Toko Liem in Rotterdam (Alexandrium)

Toko Liem in Rotterdam

Toko Liem
Poolsterstraat 52
3067 LX Rotterdam
(Alexandrium)
tel. 010-4559420

Toko Liem zit midden in shoppingcenter Alexandrium, precies tegenover de Albert Heijn XL. Het grootste gedeelte van hun assortiment is gericht op de Indonesische en Surinaamse keuken, maar je kunt er ook terecht voor de basis-ingrediënten uit de Japanse, Thaise of Indiase keuken. Vele soorten en merken boemboe, sambals, ketjap. Een koeling met bijvoorbeeld gember, laos, verse tahoe, tempeh en een paar soorten groenten. Een vrieskist gevuld met allerlei soorten dimsum, loempiavellen, djeroek peroet, zwarte ketan etc. Vele soorten kroepoek, snacks en instant noodles. Ook best aardig wat Indonesische keukenbenodigheden, zoals een sate grill, kokertjes om lontong in te koken, etc.

Ga je een Indonesische rijsttafel koken, dan kun je hier dus goed je inkopen doen. Maar ik denk dat de meeste mensen vooral komen met de enorme counter met wel 40 kant-en-klare Indonesische gerechten om mee te nemen. Van rendang en babi ketjap tot oblok oblok, sambal goreng udang peteh, kangkung met terasi of opor ayam. Daarnaast nog een vitrine met risolles, lumpia surabaya, gevulde tahoe en meer.

Voor de openingstijden klik: hier.
Klik hier voor andere: Toko’s in Rotterdam

Toko Liem Alexandrium


Reacties

Toko Liem in Rotterdam (Alexandrium) — 21 reacties

 1. Goedemiddag,

  Graag wil ik uw toestemming om de bovenstaande foto te gebruiken in een werkboek over de recente geschiedenis voor het basisonderwijs. Uw naam wordt als bron vermeld en ook kunt u een exemplaar krijgen na het verschijnen. Wilt u szm reageren?

  Hartelijke groet,

  Theodoor

 2. Na een maaltijd te hebben gekocht verpakt in plastic bakjes durven ze voor het plastic tasje nog 10 cent te vragen.
  Waar zijn de milieu vriendelijke tasjes zo dat ik de maaltijd zonder 10 cent extra verpakking kosten kan mee nemen?

 3. Dat is een nieuwe wet, Michiel. Dat is in alle winkels zo.
  Laatst kocht ik een BH en moest 10 cent betalen voor het tasje.
  Vanochtend bij de Amazing Oriental: geen gratis tasje bij de kassa.

  Dat is iets wat onze overheid heeft verzonnen : Verbod op gratis plastic tasjes.
  Het is de bedoeling dat we allemaal onze eigen tassen meenemen. En ik moet je zeggen, het helpt wel. Ik had vandaag dus extra tassen bij me.
  Maar verder vind ik het ook een stomme maatregel.

 4. Er is een mogelijkheid om dit te omzeilen, bij het totaal te betalen bedrag 0,10 korting geven en op de kassabon weer 0,10 bijtellen. Zo dan krijgt men gratis een tasje mee .

 5. Hallo, ik ben op zoek naar Manisan Pala. Van die groene gesuikerde blaadjes.
  Verkopen jullie dat?

 6. Dat is het gesuikerde vruchtvlees van de vrucht van de nootmuskaat he? Ik heb dat wel eens gegeten, lekker. (zie foto) Toen was het alleen niet groen gekleurd. Dus misschien toch iets anders.

  Hoe dan ook, deze website is niet van Toko Lien. Ik schreef er alleen een stukje over. Ik denk dat je ze beter even kunt bellen. Het nummer staat er hierboven bij.

 7. do you sell any indonesian product like a food and seasoning?
  i live in Northen Ireland.

 8. The answer is yes, it’s their core business to sell Indonesian foods, ingredients and seasonings. But isn’t Rotterdam a bit far to do you shopping, Riama?

 9. Hoi verkopen jullie ook spullen om zelf sushi te mkn? Nori en bamboematje?

 10. Goedemiddag jullie zijn telefonisch niet te bereiken. Ik heb gisteren iets aangeschaft en wil jullie hier graag even over soreken

 11. Hoi Irene, deze site is niet van toko Liem. Volgens mij hebben ze zelf geen site. Dus ik ben bang dat je er even langs moet gaan of toch nog proberen ze te bellen.

 12. Michiel, dat is nu precies de hollandse krenterigheid, waar wij – Indishe mensen – ons zo aan ergeren. Bah om deze krenterigheid ook nog te uiten in een publiek domein tegen een toko, die zich aan de wet houdt

 13. Beste Toko,
  Als je een bestelling bij jullie doet reken dan 0,10 extra erbij en na het totaal bedrag trek je 0,10 eraf als korting zodat de klant niets hoeft te betalen, makkelijk en klant vriendelijken prima voor de fiscus, ha,ha
  Waarom doet ieder middenstander dit niet, alleen op de markt daar smijten ze met plastic zakken gratis,GRATIS, GRATIS.
  DE OMGEKEERDE WERELD

 14. Al lang geen manisan pala en manisan zitzak kunnen vinden. Verkoper jullie dat wel?

  Groeten,
  Walter Nagel Leidschendam

 15. Wij kwamen hier al jaren. Indische kroket binnen 4 jaar van €1.85 naar 3.75 gegaan. Maar we waren er dol op dus soms kon het. Maar nu de Indische kroket van smaak, textuur en bevroren uit een verpakking komt van de groothandel is de maat echt vol!! Voor kwaliteit wil ik best betalen, maar dit is puur oplichterij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *