Tofu vorm

Tofu Mould

Vorige week vroeg Ben Oostrum me bij de post over Zelf Tofu Maken waar je in Nederland houten tofu makers/sets kunt kopen. Ik had geen idee en beloofde het na te vragen op twitter. Het antwoord kwam erop neer dat je in Nederland (waarschijnlijk) geen tofu-vormen kunt kopen. Maar kijk eens wat ik dit weekend van een aardige twitteraar met de post ontving! Een tofuvorm, handgemaakt van Texelse larix!

Hij is echt prachtig, de bodem is los zodat je de tofu niet aan de kaasdoek uit de vorm omhoog hoeft te trekken en je bovendien minder randjes hebt die vies kunnen worden. Ik vind ‘m echt zooo mooi en zo gauw ik de nigari binnen heb ga ik weer eens zelf tofu maken!

Ondertussen voel ik me zeer bevoorrecht en verwijs geïnteresseerden graag door naar MrBeanTX op twitter. Als je ’t hem lief vraagt wil hij er misschien wel meer maken of uitleggen hoe je er zelf een kunt maken. Maar misschien ook niet….


Reacties

Tofu vorm — 16 reacties

 1. Hoi Robin, geweldig zeg! Soms gebeuren er bijzondere dingen met social media! Ik ben zo vrij geweest de maker te vragen er ook een voor ons te maken. Ik ben al een tijdje in het bezit van het Asian Tofu boek van Andrea Nguyen en zou leuk zijn om ook zelf eens Tofu te maken.

 2. Ik ben benieuwd, ik zag op twitter dat er nog meer mensen geïnteresseerd zijn. En terecht, het is een prachtig ding.

 3. Hoi Robin, MrBeanTX gaat er ook een voor ons maken. Helemaal geweldig. Bijzonder toch zo’n aardige man!

 4. Hallo Robin, ik kom uit Taiwan, ik vind dat je echt cool bent, want je hebt alle aziatische recepten en ingrediënten heel duidelijke uitleggen. Zelf tofu maken is heel lekker en gezond. :)

 5. Helaas maak ik geen gebruik van twitter enzo.
  Kan iemand me aan het emailadres of zo helpen??

 6. Geweldig, ik ben al heel lang veganistisch en eet vaak tofu uit de toko, maar om het zelf te maken lijkt me een hele uitdaging. Ik zou graag het email adres van MrBeanTX willen, omdat ook ik niet twitter. Verder geweldige recepten en heldere uitleg, ook die van de Seitan. .

 7. Waren er maar meer mensen in Nederland met de instelling van MrBeanTX, dan zijn we zo uit de economische penarie, buiten het feit dat handenarbeid nog steeds loont ! BTW een prachtig vervaardigde “box”.
  MrBeanTX heeft verstand van houtverbindingen en houtverwerking, ik koop tofu in de toko dus heb dit niet nodig, maar wat is dat mooi …….

 8. Waarschijnlijk heb je veel reaktie gehad hierop mocht je nog de tijd en animo hebben er een te maken houd ik me gaarne aanbevolen mvg uit den helder ed.

 9. Ik zou graag ook een tofu vorm willen hebben. Is het mogelijk om ook eentje voor mij te maken. Ik heb helaas geen Twitter account, kan er misschien iemand de email van MrBeanTX geven? Ik hou ervan dat het van hout is gemaakt, geeft een traditioneel gevoel.

 10. denk dat hij het heel druk heeft en geen tijd heeft om dit te lezen whaha het is inderdaad mooi een mooi ambachtelijk produkt heb helaas niks van hem gehoord groetjes ed

 11. Ik ben al heel lang op zoek naar een tofu vorm van hout of bamboe
  Ik zit niet op Facebook of Twitter
  Kun je mij het e-mail adres toesturen?
  Dank je wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *