Yukhoe (Koreaanse steak tartaar)

yukhoe of yuk hweNet zo lekker als een Westerse steak tartare maar net even anders. Zoeter, nootachtiger en tegelijk ook frisser door de crunchy peer. Een leuk begin van een Aziatisch etentje en helemaal niet moeilijk om te maken. Je hebt alleen een goede kwaliteit, mals rundvlees nodig. En een betrouwbaar eitje.

Yuk Hwe / yukhoe / 육회

140g ossenhaas
½ nashi peer
1 eidooier

Dressing:
½ el suiker (of honing)
1 el lichte sojasaus (of Kikkoman)
4 tl sesamolie
1 tl geroosterde sesamzaadjes
versgemalen peper

Snijd de ossenhaas in dunne sliertjes (of nog kleiner, zolang het maar lekker hapt) en vermeng met de dressing. Leg de in luciferformaat gesneden Aziatische peer op een bord en daarop de tartaar. Maak een klein kuiltje en laat daar de rauwe eierdooier in glijden. Vlak voor je het opeet meng je alles door elkaar.


Reacties

Yukhoe (Koreaanse steak tartaar) — 5 reacties

  1. great! thank you! what a fortune,that dutch grammar is quite close to english.:)

  2. I found that google translate is not really compatible with my mother language, hungarian (its quite unique, you know)… so i gave up trying

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *