Thaise erwt-aubergine

pea eggplantHoe heet het?
Erwt aubergine, pea eggplant, turkey berry, devil’s fig, prickly nightshade, wild eggplant, susumba, terongan, tekokak, berenjena cimarrona, berenjena de gallina, berenjena silvestre, tabacón, pendejera, bâtard balengène, zamorette, friega-platos, sundaikkai, makreua yaew / มะเขือพวง (Thailand)

Wat is het?
Erwt aubergines zijn de besjes van de Solanum torvum, een struik die over de hele wereld voorkomt (als er maar genoeg zon is), maar vooral populair is in de Thaise, Laotiaanse en Indiase keuken. De aubergientjes, ter grootte van een flinke erwt groeien in trosjes. De smaak is nogal bitter, de structuur is voornamelijk schil en veel pitjes. Vooral lekker in romige, vette curries.

Hoe te gebruiken?
Van steeltjes en kroontjes ontdoen en in hun geheel even meekoken in curries. Klassiek in Thaise, gele curry. Zijn iets beter houdbaar dan de ronde, Thaise eieraubergines. Wel in de ijskast. Er wordt beweerd dat je erwtaubergines (gewoon rauw) kun je goed invriezen, maar ik merkte dat ze na een paar weken toch lelijk zwart werden. Ik weet niet of je die nog door je curry wilt. Kijk:
Kun je Thaise erwt aubergines invriezen?

Tips, weetjes & recepten

Wat is er zoal te koop?


Thaise erwt-aubergines

merk: Excel Fruits
land van herkomst: Thailand
etiket: Small eggplant, mini groene aubergine
prijsindicatie: ± € 2,- (100g)

Reacties

Thaise erwt-aubergine — 7 reacties

 1. Ik zou graag small eggplant,mini groene aubergine willen kopen aan de prijs van 1,10 euro voor 100 gr.Ik woon in Belgie in Oost-Vlaanderen

 2. Ha Peter, ik verkoop niks, maar misschien heb je iets aan deze lijst van Aziatische winkels in België of als je een uitstapje wilt maken : lijst van Aziatische winkels in Nederland. In Nederland hebben de grote winkels ze meestal wel in hun assortiment. In België weet ik het niet, maar ik denk het ook, want volgens mij zijn jullie Aziatische winkels vanzelf al meer op de Thaise keuken gericht?

  Of doel je erop dat je 1,10 erg goedkoop vindt? Als ik nu google denk ik dat de prijs inderdaad gestegen is! Jeetje, 3,15 voor zo’n zelfde pakje in de online shop van Oriental. Ik zal eens kijken wat het hier in de winkel kost, maar dat zal dan ook wel meer zijn dan 1,10. Nou is die prijs die ik altijd geef maar een indicatie, maar toch, ik zal het vast aanpassen in iets beters.

 3. Hm, tsja, op internet wordt beweerd dat je Thaise erwt-aubergines heel goed kunt invriezen. Gewoon rauw.
  Maar toen ik het probeerde vond ik het resultaat toch niet echt overtuigend.
  In begin bleven de aubergientjes nog wel groen, maar langzaam, na verloop van tijd (een paar weken) werden ze toch zwart.
  Kijk:

  Bevroren pea eggplant

 4. in Indonesië heet het Takokak of terung pipit wat ik erg vind lijken op de terung ranti of Leunca ( (Solanum nigrum – zwarte nachtschade). Zijn ze te vervangen met elkaar? In de toko zie ik ze voornamelijk onder de Thaise naam staan, en weet ik nooit of ik nou met de ene of met de andere te maken heb.

 5. Ik heb deze aubergines wel gewoon ingevroren, zo direct in de verpakking. Is na maanden nog steeds mooi en groen (ik kom er steeds niet aan toe ze te gebruiken). Toch wel bijzonder dat de resultaten zo kunnen verschillen, maar zo gaat dat soms met eten…

 6. Wat raaaaar! Maar wel goed nieuws ook. Dat het dus toch kan. Alleen is de vraag dus, wanneer gaat het goed en wanneer fout? :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *