Thaise erwt-aubergine

pea eggplantHoe heet het?
Erwt aubergine, pea eggplant, turkey berry, devil’s fig, prickly nightshade, wild eggplant, susumba, terongan, tekokak, berenjena cimarrona, berenjena de gallina, berenjena silvestre, tabacón, pendejera, bâtard balengène, zamorette, friega-platos, sundaikkai, makreua yaew / มะเขือพวง (Thailand)

Wat is het?
Erwt aubergines zijn de besjes van de Solanum torvum, een struik die over de hele wereld voorkomt (als er maar genoeg zon is), maar vooral populair is in de Thaise, Laotiaanse en Indiase keuken. De aubergientjes, ter grootte van een flinke erwt groeien in trosjes. De smaak is nogal bitter, de structuur is voornamelijk schil en veel pitjes. Vooral lekker in romige, vette curries.

Hoe te gebruiken?
Van steeltjes en kroontjes ontdoen en in hun geheel even meekoken in curries. Klassiek in Thaise, gele curry. Zijn iets beter houdbaar dan de ronde, Thaise eieraubergines. Wel in de ijskast. Erwtaubergines kun je goed invriezen, gewoon rauw.

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


Thaise erwt-aubergines

merk: Excel Fruits
land van herkomst: Thailand
etiket: Small eggplant, mini groene aubergine
prijsindicatie: ± € 2,- (100g)

Reacties

Thaise erwt-aubergine — 4 reacties

  1. Ik zou graag small eggplant,mini groene aubergine willen kopen aan de prijs van 1,10 euro voor 100 gr.Ik woon in Belgie in Oost-Vlaanderen

  2. Ha Peter, ik verkoop niks, maar misschien heb je iets aan deze lijst van Aziatische winkels in België of als je een uitstapje wilt maken : lijst van Aziatische winkels in Nederland. In Nederland hebben de grote winkels ze meestal wel in hun assortiment. In België weet ik het niet, maar ik denk het ook, want volgens mij zijn jullie Aziatische winkels vanzelf al meer op de Thaise keuken gericht?

    Of doel je erop dat je 1,10 erg goedkoop vindt? Als ik nu google denk ik dat de prijs inderdaad gestegen is! Jeetje, 3,15 voor zo’n zelfde pakje in de online shop van Oriental. Ik zal eens kijken wat het hier in de winkel kost, maar dat zal dan ook wel meer zijn dan 1,10. Nou is die prijs die ik altijd geef maar een indicatie, maar toch, ik zal het vast aanpassen in iets beters.

  3. Ja, Thaise erwt-aubergines kun je heel goed invriezen. Ik ga het er hierboven meteen bijzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *