Wasabi bloemen (hana wasabi)

Wasabi Bloempjes
Hoe heet het?
Wasabi bloem, wasabi flower, わさび花 / hana wasabi.

Wat is het?
Hana wasabi zijn de kleine, witte bloempjes van de wasabi plant. Sinds kort ook verkrijgbaar van Nederlandse bodem van wasabi-teler www.dutchwasabi.nl. De bloempjes zitten op steeltjes; je zou er een mooi 10 cm groot kabouterboeketje van kunnen maken. Wasabibloemen smaken licht naar wasabi, echt heel licht.

Hoe te gebruiken?
Je kunt de wasabibloempjes inclusief steeltjes en blaadjes rauw eten, bijvoorbeeld in een salade of als decoratieve garnering. Als je ze wilt verwarmen, doe dat kort, bijvoorbeeld 20 seconden blancheren, roerbakken of frituren als tempura (zie recept onderaan). Je kunt de steeltjes apart houden en in stukjes toevoegen aan een lief soepje of simpel noodle gerecht. Van grotere stelen maakt men in Japan pickles (hana wasabi zuke). Wasabibloemen beperkt houdbaar, hun voetjes in water zetten hielp maar een beetje.

Tips, weetjes & recepten

  • Hieronder op de foto: Silken tofu salade, maar nu gegarneerd met wasabibloempjes. Het zag er nadat ik het overgoot met een lepel kokendhete olie alleen iets minder mooi uit dan ervoor. Een volgende keer garneer ik de bloempjes er beter daarna nog over.
  • Wasabi kennen we natuurlijk vooral dankzij zijn dikke, groene wortel. Lees meer over: echte wasabiwortel en namaakwasabi in een tubetje.

Silken tofu Salad with Hana Wasabi


WASABI BLOEM TEMPURA
Hana Wasabi Tempura
Voor het tempurabeslag
  2 dl ijskoud water
  1 ei
  50 gram (gewone) bloem (bijvoorbeeld bapaomeel)
  50 gram maizena of aardappelzetmeel

Meng eerst het water en het ei en roer er dan snel de twee soorten meel doorheen. Een paar klontjes mogen er best in zitten. Bestuif de bloempjes licht met wat extra maizena of aardappelzetmeel, haal door het beslagje en frituur in 20-30 seconden op 160°C-180°C goudbruin en knapperig. Serveer met wat ponzu saus.
Als je tempurameel in huis heb gebruik je dat natuurlijk! En let op, het recept voor het beslag is natuurlijk wel wat veel voor een paar bloempjes.

Wat is er zoal te koop?


Han Wasabi

Dutch Wasabi (Nederlandse teler van verse wasabi)
Website : www.dutchwasabi.nl
land van herkomst: Nederland
etiket: Dutch Wasabi / オランダわさび
ingrediënten: wasabi flowers
prijsindicatie: ± € 5,50 voor 25gEXTRA FOTO’S WEGENS TÉ SCHATTIG

Wasabi bloempjes

Wasabi Bloemen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *