Gecarameliseerde walnoten

Gecarameliseerde pecannotenIn China zijn gecarameliseerde walnoten gewoon te koop in de supermarkt, voorverpakt of in grote zelf-schep-bakken. Heerlijk zoet en super knapperig, geen spoor van de bittere smaak die walnoten soms kunnen hebben. Lekker in toetjes en gebak of in hartige gerechten als een warme geitenkaassalade of de in Amerika populaire “honey walnut prawns”. Maar zo’n potje walnoten is ook leuk om iemand cadeau te doen, vandaar dat dit mijn bijdrage is voor het Foodblogevent van december dat deze maand het thema “culinaire cadeautjes” heeft gekregen en verzorgd wordt door Joyce van foodblog The Fat Judge.


RECEPT

225g gepelde walnoten (en/of pecannoten)
100g suiker
5 dl arachide olie om in te frituren
3 el geroosterde sesamzaadjes (of niet)

Kook de walnoten eerst 10 minuten in een grote pan zacht sudderend water. Giet ze af (door een zeef) en droog ze in een schone theedoek goed af. Doe de nog warme walnoten samen met de suiker in een grote kom en schud, zwier en meng deze zodat alle noten goed bedekt raken met een laagje suiker. Spreid de walnoten op een fijnmazig rooster (als je dat hebt) of anders op een bakblik en zet minstens 2 uur, maar liever een hele nacht op een tochtige plek te drogen. Een uurtje of twee onder een ventilator kan ook.

Verhit de olie tot 190°C en frituur de noten (niet teveel tegelijk) in ongeveer 2 minuten donkerbruin. Let op dat de suiker niet verbrandt en let op dat jij je niet verbrandt aan de suiker als je ze omkiepert op een met bakpapier bekleed bakblik/bord. Leg ze los van elkaar en bestrooi direct met sesamzaadjes (of niet). Goed af laten koelen, daarna luchtdicht nog een week of twee te bewaren.

recept om walnoten te carameliseren


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *