruin een koekenpan. Ook al is het een “verse worst”, je vind ze vaak in de diepvries in de toko.

Tips, weetjes & recepten

 • Lekker bij stevige stamppottten zoals die op de foto hierboven.
  Recept spruitenstamp: wok, rooster, kook, stoom of gril (eventueel in stukken gesneden) spruitjes gaar, stamp ze door de aardappelpuree, breng op smaak met peper, zout (of wat kippenbouillonpoeder) en een flinke schep sambal brandal en serveer met Indische saucijzen. Gefrituurde uitjes erover zijn ook lekker.
 • Meer informatie op de site: www.simplysausage.nl
 • Zie ook andere: Aziatische worst-soorten

Wat is er zoal te koop?


Indische saucijzen van van Olphen

merk: van Olphen
land van herkomst: Nederland
etiket: Indische saucijzen
ingrediënten: varkensvlees, specerijen, zout, emulator (E450)
prijsindicatie: € 7,25 (4 worstjes)

Reacties

Indische saucijzen (van van Olphen) — 8 reacties

 1. Sinds kort worden de saucijsjes na jaren weer gemaakt en geleverd, door geloof ik een kleinzoon van Henk van Olphen. Ik kocht ze al bij Henk in zijn slagerij aan de Loosduinseweg, later bij Buys en was blij dat ze weer werden geleverd. Ze waren toen meer gekruid en minder mager dan welke ik onlangs heb gekocht. Jammer.

 2. Helaas vinden wij de laatste nieuwe Indische saucijzen niet zoals het hoort. Er moet veel vet in zitten en de kruidnagelen heb ik zelf erbij moeten doen.
  Als je het bakt dan blijft de saucijs compact of hard.
  Het is net als een gewone Hollandse braadworst.

 3. Het klopt dat de saucijzen weer worden gemaakt volgens origineel recept van Van Olphen en onder die naam. De hele grove variant van vroeger wordt al heel lang niet gemaakt en op dit moment zijn we aan het experimenteren met een tussenvariant aangezien de echte spekblokjes steeds minder in trek waren. Als de smaak anders lijkt dan vroeger, let dan ook vooral op of er wel Van Olphen op de verpakking staat. Een ‘belanda’ variant is o.a. verkrijgbaar bij de Orientals en lijkt qua verpakking veel op de ‘oude van Olphen variant’. Wij hebben hier helaas al veel klachten over ontvangen en zijn druk bezig om de verwarring uit de wereld te helpen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan laat maar weten via info@simplysausage.nl!

 4. Hallo ik ben vd Pondok Indah uit Hoofddorp.
  Vraagje?
  Bezorgd u ook naar de winkel zelf?
  Of naar een groothandel?

 5. geachte eigenaar. lang geleden 1955 kwam van olphen bij in dische mensen thuis met de echte smaak van idische sausijses. recept was varkensvlees, nootmuskaat peper, kruidnagel. in darmen, dese nieuwe smaal heeft een andere kruid, met kaneel of zo. probeer kaneel wegtehalen. ons recept was: varkensgehakt met kleine stukjes, zout peper, kruidnagel en peper en nootmuskaat in varkensdarmen. probeer het eens bedankt. ik koop het bij oriental, wek smakelijk maar kaneel proef ik. of niet soms. g. neijndorff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *