Restaurant Beijing (Rotterdam)

Restaurant Beijing, West-Kruiskade Rotterdam

Restaurant Beijing
West-Kruiskade 7b
3014AJ Rotterdam
tel. 010-2132773

Restaurant Beijing is een *nieuw*, modern ingericht eethuisje aan het begin van de West-kruiskade in Rotterdam. Op de gevel staan de Chinese karakters 正宗東北菜, wat “de authentiek” (正宗) “Noordoost Chinese keuken” (東北 / Dōngběi cài) betekent. Een hartige, stevige keuken zonder liflafjes, beïnvloed door Mongolië, Rusland en Korea en door de strenge winters daar. Traditioneel wordt er veel gebruik gemaakt van ingelegde groenten zoals suan cai. Men eet er niet zozeer rijst als wel dumplings (jiaozi), noodles en zelfs aardappelen. Bovendien is men er dol op de Sichuan keuken, vandaar waarschijnlijk dat veel gerechten op de kaart klassiekers uit Sichuan blijken te zijn.


Die kaart is niet al te uitgebreid, wat een goed teken is. Daarop vind je:

5 soepen
zoals pikante soep met kip, zachte tofu puree, maissoep met kip.

26 kleine gerechten
veel Chinese “delicatessen” zoals runderpees, spareribs, varkenspoot, eendentong, ingewanden, varkensoor en duizendjarige eieren, maar ook de wat “gemakkelijkere” gerechten als jiaozi, dimsummetjes of een reepjes kipfilet.

5 klassieke Noodles gerechten
bijvoorbeeld Noodles met varkensvlees en hoisinsaus (= Peking Style Noodles / zhà jiàng miàn / 炸醬麵), of meer soepachtige noedelgerechten.

13 specialiteiten
zoals (Gongbo met kip, garnalen of inktvis), gekookte bief in Szechuan stijl (= WaterBoiled Beef / 水煮牛肉), pittigzure varkenshaasreepjes en nog veel meer heerlijkheden.

10 Vegetarische gerechten
met oa Mapo Tofu en Drooggebakken sperziebonen (beide gewoon ook met gehakt te bestellen), gebakken kool, Szechuan aubergines (yú xiāng qiézi / 鱼香茄子) en meer.

Wij aten
37. Pikante varkenshaas (€ 11,50)
54. Szechuan sperziebonen met gehakt (€ 12,00)
9. Gebakken bief met sesam (€ 7,50)
De bief was een beetje droog en niet echt zoet of knapperig, maar ging toch tot de laatste kruimel op. De sperziebonen een tikkie vet, maar evengoed erg lekker en de reepjes varkenshaas met groenten overheerlijk. Alles ging schoon op.

Conclusie
Moderne inrichting, klassieke gerechten. Lekker, niet te duur. Een aanrader.


Reacties

Restaurant Beijing (Rotterdam) — 13 reacties

 1. In Eindhoven zit trouwens ook een nieuwe en een hele goede
  Hong kong op de Heezerweg zalige dimsum en ook zalige avondkaart gerechten zit elk weekend vol chinizen ook vanmiddag weer volle bak was weer de enigste nederlander.

 2. Ik zal mijn ouders eens langs sturen, die wonen daar in de buurt.
  En het misschien zelf ook eens uitproberen als ik in de buurt ben. Hoewel, voor goede dim sum hoef ik Rotterdam niet uit. ;-)

 3. Vandaag ben ik er geweest erg lekker daar ik had wat kleine gerechten eendetong met sojasaus en ingemaakte gember met 1000 jarig eende ei.
  Een herhaling waard.

 4. Ik moest bij hun kaart ook wel aan jou denken ja. Veel eendentong, kippenteen en varkenshiel gerechten. :-)
  Goed te horen dat jij het ook de moeite waard vond. Leuk he, dat er toch steeds meer authentieke tentjes bijkomen.
  Weg met de babi pangang Chinees!

 5. Gistermiddag zijn we toevallig daar beland tijdens het filmfestival om wat te eten. Soep en wat hapjes. Wij waren ook erg enthousiast. Lekker, aardige bediening en niet duur. En snel, wat ivm de volgende film handig was. De bediening vroeg of wij wel met stokjes konden eten en zat later zelf heerlijk te eten met mes en vork. Veel Chinese klanten. We onthouden deze voor de volgende keer.

 6. Van een vriend hoorde ik pas dat hij daar heerlijk gegeten heeft. Morgen wil ik daar gaan eten voor de verjaardag van mijn vriend. Ben heel benieuwd!

 7. Het zit er tegenwoordig heel vaak vol, dus ik zou wel proberen te reserveren.
  Laat je weten hoe je het vond?

 8. We hebben hier gegeten met 5 personen.
  We hebben genoten van het eten wat was dit zo overheerlijk!!!
  We komen uit Limburg maar als we weer in de buurt zijn komen we zeer zeker terug!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *