Vegetarische paling

Vegetarische palingHoe heet het?
Vegetarische paling, vegetarian eel,烟熏烤鳗

Wat is het?
Vegetarische paling is een gekruid mengsel van soja- en tarwe-eiwitten. Geperst in een vorm die aan gerookte paling doet denken, met een vetgehalte (soja olie) dat aan paling doet denken, maar in smaak en textuur nulkommanul aan paling doet denken.

Hoe te gebruiken?
Onbereid smaakt het naar rauw brooddeeg, maar gebakken smaakt het nog steeds naar rauw brooddeeg. Wat natuurlijk kan kloppen, aangezien het voor een deel van tarwe is gemaakt. Er staat geen gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar ik kan me niet voorstellen dat dit lekker te krijgen is. Een boterham met kaas is simpeler en lekkerder. Maar goed, ik ben niet thuis in de vegetarische keuken en ben benieuwd wat vegetariërs van dit product vinden.

Tips, weetjes & recepten

  • Een rondje google leert ons dat “vegetarian eel” eigenlijk een klassiek gerecht is met boomoor-paddestoelen. De boomoortjes zijn dan na het weken in halve-centimeter-brede lange spiralen/sliertjes geknipt, goed gedroogd, met maizena bestoven en krokant gefrituurd. Geserveerd op bedje van sla of kool of iets dergelijks. De gefrituurde boomoortjes doen dan een beetje aan de jonge glasaaltjes denken waar de Chinezen zo dol op zijn.

Wat is er te koop?


Etiket lezen? Klik hier!
merk: Jingwei xiang (Ching-wei-hsiang) 净味香
land van herkomst: Taiwan
etiket: 烟熏烤鳗 Vegetarische paling
ingrediënten: structuur van soja-eiwitten, eiwitten van tarwe, sojaolie, meel, zout, vegetarische specerijen.
prijsindicatie: € 2,45 (200g)

Reacties

Vegetarische paling — 2 reacties

  1. Als vegetariër heb ik dit jaren geleden eens gegeten, en het was inderdaad vreselijk. Het is niet omdat je geen dieren wil eten dat je geen smaakpapillen hebt… Die versie met gefrituurde paddestoelen klinkt dan weer wel leuk :)

  2. Gek hè? Wie zou het nou wel eten? Blijkbaar is er wel vraag naar, als het in de toko ligt. Toch?

    En inderdaad, die versie met gefrituurde boomoortjes lijkt mij ook niks mis mee. Alleen nog nooit uitgeprobeerd. Er zijn ook zoveel recepten op de wereld en wij eten maar 1 keer warm per dag. Niet genoeg om alles een keer uit te proberen. ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *